Om forbedret rapportering om elementer i appkampanjer (betaversjon)

Med forbedret rapportering om elementer får du detaljert informasjon på appelementnivå, nye typer egendefinerte rapporter og tilleggsberegninger, slik at du kan gjennomgå og sette deg inn i resultatene fra appkampanjer på element-, kampanje- og nettverksnivå.

Denne artikkelen forklarer hva forbedret rapportering om elementer er, fordelene du får med dette, samt hvordan det fungerer.

Fordeler

Med forbedret rapportering om elementer kan du

• tilpasse rapporter om elementer og kampanjer ytterligere, så du kan se den detaljerte informasjonen du trenger
  • måle elementresultater inndelt etter elementtype samt på kampanje- og nettverksnivå
  • treffe veloverveide beslutninger for å optimalisere resultatene fra både dagens og morgendagens elementer og kampanjer

Slik fungerer forbedret rapportering om elementer

I rapportredigereren kan du analysere og se resultatdata på et mer detaljert nivå. Du kan opprette egendefinerte tabeller og diagrammer direkte i Google Ads – uten å måtte laste ned dataene til et eget ark. Med forbedret rapportering om elementer får du enda mer informasjon om appkampanjene dine via rapportredigereren. Finn ut mer om hvordan du oppretter egendefinerte rapporter i rapportredigereren.

Egendefinerte rapporteringsfunksjoner

Bruk disse eksisterende funksjonene sammen med den forbedrede rapporteringen om elementer for å få mest mulig ut av rapportene om appelementer.

• Innlastingstid for data: Siden det lastes inn informasjon på elementnivå daglig, kan du få detaljert informasjon om appelementene hver dag.
  • Nedlasting av rapporter: Du kan laste ned rapporter i en rekke formater, deriblant CSV, XML og PDF.
  • Planlegging av rapporter: Du kan planlegge at rapporter skal sendes til deg på e-post regelmessig.
  • Lagre som: Du kan tilpasse rapporter ved å legge til eller fjerne ulike beregninger og dimensjoner. Når du deretter klikker på «Lagre som», kan du bruke den nye tilpassede rapporten.
  • Filtrering i rapporter: Du kan filtrere rapporter for å se den spesifikke informasjonen du trenger.
  • Oversikter: Du kan opprette egendefinerte oversikter og se flere rapporter i det formatet du ønsker.

Egendefinerte rapporter

Nye egendefinerte apprapporter er lagt til i det egendefinerte rapporteringsområdet i Google Ads.

• Resultater for appelementer: I denne egendefinerte rapporten kan du sjekke resultatene fra de enkelte appelementene, inndelt etter elementtype.
  • Resultater for appkampanjer: Denne egendefinerte rapporten viser de samlede resultatene fra appkampanjene dine.
  • Resultater for appnettverket: I denne egendefinerte rapporten kan du gjennomgå resultatene du oppnår med appkampanjene, inndelt etter nettverk, slik at du kan se hvilke nettverk som er mest lønnsomme.

Flere rapporteringsbrikker

I den forbedrede rapporteringen om elementer er beregningene og dimensjonene nedenfor lagt til som rapporteringsbrikker. Du kan bruke dem i alle egendefinerte apprapporter.

Dimensjoner

• Appelement: Dette er innholdet i selve elementet, for eksempel nettadressen til en YouTube-video.
  • Appelement-ID: Dette er elementets unike identifikator.
  • Navn på appelement: Dette er navnet på elementet, hvis det altså har et navn. Det kan være navnet på bildefilen.
  • Tilstand for appelement: Her ser du om elementet er tilknyttet den nåværende versjonen av annonsen.
  • Status for appelement: Dette er godkjenningsstatusen elementet har i henhold til retningslinjene.
  • Retning på appelement: Dette er retningen på elementet, altså enten stående eller liggende.
  • Type appelement: Her kan du se hvordan elementet brukes i annonsen, enten det er en overskrift, en beskrivelse eller noe annet.

Beregninger

• Konverteringsfrekvens (installering): Denne beregningen viser hvor mange installasjoner du får med annonsene per klikk.
  • Konverteringsfrekvens (handling i app): Denne beregningen viser hvor mange apphendelser du får med annonsene per klikk.
  • Installasjoner per 1000 visninger: Denne beregningen viser hvor mange installeringer du får med annonsene per 1000 visninger.
  • Installasjoner: Her kan du se hvor mange ganger appen din er lastet ned etter interaksjoner med annonsen din.
  • Handlinger i appen: Her får du se hvor mange ganger noen har fullført en av konverteringene som spores i appen for denne kampanjen.
  • Kostnad per installasjon: Her ser du hvor mye du i gjennomsnitt bruker på hver nye nedlasting av appen. Dette er altså kostnadene delt på antallet som er oppført i Installasjoner-kolonnen.
  • Kostnad per handling i appen: Her ser du hvor mye det i snitt koster deg hver gang noen utfører en av de valgte handlingene i appen. Dette er altså kostnadene delt på antallet som er oppført i «Handlinger i appen»-kolonnen.
  • Genererte installasjoner: Her ser du hvor mange installasjonskonverteringer vi tilskriver appkampanjene for installasjoner eller forhåndsregistrering som du kjører. Disse kampanjene telles i separate kontoer og gis også fremover separat attribusjon.
  • Handlinger i appen med deltakelse: Her ser du hvor mange konverteringer som skjer etter installering, som vi tilskriver appkampanjene for installasjoner eller forhåndsregistrering som du kjører. Disse kampanjene telles i separate kontoer og gis også fremover separat attribusjon.
  • Kostnad per generert installasjon: Her ser du kostnaden delt på antallet installasjoner vi tilskriver appkampanjene for installasjoner eller forhåndsregistrering som du kjører. Disse kampanjene telles i separate kontoer og gis også fremover separat attribusjon.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Merk: Per nå tilbys den forbedrede rapporteringen om elementer bare i betaversjon. Kontakt en Google-representant for å få tilgang og mer informasjon.

Slik bruker du forbedret rapportering om elementer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Statistikk og rapporter-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Rapportredigereren.
  4. I Malgalleri-delen kan du velge mellom alternativene du ser nedenfor, avhengig av hvilken type rapport du vil ha.
    • Klikk på Resultatsammendrag-rullegardinmenyen, og velg et av disse alternativene:
      • Resultater for appnettverket
      • Resultater for appkampanjer
    • Klikk på Annonser og elementer-rullegardinmenyen, og velg Resultater for appelementer.

Linker til relatert innhold