Over verbeterde componentrapportage voor app-campagnes (bèta)

Met geoptimaliseerde componentrapportage heeft u toegang tot gegevens op app-componentniveau, nieuwe aangepaste rapporten en aanvullende statistieken, zodat u de prestaties van uw app-campagne op component-, campagne- en netwerkniveau kunt beoordelen en begrijpen.

In dit artikel wordt uitgelegd wat verbeterde componentrapportage is, wat de voordelen zijn van het gebruik en hoe het werkt.

Voordelen

Met uitgebreide componentrapportage kunt u:

• De rapporten voor uw componenten en campagnes verder aanpassen, zodat u de details van specifieke informatie kunt bekijken die u nodig heeft.
  • De prestaties van uw componenten meten per componenttype en op campagne- en netwerkniveau.
  • Weloverwogen beslissingen nemen om de prestaties van uw huidige en toekomstige componenten en campagnes te optimaliseren.

Hoe uitgebreide componentrapportage werkt

Met de Rapporteditor kunt u uw prestatiegegevens gedetailleerder analyseren en presenteren. U kunt aangepaste tabellen en diagrammen rechtstreeks in Google Ads maken, zonder dat u uw gegevens hoeft te downloaden naar een afzonderlijk blad. Met geoptimaliseerde componentrapportage krijgt u nog meer informatie over uw app-campagnes uit de Rapporteditor. Meer informatie over hoe u aangepaste rapporten maakt in de Rapporteditor

Aangepaste rapportagefuncties

Gebruik deze bestaande functies naast verbeterde componentrapportage om alles uit uw rapporten voor app-componenten te halen.

• Laadtijden van gegevens: Omdat gegevens op componentniveau dagelijks worden geladen, kunt u dagelijks gedetailleerde informatie over app-componenten krijgen.
  • Rapport downloaden: U kunt uw rapporten downloaden in verschillende indelingen, zoals .csv, .xml en .pdf.
  • Rapportplanning: U kunt plannen dat uw rapporten regelmatig per e-mail naar u worden gemaild.
  • Opslaan als: U kunt rapporten aanpassen door naar wens verschillende statistieken en dimensies toe te voegen of te verwijderen. Als u daarna op Opslaan als klikt, wordt uw nieuwe aangepaste rapport beschikbaar gesteld.
  • Rapport filteren: U kunt uw rapporten filteren, zodat u de specifieke informatie kunt bekijken die u nodig heeft.
  • Dashboards: U kunt een aangepast dashboard maken en meerdere rapporten beschikbaar hebben in de door u gewenste indeling.

Aangepaste rapporten

Er zijn nieuwe aangepaste app-rapporten toegevoegd aan het gedeelte voor aangepaste rapportage van Google Ads.

• Prestaties van app-componenten: Dit aangepaste rapport is bedoeld voor als u de prestaties van uw afzonderlijke app-componenten per componenttype wilt beoordelen.
  • Prestaties van app-campagnes: Dit aangepaste rapport is bedoeld voor als u de algehele prestaties van uw app-campagnes wilt controleren.
  • Prestaties van app-netwerken: Dit aangepaste rapport is bedoeld voor als u de prestaties van uw app-campagnes per netwerk wilt controleren. Zo krijgt u inzicht in welke netwerken de beste resultaten opleveren voor uw app-campagne.

Extra rapportagechips

Met verbeterde componentrapportage zijn de volgende statistieken en dimensies toegevoegd als rapportagechips. Deze kunnen worden gebruikt in elk aangepast app-rapport.

Dimensies

• App-component: Dit is de content van de component, zoals de URL van een YouTube-video.
  • App-component-ID: Dit is de unieke ID voor de component.
  • Naam van app-component: Dit is de naam van de component, als die naam bestaat. Dit kan de bestandsnaam van de afbeelding zijn.
  • Status van app-component: Dit geeft aan of de component is gekoppeld aan de huidige versie van de advertentie.
  • Status van app-component: Dit is de beleidsgoedkeuringsstatus van de component.
  • Stand van app-component: Dit is de stand van de component, of deze nu liggend of staand is.
  • Type app-component: Dit geeft aan hoe de component in de advertentie wordt gebruikt, of het nu om een kop, een beschrijving of iets anders gaat.

Statistieken

• Conversiepercentage (installatie): Deze statistiek geeft het aantal installaties aan dat uw advertenties per klik krijgen.
  • Conversiepercentage (in-app actie): Deze statistiek toont het aantal in-app gebeurtenissen dat uw advertenties per klik krijgen.
  • Installaties per (1000) vertoningen: Deze statistiek toont het aantal installaties dat uw advertenties per 1000 vertoningen krijgen.
  • Installaties: Dit geeft aan hoe vaak uw app is gedownload na interactie met uw advertentie.
  • In-app acties: Dit geeft aan hoe vaak iemand een van de conversies heeft uitgevoerd die in uw app worden bijgehouden voor deze campagne.
  • Kosten/installatie: Dit geeft aan hoeveel u gemiddeld uitgeeft voor elke nieuwe download van uw app. Dit zijn uw kosten gedeeld door het aantal installaties in de kolom 'Installaties'.
  • Kosten/in-app actie: Dit geeft aan hoeveel u gemiddeld uitgeeft wanneer iemand een van de door u gekozen in-app acties uitvoert. Dit zijn uw kosten gedeeld door het aantal acties in de kolom In-app-acties.
  • Deelname aan installaties: Dit is het aantal installatieconversies dat we toeschrijven aan uw app-campagnes voor installaties (ACi) of pre-registratie (ACpre). Deze campagnes worden geteld in afzonderlijke accounts en blijven afzonderlijk attributie krijgen.
  • Deelname aan in-app acties: Dit is het aantal conversies na installatie dat we toeschrijven aan uw app-campagnes voor installaties (ACi) of engagement (ACe). Deze campagnes worden geteld in afzonderlijke accounts en blijven afzonderlijk attributie krijgen.
  • Kosten/deelname aan installaties: Dit zijn uw kosten gedeeld door het aantal installaties dat we toeschrijven aan uw app-campagnes voor installaties (ACi) of pre-registratie (ACpre). Deze campagnes worden geteld als afzonderlijke accounts en blijven afzonderlijk attributie krijgen.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Opmerking: Geoptimaliseerde componentrapportage bevindt zich momenteel in de bètafase. Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger voor toegang en meer informatie.

Toegang tot verbeterde componentrapportage

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het submenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Rapporteditor.
  4. In het gedeelte Templategalerij kunt u kiezen uit de volgende opties, afhankelijk van het gewenste type rapport.
    • Klik op het dropdownmenu Prestatieoverzicht en selecteer een van de volgende opties:
      • Prestaties van app-netwerken
      • Prestaties van app-campagnes
    • Klik op het dropdownmenu Advertenties en componenten en selecteer Prestaties van app-componenten.