Ändra konverteringsmål och konverteringsåtgärder som används för Smart Bidding

Konverteringsmål är ett sätt att kategorisera dina konverteringsåtgärder och styra kampanjoptimeringen. Ibland kan du behöva ändra konverteringsmålen som används för Smart Bidding för att förbättra resultatet och anpassa Googles AI bättre till dina verksamhetsmål.

Några exempel på ändringar:

• byta till ett nytt konverteringsmål genom att lägga till eller ta bort ett konverteringsmål i kampanjinställningarna
    • Du kan till exempel växla från en händelse i den övre delen av tratten (lägg till i kundvagn) till en händelse i den nedre delen av tratten (köp).
  • ändra konverteringsmålets sammansättning men behålla dess befintliga inställningar, antingen på kontonivå (standard) eller kampanjnivå
    • lägga till eller ta bort konverteringsåtgärder från ett konverteringsmål
    • uppdatera optimeringsinställningen för en konverteringsåtgärd (primär eller sekundär).

Det tar ett tag innan Smart Bidding har anpassats när du gör ändringar i konverteringsmål eller konverteringsåtgärder. Med metodtipsen nedan får du en tydligare bild av hur sådana ändringar påverkar Smart Bidding så att du kan undvika störningar i resultatet. Tillvägagångssättet skiljer sig åt beroende på vilken typ av ändring du vill göra och var i processen ditt konto befinner sig för tillfället.

Detta gäller endast sök- och Shopping-kampanjer. Arbetsflödena nedan avser konverteringsmål men kan tillämpas på alla kombinationer av ändringar som beskrivs ovan.

Obs! Butiksbesök och butiksförsäljning är ett undantag. Smart Bidding lär sig alltid av butiksbesök, även om de inte är en del av konverteringsmålet. Denna data ligger sedan till grund för inlärningen från butiksförsäljningskonverteringar.

Övergå från Mål-CPA till Mål-ROAS med oförändrat konverteringsmål

Så här byter du budstrategi när konverteringsmålet och den primära konverteringsåtgärden för din kampanj är oförändrade.

Budgivningsscenario

Du använder för närvarande Maximera konverteringar eller Mål-CPA (kostnad per åtgärd) och vill göra följande:

• växla till budstrategin Maximera konverteringsvärde eller Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift)
  • fortsätta inrikta dig på samma konverteringsmål för din kampanj
  • behålla den primära konverteringsåtgärden oförändrad.

Anta till exempel att du använder Mål-CPA för att lägga bud på onlineregistreringar. Nu vill du spåra värden kopplade till dessa registreringar och använda Mål-ROAS för att optimera bud.

Läs mer om hur du övergår från Mål-CPA till Mål-ROAS med oförändrat konverteringsmål.

Övergå från Mål-CPA till Mål-ROAS och byta konverteringsmål (optimering på kontonivå)

Optimera hela ditt konto för ett nytt konverteringsmål eller ändra ett konverteringsmål genom att lägga till en ny primär konverteringsåtgärd.

Budgivningsscenario

Du använder för närvarande Mål-CPA och vill göra följande:

• växla till en budstrategi med Mål-ROAS
  • behålla befintliga målinställningar på kontonivå men ändra konverteringsmålets sammansättning
  • optimera för en ny primär konverteringsåtgärd.

Anta till exempel att du för närvarande använder Mål-CPA för att lägga bud på målet Skicka in formulär för potentiella kunder. Nu vill du spåra onlineprenumerationer med målet Betalprenumeration och använda Mål-ROAS för att optimera bud.

Läs mer om hur du övergår från Mål-CPA till Mål-ROAS och byter konverteringsmål (optimering på kontonivå).

Övergå från Mål-CPA till Mål-ROAS och byta konverteringsmål (optimering på kampanjnivå)

Optimera specifika kampanjer för ett nytt konverteringsmål eller använd ett befintligt konverteringsmål och lägg gradvis till en ny primär konverteringsåtgärd i dina kampanjer.

Att byta konverteringsmål på kontonivå är vår rekommenderade metod eftersom arbetsflödet är förenklat. Om du vill flytta över kampanjer gradvis kan du följa arbetsflödet på kampanjnivå.

Budgivningsscenario

Du använder för närvarande Mål-CPA och vill göra följande:

• växla till en budstrategi med Mål-ROAS
  • behålla befintliga målinställningar på kampanjnivå men ändra konverteringsmålets sammansättning genom att
    • optimera för en ny primär konverteringsåtgärd i det befintliga konverteringsmålet
  • införa ändringen gradvis med hjälp av mål på kampanjnivå.

Anta till exempel att du för närvarande använder Mål-CPA för att lägga bud på målet Skicka in formulär för potentiella kunder. Nu vill du spåra onlineprenumerationer med värden med målet Betalprenumeration och använda Mål-ROAS samt byta konverteringsmål på kampanjnivå.

Läs mer om hur du övergår från Mål-CPA till Mål-ROAS och byter konverteringsmål (kampanjnivå).

Behålla Mål-ROAS och byta konverteringsmål (optimering på kontonivå)

Lägg bud på ett nytt konverteringsmål på kontonivå eller ändra ett befintligt konverteringsmål på kontonivå för dina kampanjer genom att använda en ny konverteringsåtgärd med värden och en liknande konverteringsfrekvens eller volym.

Budgivningsscenario

Du använder för närvarande Mål-ROAS och vill göra följande:

• fortsätta använda mål-ROAS
  • behålla befintliga målinställningar men ändra konverteringsmålets sammansättning genom att
    • optimera för en ny primär konverteringsåtgärd med liknande konverteringsfrekvens och volym
  • implementera ändringar på kontonivå.

Anta till exempel att du för närvarande använder Mål-ROAS för att lägga bud på konverteringsmålet Skicka in formulär för potentiella kunder med värden. Nu vill du spåra och lägga bud på onlineprenumerationer med värden med målet Betalprenumeration och i stort sett identisk konverteringsfrekvens och volym.

Läs mer om hur du behåller Mål-ROAS och byter konverteringsmål (optimering på kontonivå).

Behålla Mål-ROAS och byta konverteringsmål (optimering på kampanjnivå)

Lägg bud på ett nytt konverteringsmål på kontonivå eller ändra ett befintligt konverteringsmål på kontonivå för specifika kampanjer genom att använda en ny konverteringsåtgärd med värden och en annan konverteringsfrekvens eller volym.

Att byta konverteringsmål på kontonivå är vår rekommenderade metod eftersom arbetsflödet är förenklat. Om du vill flytta över kampanjer gradvis kan du följa arbetsflödet på kampanjnivå.

Budgivningsscenario

Du använder för närvarande Mål-ROAS och vill göra följande:

• fortsätta använda mål-ROAS
  • behålla befintliga målinställningar på kampanjnivå men ändra konverteringsmålets sammansättning genom att
    • optimera för en ny primär konverteringsåtgärd med en annan konverteringsfrekvens och volym
  • implementera ändringar på kampanjnivå.

Anta till exempel att du för närvarande använder Mål-ROAS för att lägga bud på konverteringsmålet Skicka in formulär för potentiella kunder med värden. Nu vill du spåra och lägga bud på onlineprenumerationer med målet Betalprenumeration med värden på kampanjnivå, men förväntar dig en annan konverteringsfrekvens och volym.

Läs mer om hur du behåller Mål-ROAS med ett ändrat konverteringsmål (kampanjnivå).

Välja rätt budstrategi

När du ska välja en budstrategi som är rätt för dig behöver du först veta när du bör använda Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde med eller utan ett målbelopp. Därefter kan du avgöra om du bör övergå till Mål-ROAS eller Maximera konverteringsvärde.

När du bör använda Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde utan ett målbelopp

• Du är villig att ge budstrategin full kontroll under övergången av budgivningen.
  • Du behöver inte göra några stora budgetjusteringar inom de närmaste fyra till sex veckorna.
  • Du låter budgivningssystemet maximera antalet konverteringar eller konverteringsvärdet åt dig.

När du bör använda Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde med ett målbelopp (Mål-CPA eller Mål-ROAS)

• Du föredrar att själv noga övervaka och justera målbeloppen under övergången av budgivningen.
  • Du behöver göra stora budgetjusteringar inom de närmaste fyra till sex veckorna.
  • Du måste hålla dig till ett fast CPA-/ROAS-målbelopp.