Slik endrer du konverteringsmål og -handlinger som brukes i smart budgivning

Med konverteringsmål kan du kategorisere konverteringshandlinger og styre kampanjeoptimaliseringen. For å få bedre resultater og samkjørt AI-løsningene fra Google bedre med forretningsmålene dine kan det være lurt å endre konverteringsmålene som brukes i den smarte budgivningen.

Her er noen eksempler på slike endringer:

• Bytt til et nytt konverteringsmål: Legg til eller fjern konverteringsmål via kampanjeinnstillingene.
    • Du kan for eksempel bytte fra en hendelse i den øvre delen av trakten (varer lagt i handlekurven) til en hendelse i den nedre delen av trakten (kjøp).
  • Endre sammensetningen av målet samtidig som du beholder innstillingene for det eksisterende konverteringsmålet, enten det er på konto- eller kampanjenivå.
    • Legg til konverteringshandlinger i eller fjern dem fra konverteringsmålet.
    • Oppdater innstillingen for optimalisering av en konverteringshandling (primær eller sekundær).

Det tar litt tid før den smarte budgivningen innjusteres etter endringer i konverteringsmål eller -handlinger. Med de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor kan du danne deg et tydeligere bilde av konsekvensene av slike endringer i den smarte budgivningen og unngå resultatforstyrrelser som følge av disse endringene. Tilnærmingen du bør ha til dette, avhenger av typen endring du vil implementere, og den nåværende statusen for kontoen din.

Dette gjelder bare for søke- og Shopping-kampanjer. I arbeidsflytene nedenfor viser vi til konverteringsmål, men de er relevante for alle kombinasjoner av endringene beskrevet ovenfor.

Merk: Butikksalg og butikkbesøk er unntak. Den smarte budgivningen trekker alltid lærdom fra butikkbesøk, selv om slike de ikke inngår i det aktuelle konverteringsmålet, og dataene fra dette brukes i innlæringsfasen for konverteringer fra butikkbesøk.

Bytt fra mål-CPA til mål-ROAS, men behold det samme konverteringsmålet

Bytt budstrategi, men behold konverteringsmålet og den primære konverteringshandlingen i kampanjen.

Budgivningsscenario

Du bruker maksimer antall konverteringer eller målkostnad per handling (mål-CPA) og vil

• bytte til budstrategien maksimer konverteringsverdien eller mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS).
  • fortsette å målrette mot det samme konverteringsmålet i kampanjen
  • beholde den primære konverteringshandlingen uten å endre den

Du bruker for eksempel mål-CPA til å by på registreringer på nettet. Nå vil du spore verdiene av disse registreringene og bruke mål-ROAS for å optimalisere budene.

Finn ut mer om hvordan du bytter fra mål-CPA til mål-ROAS uten å endre konverteringsmålet.

Gå fra mål-CPA til mål-ROAS og endre konverteringsmålet (optimalisering på kontonivå)

Optimaliser hele kontoen din for et nytt konverteringsmål, eller endre et konverteringsmål ved å legge til en ny primær konverteringshandling.

Budgivningsscenario

Du bruker mål-CPA og vil

• bytte til budstrategien mål-ROAS
  • beholde eksisterende målinnstillinger på kontonivå, men endre sammensetningen av konverteringsmålet
  • optimalisere for en ny primær konverteringshandling

Du bruker for eksempel mål-CPA til å by på målet om at skjemaer for potensielle salg skal sendes inn, så du kan spore tilfeller der dette nettskjemaet fylles ut. Nå vil du spore betalte abonnementer som tegnes på nettet, i budstrategien mål-ROAS for å optimalisere budene.

Finn ut mer om hvordan du bytter fra mål-CPA til mål-ROAS og endrer konverteringsmål (optimalisering på kontonivå).

Gå fra mål-CPA til mål-ROAS og endre konverteringsmålet (optimalisering på kampanjenivå)

Optimaliser bestemte kampanjer for et nytt konverteringsmål, eller legg til en ny primær konverteringshandling gradvis i flere kampanjer hvis du vil optimalisere for et eksisterende konverteringsmål.

Den anbefalte fremgangsmåten er å bytte på kontonivå, siden denne arbeidsflyten er enklere. Men hvis du vil flytte kampanjer over gradvis, kan du følge arbeidsflyten på kampanjenivå.

Budgivningsscenario

Du bruker mål-CPA og vil

• bytte til budstrategien mål-ROAS
  • beholde eksisterende målinnstillinger på kontonivå, men endre sammensetningen av konverteringsmålet ved å
    • optimalisere for en ny primær handling i det eksisterende konverteringsmålet
  • implementere endringen langsomt ved hjelp av mål på kampanjenivå

Du bruker for eksempel mål-CPA til å by på målet om at skjemaer for potensielle salg skal sendes inn, så du kan spore tilfeller der dette nettskjemaet fylles ut. Nå vil du spore betalte abonnementer som tegnes på nettet, og som kan tilordnes ulike verdier, i budstrategien mål-ROAS ved hjelp av et bytte på kampanjenivå.

Finn ut mer om hvordan du bytter fra mål-CPA til mål-ROAS og endrer konverteringsmålet (kampanjenivå).

Fortsett å bruke mål-ROAS, men endre konverteringsmålet (optimalisering på kontonivå)

By på et nytt konverteringsmål på kontonivå i kampanjene, eller endre et eksisterende konverteringsmål på kontonivå ved å bruke en ny konverteringshandling der verdiene omtrent tilsvarer dagens konverteringsfrekvens eller -volum.

Budgivningsscenario

Du bruker mål-ROAS og vil

• fortsette å bruke mål-ROAS
  • beholde eksisterende målinnstillinger, men endre sammensetningen av konverteringsmålet ved å
    • optimalisere for en ny primær handling som har tilsvarende konverteringsfrekvens og -volum
  • implementere endringer på kontonivå

Du bruker for eksempel mål-ROAS til å by på tilfeller der skjemaer for potensielle salg fylles ut. Konverteringene kan gis ulike verdier, og sporingen skjer via innsendte skjemaer som konverteringsmål. Nå vil du spore og by på konverteringer i form av betalte abonnementer som tegnes på nettet, og som kan tilordnes ulike verdier, men som har tilsvarende konverteringsfrekvens og -volum.

Finn ut mer om hvordan du fortsetter å bruke mål-ROAS, men endrer konverteringsmålet (optimalisering på kontonivå).

Fortsett å bruke mål-ROAS, men endre konverteringsmålet (optimalisering på kampanjenivå)

By på et nytt konverteringsmål i bestemte kampanjer, eller endre et eksisterende konverteringsmål ved å bruke en ny konverteringshandling som har andre verdier, en annen konverteringsfrekvens og et annet konverteringsvolum.

Den anbefalte fremgangsmåten er å bytte på kontonivå, siden denne arbeidsflyten er enklere. Men hvis du vil flytte kampanjer over gradvis, kan du følge arbeidsflyten på kampanjenivå.

Budgivningsscenario

Du bruker mål-ROAS og vil

• fortsette å bruke mål-ROAS
  • beholde eksisterende målinnstillinger på kontonivå, men endre sammensetningen av konverteringsmålet ved å
    • optimalisere for en ny primær handling som har en annen konverteringsfrekvens og et annet konverteringsvolum
  • implementere endringer på kampanjenivå

Du bruker for eksempel mål-ROAS til å by på tilfeller der skjemaer for potensielle salg fylles ut. Konverteringene kan gis ulike verdier, og sporingen skjer via innsendte skjemaer som konverteringsmål. Nå vil du spore og by på konverteringer i form av betalte abonnementer som tegnes på nettet, og som kan tilordnes ulike verdier på kampanjenivå, og du forventer svingninger i både konverteringsfrekvensen og -volumet.

Finn ut mer om hvordan du kan fortsette med mål-ROAS og endre konverteringsmålet (kampanjenivå).

Slik velger du den rette budstrategien

Når du skal avgjøre hvilken budstrategi som passer for deg, må du først sette deg inn når maksimer konverteringsverdien og maksimer antall konverteringer skal brukes med og uten mål. Deretter kan du vurdere om du bør bytte til mål-ROAS eller maksimer konverteringsverdien.

Tilfeller der maksimer konverteringsverdien og maksimer antall konverteringer skal brukes uten mål

• Du er komfortabel med at budstrategien har full kontroll i budgivningens overgangsfase.
  • Du har ikke behov for å gjøre omfattende budsjettjusteringer de neste 4–6 ukene.
  • Du er villig til å la budgiveren finne maksnivået for konverteringer eller konverteringsverdien.

Tilfeller der maksimer konverteringsverdien og maksimer antall konverteringer skal brukes med et mål (mål-CPA eller mål-ROAS)

• Du vil helst følge nøye med på og justere målene i budgivningens innlæringsfase.
  • Du må gjøre omfattende budsjettjusteringer de neste 4–6 ukene.
  • Du er bundet til et strengt CPA-/ROAS-mål.