Over schattingen van conversievertraging

In Google Ads treedt een conversievertraging op wanneer een gebruiker op een advertentie klikt en daarna enige tijd nodig heeft om een conversieactie af te ronden, zoals een aankoop doen of zich aanmelden voor een nieuwsbrief. Dit kan gebeuren omdat conversies worden gerapporteerd op vertoningsdatum, waardoor u misschien niet altijd de meest recente conversiecijfers krijgt. Soms kunnen uw kosten per actie (CPA) door conversievertraging hoger lijken en lijken uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) lager dan ze in werkelijkheid zijn.

Schattingen van conversievertraging

U kunt schattingen van conversievertraging gebruiken om nauwkeurigere verkeers- en conversieschattingen te maken voor impactschattingen. Zo kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw biedstrategieën en budgetten.

Voordelen van schattingen van conversievertraging

Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van schattingen van conversievertraging in impactschattingen:

• Nauwkeurigere verkeer- en conversieschattingen: Met impactschattingen krijgt u inzicht in de exacte hoeveelheid verkeer en conversies die u voor verschillende doelen en budgetten kunt verwachten. Op die manier kunt u uw biedstrategieën en budgetten aanpassen.
  • Verbeterde inzichten voor het rendement op advertentie-uitgaven: Met schattingen van conversievertraging krijgt u een duidelijker beeld van uw ROAS, omdat er rekening wordt gehouden met conversies die plaatsvinden nadat gebruikers op uw advertenties hebben geklikt.
  • Beter onderbouwde budgetbeslissingen: Met de schattingen kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen over uw budget. De schattingen geven aan hoeveel verkeer en conversies u kunt verwachten met verschillende budgetniveaus.

Als u impactschattingen gebruikt om uw campagnes te plannen, raden we u ook aan schattingen voor conversievertraging te gebruiken. Aan de hand van de schattingen kunt u beter onderbouwde beslissingen nemen over uw biedstrategieën en budgetten en zo het rendement op uw advertentie-uitgaven verbeteren.