Om kundetyper i målgrupper

Du kan merke førsteparts målgruppelister med kundetyper i målgrupper basert på forholdet de ulike kundegruppene har med bedriften din. Dette forteller AI-løsningene fra Google hvordan kundene samhandler med merkevaren din, noe som gir deg bedre resultater fra markedsføringskampanjene dine.

Det finnes tre hovedtyper førsteparts målgruppelister:

• Kundelister: Disse listene omfatter kunder som har kjøpt noe fra bedriften din, satt seg på bedriftens e-postliste eller på annen måte samhandlet med merkevaren din.
  • Lister over besøkende på nettet: Disse listene består av kunder som har besøkt nettstedet ditt, selv om de ikke har kjøpt noe.
  • Lister over appbrukere: Disse listene omfatter kunder som har brukt mobilappen din.

Når du har lagt til kundetyper i målgruppelistene dine, kan du bruke dem som rettesnor for effektive markedsføringskampanjer. Du kan for eksempel lage en kampanje som når ut til folk som har besøkt nettstedet, men ikke kjøpt noe. Eller du kan lage en kampanje som kommuniserer med de som har vist interesse for et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste.

Slik fungerer kundetyper

Kundetyper i målgrupper er etiketter du kan tilordne en målgruppeliste for å fortelle Google i hvilken fase av kundelivssyklusen kundene i målgruppelisten er i. Denne funksjonen kan være nyttig hvis du vil optimalisere for bestemte kundetyper i kampanjene.

Vanlige kundetyper i målgrupper:

• Alle kunder
  • Kjøpere
  • Lønnsomme kunder
  • Uengasjerte kunder
  • Kvalifiserte potensielle kunder
  • Konverterte potensielle salg
  • Betalte abonnenter
  • Registrert for lojalitetsprogrammet
  • Kunder som forlater handlekurven

Når du merker målgruppene med kundetyper, gir du AI-løsningene fra Google nyttig informasjon, for eksempel slik:

• Anskaffelse av nye kunder: Hvis du optimaliserer kampanjen for anskaffelse av kun nye kunder ved hjelp av målet for anskaffelse av nye kunder, ekskluderer Google automatisk målgrupper med etiketten «Kjøpere» fra nye kampanjer som fokuserer på anskaffelse av nettopp nye kunder. Og tilsvarende er det slik at om du legger til en målgruppeliste som skal ekskluderes i målet for anskaffelse av nye kunder, merkes denne målgruppen automatisk med etiketten «Kjøpere».
  • Anskaffelse av nye lønnsomme kunder: Hvis du bruker målet for anskaffelse av nye lønnsomme kunder, bruker Google målgruppelistene merket «Lønnsomme kunder» til å definere hvilke kunder som for bedriften anslås å ha høy levetidsverdi. Når du legger til en målgruppeliste i målet for anskaffelse av nye lønnsomme kunder, blir listen automatisk merket med «Lønnsomme kunder».

Og etter hvert som Google legger til nye mål knyttet til kunders livssyklus (altså utover anskaffelse av nye kunder), for eksempel det å skape nytt engasjement hos frafalte kunder, blir merking av kundetyper i målgrupper viktigere enn noensinne.

Kundetyper er ikke bare nyttige i forbindelse med optimalisering, men også en flott måte å organisere og gjennomgå målgruppene på.

Veiledning

Følg veiledningen nedenfor for å bruke kundetyper i målgruppelister. Sørg for at du er logget på kontoen som eier de aktuelle målgruppelistene. Hvis de for eksempel eies av managerkontoen din, må du være logget på den for å gjøre disse endringene.

Merk: Du kan bare angi, se og endre kundetyper i førstepartsmålgrupper.

Slik angir du kundetyper

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Velg Datasegmentene dine-siden fra menyen øverst på siden.
  5. Velg en kundeliste som skal tilknyttes kundetypen.
  6. Klikk på Kundetype-rullegardinmenyen, og velg en kundetype som vises. Du kan også søke etter kundetypen du vil bruke.
  7. Klikk på Bruk.

Slik kan du se eller fjerne kundetyper

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Velg Datasegmentene dine-siden fra menyen øverst på siden.
  5. Merk av for målgruppelisten du vil redigere.
  6. Klikk på Rediger-rullegardinmenyen på den blå linjen.
  7. Klikk på Fjern.

Kundetyper kan også angis i andre flyter i Google Ads. Hvis du for eksempel bruker en kundeliste i målet for anskaffelse av nye kunder, blir listen automatisk merket «Kjøpere», siden hensikten med anskaffelse av nye kunder er å ekskludere eksisterende kjøpere fra målrettingen.