Yleisöjen asiakastyypit

Yleisöjen asiakastyyppien avulla voit merkitä ensimmäisen osapuolen yleisölistojasi sen mukaan, millainen yhteys niillä on yritykseesi. Tämä auttaa Googlen tekoälyä ymmärtämään, miten brändisi aktivoi asiakkaita, mikä puolestaan auttaa parantamaan markkinointikampanjoiden tuloksia.

Ensimmäisen osapuolen yleisölistoja on kolmenlaisia:

• Asiakaslistat: Nämä sisältävät asiakkaat, jotka ovat ostaneet jotakin yritykseltäsi, liittyneet postituslistallesi tai ovat muuten olleet tekemisissä brändisi kanssa.
  • Sivuston kävijälistat: Nämä sisältävät asiakkaat, jotka ovat käyneet sivustollasi mutta eivät välttämättä ole ostaneet mitään.
  • Sovelluksen käyttäjälistat: Nämä sisältävät mobiilisovellustasi käyttäneet asiakkaat.

Kun olet lisännyt asiakastyyppejä yleisölistoihisi, voit tehostaa niillä markkinointikampanjoidesi kohdistusta. Voit esimerkiksi luoda kampanjan, joka tavoittaa verkkosivustollasi käyneitä ihmisiä, jotka eivät ole tehneet ostosta. Voit myös luoda kampanjan tavoittaaksesi ihmisiä, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tiettyä tuotetta tai palvelua kohtaan.

Näin asiakastyypit toimivat

Yleisön asiakastyyppi on tunniste, jonka voit lisätä yleisölistalle. Se kertoo Googlelle, missä elinkaaren vaiheessa yleisölistaasi kuuluvat asiakkaat ovat. Tämä ominaisuus voi auttaa optimoimaan kampanjat tietyntyyppisille asiakkaille.

Yleisiä yleisöjen asiakastyyppejä:

• Kaikki asiakkaat
  • Ostajat
  • Arvokkaat asiakkaat
  • Asiakkaat, jotka eivät ole enää aktiivisia
  • Myyntivalmiit liidit
  • Konvertoituneet liidit
  • Maksavat tilaajat
  • Kanta-asiakasohjelmaan rekisteröityneet
  • Ostoskoriin tuotteita jättäneet

Yleisöjen asiakastyyppimerkintöjä voidaan hyödyntää Googlen tekoälyratkaisuissa esimerkiksi seuraavasti:

• Uusasiakashankinta: Jos optimoit kampanjan vain uusien asiakkaiden hankinnalle käyttämällä uusasiakashankintatavoitetta, Google sulkee "Ostajat"-tunnisteella merkityt yleisöt automaattisesti pois kampanjasta. Vastaavasti jos lisäät uusasiakashankintatavoitteesta poissuljettavan yleisölistan, yleisölle lisätään automaattisesti merkintä "Ostajat".
  • Arvokkaiden uusien asiakkaiden hankinta: Jos valitset tämän tavoitteen, Google määrittelee asiakkaat, joiden arvioitu elinkaariarvo yrityksellesi on korkea, käyttämällä "Arvokkaat asiakkaat" ‑merkinnällä varustettuja yleisölistoja. Kun lisäät yleisölistan tähän tavoitteeseen, listalle lisätään automaattisesti merkintä "Arvokkaat asiakkaat".

Kun Google julkaisee uusasiakashankinnan rinnalle uusia asiakaselinkaaritavoitteita (esim. aiemmin aktiivisten asiakkaiden uudelleenaktivointi), yleisöjen asiakastyyppien merkitsemisestä tulee entistä tärkeämpää.

Sen lisäksi, että asiakastyypit ovat hyödyllisiä optimoinnissa, voit käyttää niitä myös yleisöjesi järjestämiseen ja tarkistamiseen.

Ohjeet

Voit ottaa asiakastyyppejä käyttöön yleisölistoissasi seuraamalla alla olevia ohjeita. Varmista, että olet kirjautuneena tilille, joka omistaa yleisölistasi. Jos ne omistaa esimerkiksi hallinnoijan tilisi, sinun on oltava kirjautuneena kyseiselle tilille, jotta voit tehdä muutoksia.

Huom. Voit ottaa käyttöön, katsoa tai muokata vain ensimmäisen osapuolen yleisöjen asiakastyyppejä.

Asiakastyyppien käyttöönotto

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse yläreunan valikosta Omat datasegmenttisi ‐sivu.
  5. Valitse asiakaslista, jonka haluat yhdistää asiakastyyppiin.
  6. Klikkaa avattavaa Asiakastyyppi-valikkoa ja valitse jokin näkyviin tulevista asiakastyypeistä. Voit myös hakea asiakastyyppiä.
  7. Klikkaa Käytä.

Asiakastyyppien katsominen ja poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Valitse yläreunan valikosta Omat datasegmenttisi ‐sivu.
  5. Merkitse haluamasi yleisölistan ruutu valituksi.
  6. Klikkaa sinisestä palkista avattavaa Muokkaa-valikkoa.
  7. Klikkaa Poista.

Asiakastyyppejä voi ottaa Google Adsissa käyttöön myös muulla tavoin. Jos esimerkiksi lisäät uusasiakashankintatavoitteeseen asiakaslistan, sille lisätään automaattisesti merkintä "Ostajat", koska uusasiakashankinnan tarkoituksena on sulkea aiemmin ostoksia tehneet pois kohdistuksesta.