Om målgruppekundetyper

Målgruppekundetyper er en metode til at føje etiketter til dine førstepartsmålgruppelister ud fra deres relation til din virksomhed. Det hjælper Googles AI med at forstå, hvordan dine kunder interagerer med dit brand, så der kan skabes bedre resultater for dine marketingkampagner.

Der er 3 hovedtyper af førstepartsmålgruppelister:

• Kundelister: Disse lister omfatter kunder, der har købt noget hos din virksomhed, tilmeldt sig din mailingliste eller på anden måde har interageret med dit brand.
  • Lister over websitebesøgende: Disse lister omfatter kunder, der har besøgt dit website, selvom de ikke har købt noget.
  • Appbrugerlister: Disse lister omfatter kunder, der har brugt din mobilapp.

Når du har tilføjet kundetyper på dine målgruppelister, kan du bruge dem som en hjælp til at effektivisere dine marketingkampagner. Du kan f.eks. oprette en kampagne, der når ud til personer, der har besøgt dit website, men ikke foretaget et køb. Du kan også oprette en kampagne, der når ud til personer, der har vist interesse for et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste.

Sådan fungerer kundetyper

Målgruppekundetype er en etiket, du kan tildele en målgruppeliste for at hjælpe Google med at forstå, hvilket trin i kundens livscyklus kunderne på din målgruppeliste befinder sig på. Denne funktion kan være nyttig, hvis du vil optimere dine kampagner til bestemte typer kunder.

Almindelige målgrupper for kundetyper:

• Alle kunder
  • Købere
  • Værdifulde kunder
  • Kunder, der ikke længere udviser engagement
  • Kvalificerede kundeemner
  • Kundeemner, der har foretaget en konvertering
  • Betalingsabonnenter
  • Brugere, der har tilmeldt sig et loyalitetsprogram
  • Brugere, der har forladt kurven

Når du markerer dine målgrupper med kundetyper, kan det hjælpe dig med at forbedre Googles AI-løsninger, f.eks.:

• Anskaffelse af nye kunder: Hvis du bruger målet "anskaffelse af nye kunder" til at optimere din kampagne til kun at anskaffe nye kunder, ekskluderer Google automatisk målgrupper med etiketten "Købere" fra din nye kundeanskaffelseskampagner. På samme måde bliver målgruppen automatisk markeret som "Købere", hvis du tilføjer en målgruppeliste, der skal ekskluderes i målet "anskaffelse af nye kunder".
  • Anskaffelse af nye værdifulde kunder: Hvis du bruger målet for anskaffelse af nye værdifulde kunder, bruger Google dine målgruppelister med etiketten "Værdifulde kunder" til at definere, hvilke kunder der har en høj forventet levetidsværdi for din virksomhed. Når du føjer en målgruppeliste til dit mål af typen "anskaffelse af nye værdifulde kunder", bliver den automatisk markeret som "Kunder af høj værdi".

Det bliver endnu vigtigere at markere kundetyperne for dine målgrupper, efterhånden som Google lancerer nye mål, der – ligesom målet for anskaffelse af nye kunder – er baseret på kundernes livscyklus. Et eksempel på et nyt mål kunne være et mål, der fokuserer på at skabe fornyet engagement blandt kunder, der ikke længere udviser engagement.

Kundetyper er nyttige i forbindelse med optimering af dine kampagner og er også en god metode til at organisere og gennemgå dine målgrupper.

Vejledning

Følg vejledningen nedenfor for at anvende kundetyper på dine målgruppelister. Sørg for, at du er logget ind på den konto, der ejer dine målgruppelister. Hvis dine målgruppelister ejes af din managerkonto, skal du f.eks. være logget ind på din managerkonto for at foretage disse ændringer.

Bemærk! Du kan kun angive, se eller redigere kundetyper for førstepartsmålgrupper.

Sådan angiver du kundetyper

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Vælg siden Dine datasegmenter på menuen foroven.
  5. Vælg en kundeliste, der skal knyttes til din kundetype.
  6. Klik på rullemenuen Kundetype, og vælg derefter en kundetype, der vises. Du kan også søge efter den kundetype, du vil ansøge om.
  7. Klik på Anvend.

Sådan ser eller fjerner du kundetyper

1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Målgruppeadministrator.
  4. Vælg siden Dine datasegmenter på menuen foroven.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for den målgruppeliste, du vil redigere.
  6. Klik på rullemenuen "Rediger" på den blå bjælke.
  7. Klik på Fjern.

Kundetyper kan også angives i andre flows i Google Ads. Hvis du f.eks. anvender en kundeliste på målet anskaffelse af nye kunder, vil den automatisk blive markeret som "Købere", da målet for anskaffelse af nye kunder er beregnet til at ekskludere nuværende købere fra målretningen.