Sobre els tipus de clients dels públics

Els tipus de clients dels públics són una manera d'etiquetar les llistes de públics propis segons la relació que tinguin amb la vostra empresa. Això ajuda la IA de Google a entendre com interaccionen els clients amb la vostra marca, cosa que permet obtenir millors resultats per a les campanyes de màrqueting.

Hi ha tres tipus principals de llistes de públics propis:

• Llistes de clients: aquestes llistes inclouen els clients que han comprat a la vostra empresa, que s'han registrat a la vostra llista d'adreces electròniques o que han interaccionat amb la vostra marca d'alguna altra manera.
  • Llistes de visitants web: aquestes llistes inclouen els clients que han visitat el vostre lloc web, encara que no hagin comprat res.
  • Llistes d'usuaris de l'aplicació: aquestes llistes inclouen els clients que han utilitzat la vostra aplicació mòbil.

Un cop hàgiu afegit els tipus de clients a les llistes de públics, podeu utilitzar-les per guiar les campanyes de màrqueting d'una manera més eficaç. Per exemple, podeu crear una campanya que arribi a les persones que han visitat el vostre lloc web però que no han fet cap compra. També podeu crear una campanya que arribi als usuaris que han mostrat interès per un producte o servei concrets.

Com funcionen els tipus de clients

Els tipus de clients dels públics són etiquetes que podeu assignar a una llista de públics per ajudar Google a entendre en quina fase del cicle de vida es troben els clients de la vostra llista de públics. Aquesta funció us pot ser útil per optimitzar les campanyes a fi d'assolir tipus de clients concrets.

Tipus de clients habituals dels públics:

• Tots els clients
  • Compradors
  • Clients d'alt valor
  • Clients que han perdut l'interès
  • Contactes qualificats
  • Contactes convertits
  • Subscriptors de pagament
  • Registres de fidelització
  • Usuaris que han abandonat el carretó

Etiquetar els públics amb tipus de clients us pot ajudar a fonamentar les solucions d'IA de Google, per exemple:

• Adquisició de clients nous: si utilitzeu l'objectiu d'adquisició de clients nous per optimitzar la vostra campanya a fi d'adquirir només clients nous, Google exclourà automàticament els públics amb l'etiqueta "Compradors" de les campanyes d'adquisició de clients nous. De la mateixa manera, si afegiu una llista de públics per excloure-la de l'objectiu d'adquisició de clients nous, el públic s'etiquetarà automàticament com a "Compradors".
  • Adquisició de clients nous d'alt valor: si utilitzeu l'objectiu d'adquisició de clients nous d'alt valor, Google utilitzarà les llistes de públics etiquetades com a "Clients d'alt valor" per definir quins clients tenen un valor previst del temps de vida alt per a la vostra empresa. Quan afegiu una llista de públics a l'objectiu d'adquisició de clients nous d'alt valor, s'etiquetarà automàticament com a "Clients d'alt valor".

A mesura que Google llanci altres objectius de cicle de vida dels clients més enllà de l'adquisició de clients nous (com ara la reimplicació dels clients que han perdut l'interès), etiquetar els tipus de clients dels públics serà encara més important.

Els tipus de clients, a més de ser útils per a l'optimització, són una bona manera d'organitzar i de revisar els públics.

Instruccions

Per aplicar tipus de clients a les llistes de públics, seguiu les instruccions de sota. Assegureu-vos que tingueu la sessió iniciada al compte propietari de les vostres llistes de públics. Per exemple, si les llistes de públics són propietat del vostre compte de gestor, heu de tenir la sessió iniciada al compte de gestor en qüestió per poder fer aquests canvis.

Nota: només podeu definir, veure o editar els tipus de clients dels públics propis.

Com es poden definir tipus de clients

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Al menú de la part superior, seleccioneu la pàgina Segments de les vostres dades.
  5. Seleccioneu una llista de clients per associar-la al vostre tipus de client.
  6. Feu clic al menú desplegable Tipus de client i, a continuació, seleccioneu un dels tipus que es mostren. També podeu cercar el tipus de client que voleu aplicar.
  7. Feu clic a Aplica.

Com es poden veure o treure tipus de clients

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Al menú de la part superior, seleccioneu la pàgina Segments de les vostres dades.
  5. Marqueu la casella de selecció de la llista de públics que vulgueu editar.
  6. A la barra blava, feu clic al menú desplegable "Edita".
  7. Feu clic a Treu.

Els tipus de clients també es poden definir en altres fluxos de Google Ads. Per exemple, si apliqueu una llista de clients a l'objectiu d'adquisició de clients nous, s'etiquetarà automàticament com a "Compradors", ja que l'adquisició de clients nous està dissenyada per excloure els compradors existents de la segmentació.