Vanlige spørsmål om retningslinjene for brukersamtykke i EU for Kundematch-partnere

Denne artikkelen er for kunder som laster opp data for brukere i EØS ved hjelp av Kundematch-partnere.

Som en del av Googles løpende arbeid med å bygge et økosystem for digital annonsering som ivaretar personvernet, styrker vi håndhevelsen av retningslinjene for brukersamtykke i EU.

Hvis du laster opp data for EØS-brukere ved hjelp av en Kundematch-partner, må du og Kundematch-partneren sammen sikre at du sender nødvendige samtykkesignaler til Google.

Slik fungerer det

Med versjon 15 av Google Ads API ble det lansert et samtykkeobjekt som angir to typer samtykke. For å overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU og fortsette å bruke Kundematch for EØS-brukere må Kundematch-partnere integrere med versjon 15 av Google Ads API og angi samtykkesignalene når de laster opp data for Kundematch.

Hvis disse samtykkesignalene mangler, regnes samtykkeverdien som at det ikke er gitt samtykke. Data fra EØS-brukere som ikke har gitt samtykke, blir ikke behandlet og kan ikke brukes i personlig tilpasning av annonser ved hjelp av Kundematch.

Fra og med mars 2024 må «GRANTED» være angitt i begge ConsentStatus-samtykkefeltene i Kundematch-lister som skal brukes i EØS, for å vise at du har mottatt brukersamtykket som kreves. Dette er samtykkefeltene:

Navn Type Beskrivelse
ad_user_data ConsentStatus Gir samtykke til at brukerdata sendes til Google for annonseringsformål
ad_personalization ConsentStatus Gir samtykke til personlig tilpasset annonsering

Vanlige spørsmål

1. Hvordan skal samtykkefeltene tolkes? Gjelder de for alle brukeroppføringene i en jobb eller bare oppføringene for EØS-brukere?

Innstillingen for samtykke gjelder for alle brukerne som lastes opp i en jobb. Annonsører bør bruke separate jobber til å laste opp brukeroppføringer med ulike samtykkesignaler.

Dette betyr at hvis du sender én jobb som har brukeroppføringer både i og utenfor EØS og har samtykkestatusen «GRANTED», brukes denne samtykkestatusen for alle oppføringene i denne jobben.

2. Kan brukerlister ha medlemmer med ulike samtykkenivåer? For eksempel hvis vi har to jobber som oppdaterer den samme målgruppen, der den første jobben sender identifikatorer med samtykkeverdien «UNSPECIFIED», og den andre sender identifikatorer med samtykkeverdien «GRANTED».

Innstillingen for samtykke gjelder for alle brukerne som lastes opp i en jobb. Annonsører bør bruke separate jobber til å laste opp brukeroppføringer med ulik samtykkestatus. I dette eksempelet bruker du to jobber for de to samtykkeparameterne ad_user_data og ad_personalization: én jobb for å laste opp brukere med samtykkestatusen «UNSPECIFIED» og en annen jobb for samtykkestatusen «GRANTED».

3. Hvis jeg sender en brukeridentifikator i to jobber: én med samtykkestatusen «GRANTED» (for ad_user_data og ad_personalization), og én med samtykkestatusen «DENIED» (for ad_user_data og ad_personalization), hvordan løses denne konflikten? Er den basert på rekkefølgen jobbene startes i, eller på behandlingsrekkefølgen?

Hvis du angir samtykkestatusen «DENIED», får du en feilmelding. Finn ut mer om hva som skjer hvis «DENIED» (avvist) angis i Google Ads API. Hvis den samme brukeroppføringen sendes i én jobb med samtykkestatusen «GRANTED» (innvilget) og i en annen med samtykkestatusen «DENIED», får du en feilmelding for den andre jobben (den med samtykkestatusen «DENIED»). Motstridende samtykkestatuser løses i rekkefølgen jobben behandles i.

4. Hvordan skal partnere bruke «DENIED»-samtykkeverdien? Hvordan er dette forskjellig fra å fjerne medlemmer fra en målgruppe?

Hvis du angir samtykkestatusen «DENIED», får du en feilmelding. Finn ut mer om hva som skjer ved angivelse av «DENIED» i Google Ads API. Hvis samtykkeverdien «DENIED» sendes for samtykkeparameteren ad_user_data eller ad_personalization, utløses det en feilmelding i Kundematch, slik at dataene i jobben ikke kan brukes til personlig tilpasning av annonser.

Hvis en EØS-bruker tidligere har gitt samtykke til å bruke disse dataene, eller hvis dataene eksisterte før mars 2024, blir de fortsatt brukt i Kundematch.

Hvis brukeroppføringen fjernes fra målgruppelisten, kan dataene denne EØS-brukeren tidligere har gitt samtykke for, eller som eksisterte før mars 2024, ikke brukes i Kundematch.

5. Hvordan skal Kundematch-partnerne håndtere endringer i samtykke? Skal de fjerne brukerdataene fra målgruppen, eller kan Kundematch-partneren endre samtykkeflagget for enkeltbrukere?

Hvis en bruker trekker tilbake samtykket for en av eller begge de to samtykkeparameterne (ad_user_data eller ad_personalization) etter at hen er lagt til i målgruppelisten, kan partneren bruke API-ene for Kundematch til å fjerne denne brukeren fra de eksisterende målgruppelistene ELLER erstatte målgruppelisten med en liste uten denne brukeren.

Merk: Hvis en EØS-bruker tidligere har gitt samtykke til ad_user_data og ad_personalization, blir disse dataene fortsatt brukt i Kundematch inntil den aktuelle listen utløper og/eller dataene eksplisitt fjernes av annonsøren eller partneren.

6. Hva skjer med målgrupper som oppdateres regelmessig av Kundematch-partnere, men som ble opprettet før mars 2024? Er det bare nødvendig å laste opp samtykke for nye oppføringer i de oppdaterte målgruppene?

For at Kundematch fortsatt skal fungere for EØS-brukere etter mars 2024, må «GRANTED» angis i begge samtykkefeltene for alle data som nylig er lastet opp eller oppdatert for EØS-brukere.

I Kundematch baserer vi oss fortsatt på brukerlistene som ble lastet opp før mars 2024, inntil disse utløper og/eller fjernes aktivt av annonsøren eller partneren. Slike brukerlister blir bare fortsatt brukt for Google-tjenester som ble brukt før mars 2024.

7. Hva skjer hvis en partner sender «UNSPECIFIED» som standardverdi for annonsører som ikke oppgir informasjon om samtykke?

Hvis samtykkestatusen er «UNSPECIFIED» (ikke spesifisert), blir den behandlet som manglende samtykke, slik at dataene til den aktuelle EØS-brukeren ikke kan brukes til personlig tilpasning av annonser.

8. Hvis annonsører vil bruke data om butikksalg sammen med Kundematch, må de da sende inn separate opplastingsfiler/-oppgaver for ulike samtykkeetiketter?

Nei. Annonsører trenger ikke å sende inn flere opplastingsfiler eller -jobber for ulike samtykkeetiketter (gjelder både API-opplastinger og manuelle opplastinger) når de laster opp data om butikksalg knyttet til brukere i EØS. For å sikre at alle samtykkeetikettene respekteres, behandler vi data om butikksalg og tilknyttede samtykkeverdier på enkeltradnivå i hver opplastede fil. Denne tilnærmingen sikrer at alle samtykkeetikettene respekteres, og at personopplysninger ikke behandles for rader der samtykke avvises. Både Kundematch og butikksalg respekterer samtykkeetiketter som sendes til Google.

9. Hvilke samtykkeparametere kreves for å bruke Kundematch sammen med data om butikksalg?

Annonsører må sende data om butikksalg med samtykkeverdier både relatert til overføring av brukerdata i forbindelse med annonsering og personlig tilpasning av annonser for EØS-brukere, for ellers mister de tilgangen til Kundematch-funksjonene. Bare data med «GRANTED»-verdier (innvilget) kan brukes i Kundematch med butikksalg. Her kan du lese mer om samtykkeoppdateringer i EØS.