Usein kysyttyä EU-käyttäjäsuostumuskäytännöstä ja asiakaskohdistuksen latauskumppaneista

Tämä artikkeli on tarkoitettu asiakkaille, jotka lataavat asiakaskohdistuskumppaneiden avulla dataa Euroopan talousalueella (ETA) olevista käyttäjistä.

Osana Googlen jatkuvaa sitoutumista yksityisyyttä suojaavaan digimainonnan ekosysteemiin tehostamme EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön täytäntöönpanoa.

Jos lataat asiakaskohdistuskumppanin avulla dataa Euroopan talousalueella (ETA) olevista käyttäjistä, sinun on varmistettava kumppanin kanssa, että Googlelle välitetään vaadittavat suostumussignaalit.

Näin se toimii

Google Ads APIn versio 15 sisältää Consent-objektin, joka määrittelee kaksi erityyppistä suostumusta. Jotta asiakaskohdistuksen latauskumppanit voivat noudattaa EU-käyttäjäsuostumuskäytäntöä ja jatkaa asiakaskohdistuksen käyttöä ETA-alueella olevien käyttäjien osalta, kumppaneiden on integroitava Google Ads APIn versio 15 ja asetettava asiakaskohdistusdatan lataamiseen tarvittavat suostumussignaalit.

Jos nämä suostumukset puuttuvat, suostumus katsotaan evätyksi. Dataa, joka koskee suostumuksen evänneitä ETA-alueella olevia käyttäjiä, ei käsitellä, eikä sitä voida käyttää mainosten personointiin asiakaskohdistuksen avulla.

Maaliskuusta 2024 alkaen asiakaskohdistuslistojen käyttäminen ETA-alueella edellyttää, että kummankin ConsentStatus-tyypin suostumuskentän arvoksi on asetettu GRANTED. Tämä osoittaa, että vaadittu käyttäjäsuostumus on saatu. Suostumuskentät ovat seuraavat:

Nimi Tyyppi Kuvaus
ad_user_data ConsentStatus Asettaa suostumuksen käyttäjädatan lähettämiseen Googlelle mainontatarkoituksiin.
ad_personalization ConsentStatus Asettaa suostumuksen mainosten personointiin.

Usein kysyttyä

1. Miten suostumuskenttiä pitäisi tulkita? Koskevatko ne kaikkia työtehtävään sisältyviä käyttäjätietueita vai ainoastaan ETA-alueeseen liittyviä tietueita?

Suostumusasetus koskee kaikkia työtehtävän mukana ladattuja käyttäjiä, ja mainostajien on käytettävä erillisiä työtehtäviä sellaisten käyttäjien lataamiseen, joilla on erilaiset suostumussignaalit.

Tämä tarkoittaa, että jos sama työtehtävä sisältää ETA-alueella ja sen ulkopuolella olevien käyttäjien tietueita ja lähetetty suostumustila on GRANTED, tilaa käytetään kaikissa työtehtävään sisältyvissä tietueissa.

2. Voiko käyttäjälistalla olla jäseniä, joilla on eritasoisia suostumuksia? Esimerkki: Päivitämme yhtä yleisöä kahden työtehtävän avulla. Ensimmäisen mukana lähetettävien tunnisteiden suostumustila on UNSPECIFIED ja toisen mukana lähetettävien GRANTED.

Suostumusasetus koskee kaikkia työtehtävän mukana ladattuja käyttäjiä, ja mainostajien on käytettävä erillisiä työtehtäviä sellaisten käyttäjien lataamiseen, joilla on erilaiset suostumustilat. Esimerkissä käytetään kahta työtehtävää: toista sellaisten käyttäjien lataamiseen, joiden suostumustila parametreille ad_user_data ja ad_personalization on UNSPECIFIED, ja toista sellaisten lataamiseen, joiden suostumustila kummallekin parametrille on GRANTED.

3. Jos käyttäjätunniste lähetetään kahden työtehtävän mukana ja suostumustila on toisessa GRANTED (parametreille ad_user_data ja ad_personalization) ja toisessa DENIED (parametreille ad_user_data ja ad_personalization), kumpaa niistä käytetään? Riippuuko tämä työtehtävien aloitus- vai käsittelyjärjestyksestä?

Jos suostumustila on DENIED, näet virheilmoituksen. Lue lisää siitä, mitä tapahtuu, jos suostumustilaksi asetetaan Google Ads APIssa DENIED. Jos saman käyttäjätietueen suostumustila on toisessa työtehtävässä GRANTED ja toisessa DENIED, näet virheilmoituksen siitä, jossa se on DENIED. Käytettävä suostumustila riippuu työtehtävien käsittelyjärjestyksestä.

4. Miten kumppaneiden pitäisi käyttää suostumusarvoa DENIED? Miten se eroaa siitä, että henkilöt poistetaan yleisöstä?

Jos suostumustila on DENIED, näet virheilmoituksen. Lue lisää siitä, mitä tapahtuu, jos suostumustilaksi asetetaan Google Ads APIssa DENIED. Jos joko suostumusparametrille ad_user_data tai ad_personalization lähetetään suostumusarvo DENIED, asiakaskohdistus palauttaa virheilmoituksen eikä työtehtävän sisältämää dataa voida käyttää mainosten personointiin.

Jos ETA-alueella olevan käyttäjän data sisältää aiemmin annetun suostumuksen tai on ollut olemassa ennen maaliskuuta 2024, asiakaskohdistuksessa jatketaan kyseisen datan käyttöä.

Käyttäjätietueen poistaminen yleisölistalta tarkoittaa, että asiakaskohdistuksessa ei voida käyttää sellaista ETA-alueella olevan käyttäjän dataa, joka sisältää aiemmin annetun suostumuksen tai on ollut olemassa ennen maaliskuuta 2024.

5. Miten asiakaskohdistuskumppaneiden pitäisi käsitellä suostumusmuutoksia? Pitääkö käyttäjädata poistaa yleisöstä, vai voiko asiakaskohdistuskumppani muuttaa yksittäisten käyttäjien suostumusmerkintää?

Jos loppukäyttäjä peruu jommankumman kahdesta suostumuksesta (ad_user_data tai ad_personalization) sen jälkeen, kun hänet on lisätty yleisölistalle, kumppani voi Customer Match APIen avulla poistaa käyttäjän yleisölistalta TAI lähettää uuden yleisölistan, joka ei sisällä suostumuksen evännyttä käyttäjää.

Huom. Jos ETA-alueella oleva käyttäjä on antanut aiemmin suostumuksensa sekä ad_user_data- että ad_personalization-parametrille, kyseistä dataa käytetään asiakaskohdistuksessa, kunnes lista vanhenee ja/tai mainostaja/kumppani poistaa datan.

6. Mitä tapahtuu yleisöille, joita asiakaskohdistuskumppanit päivittävät säännöllisesti mutta jotka on luotu ennen maaliskuuta 2024? Tarvitseeko suostumustila ladata vain uusiin tietueisiin, jotka lisätään päivitettäviin yleisöihin?

Kummankin suostumuskentän arvoksi on asetettava GRANTED kaiken sellaisen uuden/päivitetyn datan osalta, joka koskee ETA-alueella olevia käyttäjiä, jotta asiakaskohdistus toimii ETA-alueella oleville käyttäjille maaliskuun 2024 jälkeen.

Asiakaskohdistuksessa jatketaan ennen maaliskuuta 2024 ladattujen käyttäjälistojen käyttöä, kunnes ne vanhenevat ja/tai mainostaja/kumppani poistaa ne. Tällaisten käyttäjälistojen käyttö jatkuu vain niissä Googlen palveluissa, joita on käytetty ennen maaliskuuta 2024.

7. Mitä tapahtuu, jos kumppani lähettää oletusarvon UNSPECIFIED sellaisten mainostajien osalta, jotka eivät toimita suostumustietoja?

Jos suostumustilaksi on asetettu UNSPECIFIED, se tulkitaan suostumuksen puuttumiseksi. Tämä tarkoittaa, että ETA-alueella olevan käyttäjän dataa ei voida käyttää mainosten personointiin.

8. Tarvitseeko mainostajien lähettää erilliset lataustehtävät tai ‐tiedostot eri suostumustunnisteita varten voidakseen käyttää asiakaskohdistuksessa toimipistemyyntidataa?

Ei. Mainostajien ei tarvitse lähettää useita lataustiedostoja tai ‑tehtäviä eri suostumustunnisteita varten (koskee sekä API-latauksia että manuaalisia latauksia) ladatessaan ETA-alueella olevia käyttäjiä koskevaa toimipistemyyntidataa. Varmistamme suostumustunnisteden noudattamisen käsittelemällä toimipistemyyntidatan ja siihen liittyvät suostumusarvot rivikohtaisesti kunkin ladatun tiedoston osalta. Näin varmistetaan, että kaikkia suostumustunnisteita kunnioitetaan ja ettei henkilökohtaista dataa käsitellä, jos suostumus on rivin osalta evätty. Sekä asiakaskohdistuksessa että toimipistemyynnin yhteydessä kunnioitetaan Googlelle välitettyjä suostumustunnisteita.

9. Mitä suostumusparametreja tarvitaan toimipistemyyntidatan käyttämiseksi asiakaskohdistuksessa?

Mainostajan on ETA-alueella olevien käyttäjien osalta välitettävä toimipistemyyntidata ja suostumusarvot sekä mainosten käyttäjädataa että mainosten personointia varten, jotta asiakaskohdistustoiminnot pysyvät mainostajan käytettävissä. Kun asiakaskohdistuksessa käytetään toimipistemyyntidataa, siinä voi käyttää vain sellaista dataa, jossa arvo on GRANTED. Lue lisää suostumuksiin liittyvistä, ETA-aluetta koskevista päivityksistä täältä.