PMF sobre la política de consentiment dels usuaris de la UE per als partners de pujada de llistes de clients

Aquest article està dirigit als clients que utilitzen partners de segmentació per llista de clients per penjar dades dels usuaris de l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

Com a part del compromís continu de Google amb un ecosistema de publicitat digital centrat en la privadesa, estem reforçant l'aplicació de la nostra política de consentiment dels usuaris de la UE.

Si utilitzeu un partner de segmentació per llista de clients per penjar dades d'usuaris de l'EEE, haureu de col·laborar amb el partner per assegurar-vos que esteu transferint els senyals de consentiment necessaris a Google.

Com funciona

La versió 15 de l'API de Google Ads introdueix l'objecte de consentiment que especifica dos tipus diferents de consentiment. Per complir la política de consentiment dels usuaris de la UE i continuar utilitzant la segmentació per llista de clients per als usuaris de l'EEE, els partners de pujada de llistes de clients s'han d'integrar amb la versió 15 de l'API de Google Ads i establir els senyals de consentiment a l'hora de carregar les dades per a la segmentació per llista de clients.

Si falten aquests consentiments, el valor de consentiment es determina com a no consentit. Les dades d'usuaris de l'EEE sense consentiment no es tractaran i no es podran utilitzar per a la personalització d'anuncis mitjançant la segmentació per llista de clients.

A partir del març de 2024, perquè les llistes de la segmentació per llista de clients s'utilitzin a l'EEE, els dos camps de consentiment del tipus ConsentStatus s'han d'establir com a "GRANTED" per indicar que heu rebut el consentiment de l'usuari necessari. Els camps de consentiment són:

Nom Tipus Descripció
ad_user_data ConsentStatus Defineix el consentiment per enviar dades d'usuari a Google amb finalitats publicitàries.
ad_personalization ConsentStatus Estableix el consentiment per a la personalització d'anuncis.

Preguntes més freqüents

1. Com s'han d'interpretar aquests camps de consentiment? S'apliquen a tots els registres d'usuari d'una tasca o només als de l'EEE?

La configuració de consentiment s'aplica a tots els usuaris penjats en una tasca, i els anunciants haurien d'utilitzar tasques diferents per penjar usuaris amb diferents senyals de consentiment.

Això vol dir que si en una tasca hi ha registres d'usuaris que no pertanyen a l'EEE i que sí que hi pertanyen, i l'estat de consentiment s'envia com a GRANTED, aquest estat de consentiment s'utilitzarà per a tots els registres d'aquesta tasca.

2. Una llista d'usuaris pot tenir membres amb diferents nivells de consentiment? Per exemple, tenim dues tasques que actualitzen un únic públic, el primer envia identificadors amb consentiment UNSPECIFIED i el segon n'envia amb consentiment GRANTED.

La configuració del consentiment s'aplica a tots els usuaris penjats en una tasca i els anunciants haurien d'utilitzar tasques diferents per penjar usuaris amb diferents estats de consentiment. A l'exemple proporcionat, utilitzaríeu dues tasques: una per carregar usuaris amb un estat de consentiment UNSPECIFIED als paràmetres ad_user_data i ad_personalization i una altra per als usuaris que tenen l'estat de consentiment GRANTED als dos paràmetres de consentiment.

3. Si s'envia un identificador d'usuari en dues tasques, una amb consentiment GRANTED (a ad_user_data i ad_personalization) i una altra amb consentiment definit com a DENIED (ad_user_data i ad_personalization), com es resol? Es basa en l'ordre en què s'inicien les tasques o en l'ordre en què es processen?

Si definiu l'estat del consentiment com a DENIED, es mostrarà un error. Obteniu més informació sobre el comportament quan es configura el valor DENIED a l'API de Google Ads. Si s'envia el mateix registre d'usuari en una tasca amb l'estat de consentiment GRANTED i en una altra tasca amb l'estat de consentiment DENIED, rebreu un missatge d'error per a la segona tasca que tingui l'estat de consentiment DENIED. L'estat de consentiment es resol en l'ordre en què es processa la tasca.

4. Com han d'utilitzar els partners el valor de consentiment DENIED? Quina diferència hi ha entre fer això i treure membres d'un públic?

Si definiu l'estat del consentiment com a DENIED, es mostrarà un error. Obteniu més informació sobre el comportament quan es configura el valor DENIED a l'API de Google Ads. Si envieu el consentiment DENIED per als paràmetres de consentiment ad_user_data o ad_personalization, la segmentació per llista de clients tornarà un missatge d'error i les dades de la tasca no es podran utilitzar per a la personalització d'anuncis.

Si l'usuari de l'EEE havia consentit prèviament el tractament de dades o les dades ja existien abans del març de 2024, la segmentació per llista de clients les continuarà utilitzant.

Quan se suprimeix el registre d'usuari de la llista de públics, la segmentació per llista de clients no pot utilitzar les dades d'aquest usuari de l'EEE que s'havien consentit anteriorment o que existien abans del març de 2024.

5. Com haurien de gestionar els partners de segmentació per llista de clients els canvis en el consentiment? S'han de treure les dades d'usuari d'un públic o el partner de segmentació per llista de clients pot canviar la marca de consentiment de cada usuari?

Un cop s'ha afegit un usuari final a la llista de públics, si aquest usuari es retracta posteriorment d'algun dels dos consentiments (ad_user_data o ad_personalization), els partners tenen l'opció d'utilitzar les API de segmentació per llista de clients per treure l'usuari de la llista de públics existent o substituir aquesta llista per una on no aparegui l'usuari sense consentiment.

Nota: si un usuari de l'EEE ha donat prèviament el seu consentiment tant per a ad_user_data com per a ad_personalization, aquestes dades es continuaran utilitzant per a la segmentació per llista de clients fins que caduqui la llista o bé l'anunciant o el partner les tregui explícitament.

6. Què passarà amb els públics que els partners de segmentació per llista de clients actualitzen regularment, però que es van crear abans del març de 2024? Només hauran de penjar el consentiment els registres nous afegits a aquests públics actualitzats?

Els camps de consentiment s'han d'establir com a GRANTED per a les dades d'usuari de l'EEE que s'acabin de penjar o d'actualitzar perquè la segmentació per llista de clients continuï funcionant per als usuaris de l'EEE després del març de 2024.

La segmentació per llista de clients continuarà utilitzant les llistes d'usuaris que es pengin abans del març de 2024 fins que caduquin o bé l'anunciant o el partner les tregui explícitament. Aquestes llistes d'usuaris es continuaran utilitzant només amb els serveis de Google que s'utilitzaven abans del març de 2024.

7. Què passa si un partner envia "UNSPECIFIED" com a valor predeterminat per als anunciants que no proporcionen informació de consentiment?

Si l'estat del consentiment s'estableix com a "UNSPECIFIED", s'entendrà que falta el consentiment, el que significa que les dades d'usuari de l'EEE no es poden utilitzar per a la personalització d'anuncis.

8. Els anunciants han d'enviar tasques o fitxers de pujades independents per a les diferents etiquetes de consentiment a fi d'utilitzar les dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients?

No, no cal que els anunciants enviïn diverses tasques o fitxers de pujada per a diferents etiquetes de consentiment (aplicables tant a les pujades manuals com a l'API) en penjar les dades de vendes a la botiga corresponents als usuaris de l'EEE. Per garantir el compliment de les etiquetes de consentiment, processem les dades de vendes a la botiga i els valors de consentiment associats al nivell de fila individual de cada fitxer penjat. Aquest mètode garanteix que es respectin totes les etiquetes de consentiment i que les dades personals no es processin a les files en què es denega el consentiment. Tant la segmentació per llista de clients com les vendes a la botiga respecten les etiquetes de consentiment transferides a Google.

9. Quins paràmetres de consentiment són necessaris per utilitzar la segmentació per llista de clients amb les dades de vendes a la botiga?

Els anunciants han de transferir les dades de vendes a la botiga amb valors de consentiment tant per a les dades d'usuari dels anuncis com per a la personalització d'anuncis perquè els usuaris de l'EEE continuïn tenint accés a les funcionalitats de la segmentació per llista de clients. Només les dades amb valors concedits es podran utilitzar per a la segmentació per llista de clients amb les vendes a la botiga. Obteniu més informació sobre les actualitzacions de consentiment a l'EEE.