Cross-Media Reach

Opprett rapporter om rekkevidde i flere medier

Gå til Måling-menyen i Google Ads-kontoen din for å finne rekkevidde for flere medier. Klikk på «Finn ut mer» for å få en innføring i de viktigste fordelene eller opprette en rapport med en gang.

På denne siden

Velg hvor rapporten skal plasseres

Hvis du vil opprette en rapport, velger du et land blant de mange landene som er tilgjengelige. Selv om du har tilgang til rekkevidde i flere medier uansett hvor du er, brukes rapporteringsstedet til å rapportere om prosentandelen av populasjonen i det valgte landet.

Googles metode for unik rekkevidde avgjør det totale antallet personer du har nådd ut til på det valgte rapporteringsstedet, for eksempel 15,7 mill. Men siden rekkevidden vanligvis rapporteres som en relativ prosentandel av det totale antallet personer i et gitt land, for eksempel 22 %, kan du velge et land, og da brukes de tilsvarende populasjonene blant befolkningen som helhet som en nevner for å komme frem til den relative rekkevidden, for eksempel 15,7 mill. delt på 71,4 mill. er lik 22 %.

For videokampanjer som er kjørt i mer enn ett land, for eksempel USA og Canada, blir det bare rapportert om visninger fra det ene landet som er valgt.

Merk: Rekkevidde i flere medier kan foreløpig ikke måles i flere land.

I alle tilgjengelige land rapporteres rekkevidde i flere medier på totalt, nasjonalt nivå, for eksempel hele USA. I visse land kan imidlertid rekkevidde i flere medier også rapporteres for delstater, regioner eller underområder. Dette varierer fra land til land. I USA kan brukere for eksempel rapportere rekkevidde i flere medier for visse delstater, for eksempel Alabama eller Alaska, eller storbyområder som Albany i Georgia.

Velg en rapporttype

Måling av rekkevidde i flere medier fungerer på to supplerende måter:

• Rapporter bare om digital video er tilgjengelige i alle de oppførte landene, støttet av Googles modell for unik rekkevidde, slik at brukere kan måle rekkevidde og frekvens for
    • overvåking midt i kampanjen for kampanjer som kjører for tiden
    • rapportering etter kampanjen for historiske kampanjer
  • Rapporter for digital video og tradisjonell TV er rapporter etter kampanjen siden de inneholder tilsvarende, historiske TV-kampanjedata fra lisensierte tredjepartskilder.
    • De er bare tilgjengelige i visse land der tredjeparts TV-data er lisensiert.
    • Tilgangsbegrensninger kan gjelde avhengig av lisensvilkårene for tredjepartsdata.
    • I enkelte land gir noen lisenser for TV-data ubegrenset tilgang til alle brukere som har tilgang til rekkevidde i flere medier, mens andre lisenser for TV-data i andre land krever at brukeren er satt opp på godkjenningslisten. Kontakt Google-representanten din i forbindelse med dette.

Legg til kampanjer

I både rapporttypene «Rekkevidde i flere medier» og «Bare digital video» og «Digital video og tradisjonell TV» kreves det et utvalg av digitale kampanjer. I tillegg kreves det også et utvalg av TV-kampanjer i rapportene for digital video og tradisjonell TV.

Det er ikke noe maksimalt antall kampanjer som kan legges til, så et ubegrenset antall kampanjer kan legges til.

Legg til digitale kampanjer

Når du har klikket på «Legg til kampanjer», blir kampanjer forhåndsutfylt og oppført hvis de

• faller inn under Google Ads-kontoene dine på kunde-ID- eller managerkontonivå (MCC)
  • er av kampanjetypen «Video»

Sagt på en annen måte:

• Eventuelle kampanjer som ikke er videokampanjer, for eksempel søke- eller bannerkampanjer, som faller inn under kontoomfanget ditt, kan ikke måles med hensyn til rekkevidde i flere medier.
  • Bare videokampanjer som faller inn under Google Ads-kontoen din, blir oppført. Videokampanjer som ikke faller inn under det nåværende kontoomfanget ditt, kan bare måles hvis du endrer kontoomfanget. For eksempel:
    • Du er i Google Ads med kunde-ID 1 og ønsker å måle ikke bare videokampanjene som omfattes, men også kampanjene som omfattes av kunde-ID 2.
    • Endre fokuset til managerkontoen (MCC) som omfatter kunde-ID 1 og 2, så kan du måle flere videokampanjer for ulike kunde-ID-er.

Som beskrevet ovenfor kan videokampanjer utenfor en bestemt Google Ads-konto tas med via MCC-kontoer for å administrere flere Google Ads-kontoer fra ett og samme sted. Videokampanjer som ikke stammer fra Google Ads, for eksempel i Display & Video 360, kan imidlertid ikke måles i rekkevidde i flere medier i Google Ads.

Legg til filtre for å avgrense listen over videokampanjer som kan måles. For eksempel:

• Med budstrategitype kan du identifisere «mål-CPM»-kampanjer.
    • Vi oppfordrer deg til å filtrere etter «Mål-CPM». Denne budstrategien er vanligvis forbundet med videokampanjer for rekkevidde som er optimalisert for å maksimere den effektive rekkevidden. Siden rekkevidde og frekvens i flere medier måler effektiv rekkevidde og frekvens, anbefaler vi alle videokampanjer som optimaliseres for å maksimere rekkevidden, eller for å nå visse frekvensmål, eller begge deler.
  • Med datoperioder kan det bli enklere å identifisere bestemte visningsperioder for kampanjer.
  • Med konvensjoner for kampanjenavn kan du identifisere navn som «begynner med» eller «inneholder», for eksempel «videokampanje for rekkevidde 2.0» hvis dette brukes i kampanjenavnet.

Når du har valgt et kampanjesett og en rapport er opprettet, rapporteres beregningene for rekkevidde og frekvens samlet for de valgte kampanjene. Ekstra beregninger, for eksempel kostnad og visninger, oppsummeres for flere kampanjer, mens ikke-tilføyde beregninger (f.eks. rekkevidde) dedupliseres for alle kampanjene. Rekkevidden er duplisert, siden den samme personen kan nås flere ganger for mer enn én kampanje.

I rapporter om digital video og tradisjonell TV passer digitale videokampanjer med tilleggsegenskapene nedenfor, spesielt godt hvis de

• ble kjørt parallelt med tradisjonelle TV-kampanjer eller var integrert i visningsperioder for bredere mediekampanjer
  • var basert på den samme reklamen
  • hadde den samme annonsevarigheten (15 eller 30 sekunder) som TV-reklamen

Legg til TV-kampanjer

Merk: Dette er bare tilgjengelig i rapporttypen Digital video og tradisjonell TV, hvor TV-data fra lisensierte tredjeparter brukes. Du kan finne ut mer om dette ved å lese om rapporttyper og tilgang og valg av rapporttype.

Når du har klikket på «Legg til kampanjer», blir ingen kampanjer forhåndsutfylt og oppført fordi manuelle inndata fra brukerne kreves for å avgjøre hva som anses som en tilsvarende TV-kampanje. Det finnes ingen tilknytning eller tilordning mellom data om videokampanjer i Google Ads og TV-data fra lisensierte tredjeparter, siden begge kampanjetypene hentes hver for seg.

Leverandører av TV-data bruker sin egen enhetsklassifisering som vanligvis følger den flettede strukturen nedenfor:

• selskap, for eksempel Alphabet
  • merkevare, for eksempel Google Pixel
  • produkt, for eksempel Pixel 7a
  • kampanje, for eksempel «Få Pixel 7A kostnadsfritt og 50 % rabatt på Pixel Buds A-Series»

Husk at klassifiseringen og navnekonvensjonene for TV-data kan samsvare med byråenes eller annonsørenes forretningssyn. Google omtaler for eksempel Pixel-telefonene sine som «Pixel», men i TV-dataene kan det samme merket være beskrevet som «Google-telefoner» eller «Telefoner fra Google».

Bruk din egen dømmekraft når du velger TV-kampanjer, med utgangspunkt i retningslinjene nedenfor:

1. Bruk din egen kunnskap om de digitale videokampanjene til å velge en tilhørende TV-kampanje. Når du har gjennomgått navnene på de digitale kampanjene, for eksempel «Hudrensing_merkevare XYZ», eller det faktiske underliggende videoelementet, kan du for eksempel tydelig identifisere den nøyaktige merkevaren («XYZ») og kategorien («Hudrensing») som markedsføres i teksten, som «Merkevare Deep Moisture-dusjsåpe».
  2. Søk i TV-dataklassifikasjonen
    • ovenfra og ned: <Merkevare XYZ> eies av <Bedrift ABC>, så hvis du søker etter den sistnevnte, vises forskjellige kategorier der <Merkevare> «Dusjprodukter» er oppført og ser ut til å være mest passende merkevare eller produkt.
    • nedenfra og opp: Hvis du søker etter <merkevare XYZ>, får du den samme «Dusjprodukter»-kategorien, og det er en annen måte å finne den samme enheten på som med ovenfra-og-ned-metoden.
  3. Velg mest passende og tilsvarende annonsør, merkevare, produkt eller kampanjer.
  4. Bruk datoperioden-filteret til å avgrense listen over TV-annonsører, merkevarer, produkter eller kampanjer.
  5. Bruk diagrammet for visningsperiode som viser anslått TV-kostnad over tid som et ekstra signal.

Vanlige spørsmål

Hva er kilden til TV-data?

Google lisensierer TV-data fra tredjeparter fra ulike leverandører i ulike land. Dataene består vanligvis av tre datasett: panelvisning av data, logger for markedsføringsplasser på TV for reklame og anslag for annonsekostnader.

Hvorfor finner jeg ikke TV-kampanjen jeg leter etter?

Det kan være flere årsaker til at du ikke finner TV-kampanjer. For det første kan det hende at TV-kampanjen ennå ikke er fylt ut i TV-dataene, siden den overføres i bestemte oppdateringsintervaller, som vist på TV-kampanjemenyen. TV-data er for eksempel tilgjengelige frem til 19. mars 2023, men du ser etter en TV-kampanje 14. april som ble kjørt fra 20. til 31. mars. For det andre kan merkevaren du tenker på, ha et annet navn i klassifiseringen til TV-dataleverandøren. For eksempel kan «Pixel» være beskrevet som «Google-telefon».

Hvilke enhetstyper er inkludert i TV-dataene?

Alle tredjepartsdata vi lisensierer, omfatter bare data fra tradisjonell, lineær TV. Eventuelle utvidelser for TV-er med nettilkobling av tradisjonelle, lineære TV-kanaler er ikke inkludert i TV-dataene. Dette inkluderer annonsestøttet video på forespørsel (AVOD) eller Broadcaster Video on Demand (BVOD).

Hva representerer GRP-ene og kostnadene? Dataene ser ikke ut til å være nøyaktige. Why is that?

I «Opprett en rapport»- og «Legg til TV-kampanje»-trinnet vises GRP-er og kostnader som tilleggsinformasjon for å støtte kampanjevalget. Brutto vurderingspoeng (GRP-er) her er basert på A18+, så eventuell GRP eller MVP du har i tankene som er basert på en annen demografisk kategori, vises på rapportsiden når en måldemo er valgt. Her vises GRP-er totalt og de er plottet inn over tid for å få et inntrykk av visningsperioden og vektingen av TV-kampanjene som er valgt. Kostnaden er også et anslag som gir mer kontekst for vektingen av TV-kampanjen som er valgt.

Hvorfor kan jeg ikke velge en datoperiode jeg ønsker?

I enkelte land lisensierer vi forhåndsinnsamlede panelvisningsdata som bare er tilgjengelige i visse tidsperioder. Siden datoperioden ikke er så detaljert, er det ikke mulig å se mer fleksible datoperioder enn dem som vises.