Cross-Media Reach

Om siden for rapportering om flere medier

Når du har lagt til alle kampanjene og klikket på «Lag rapport», vises rapportsiden, som består av tre komponenter:

• I de øverste rullegardinmenyene inneholder flere parametere som kan justeres for å rapportere data.
  • Den midterste delen inneholder de faktiske rapporteringsberegningene og data som fremstilles i ulike paneler.
  • På den nederst delen ser du en liste over de valgte kampanjene.

På denne siden

Juster rapportparametere

Hvis du endrer parameterne nedenfor, justeres dataene som rapporteres, så de må leses og tolkes med disse parameterne i tankene.

• Datoer er som standard den tilgjengelige tidsperioden for de valgte kampanjene, og de kan begrenses. En kampanje som for eksempel ble kjørt fra 9.–27. mai, kan rapporteres fra 15.–21. mai for å se den ukentlige rekkevidden over sju dager.
  • Demografisk informasjon er som standard angitt som «Kvinne» og «Mann» 18–99 (voksne fra 18 år og oppover), men den kan begrenses til andre kombinasjoner av kjønn og aldersgrupper. Siden kampanjen hovedsakelig var rettet mot voksne i aldersgruppen 18–34 år, kan for eksempel parameteren endres til «Kvinne» og «Mann» i aldersgruppen 18–34 år, for å se rekkevidden for aldersgruppen 18–34 år.
  • Effektiv frekvens er som standard satt til 1+ og definerer antallet ganger en person må ha vært eksponert for en kampanje for at hen skal telles med i antallet personer kampanjen har nådd ut til. Som standard telles hver person kampanjen har nådd ut til minst én gang. Hvis den effektive frekvensen for eksempel justeres til 2+, telles alle personer kampanjen har nådd ut til minst to ganger, og rapporten viser en rekkevidde på 2+.
  • Populasjon: Med utgangspunkt i det valgte landet brukes populasjonen blant befolkningen som helhet som standard for å rapportere rekkeviddeprosent. Du finner mer informasjon under Velg hvor rapporten skal plasseres.

Merk: Parameterne nedenfor er bare tilgjengelige for rapporten om digital video og tradisjonell TV som bruker TV-data fra lisensierte tredjeparter.

• TV-datoene skal ideelt sett være like lange sammenlignet med digitale videokampanjer. Siden rekkevidde og frekvens bygges opp over tid og beregninger alltid er knyttet til en tidsenhet, kan ikke en rekkevidde i prosent på sju dager for digitale videokampanjer sammenlignes med en rekkevidde på 28 dager for tradisjonell TV. Begge tidsperiodene bør være så like i varighet som mulig, overlappe så mye som mulig, og helst ha samme start- og sluttdatoer.
  • Alle TV-nettverk er valgt, eller data om rekkevidde og frekvens gjennomgås med de valgte TV-nettverkene i tankene.
  • TV-kostnaden kan justeres oppover med en justeringsfaktor på >100 %, eller lavere med en justeringsfaktor på <100 %. Standardkostnaden er en justeringsfaktor på 100 %, og den beregnes bare av tredjeparts dataleverandøren. Den gjenspeiler ikke nødvendigvis de faktiske mediekostnadene.

Les beregninger og tolk data

Alle beregninger som rapporteres og visualiseres, tilsvarer parameterne som er valgt øverst på rapportsiden. Beregningene endres når parametere endres. Beregninger bør leses med disse parameterne i tankene.

Eksempel:

Parameterne nedenfor ble justert:

• Datoer: 15.–21. mai (7 dager / 1 uke)
  • Demografisk informasjon: kvinner 18–49 år
  • Effektiv frekvens: 2+
  • Populasjon: populasjonen som helhet
På bakgrunn av dette defineres «% rekkevidde» som de unike kvinnelige enkeltpersonene i alderen 18–49 som har vært eksponert minst to gangerén uke fra 15.–21. mai for de valgte kampanjene. Rekkevidden beskrives som en prosentandel av den totale populasjonen blant kvinner i alderen 18–49 år.

Definisjonene nedenfor kan gjøre det enklere å tolke dataene:

• 1+ rekkevidde i målgrupper representerer antallet personer du har nådd ut til med bestemt demografisk informasjon, for eksempel aldersgruppe og kjønn, som har vært eksponert for en kampanje minst én gang. Når denne verdien uttrykkes i prosent, beregnes den ved å dele antallet personer som er nådd ut til, på det totale antallet personer i populasjonen. Merk at den prosentvise rekkevidden endres fra 1+ til 2+, …, N+, avhengig av verdien på den effektive frekvensen. Den avgjør hvor ofte en person må ha vært eksponert for at hen skal telles med i rekkevidden. Den vises totalt for den valgte demografiske informasjonen eller fremstilles som «…».
  • Rekkevidde etter demografisk informasjon viser de enkeltstående alderssegmentene innenfor den valgte demografiske gruppen.
  • Gjennomsnittlig frekvens er det gjennomsnittlige antallet ganger en person er blitt eksponert for en annonseringsmelding i løpet av en kampanje. Gjennomsnittlig frekvens ganger antallet personer du har nådd ut til, tilsvarer det samlede antallet visninger.
  • Kostnad per rekkevidde i målgrupper er kostnaden delt på antallet personer du har nådd ut til med en bestemt demografisk gruppe, for eksempel målet for aldersgruppe og kjønn.
  • Kostnad per poeng er kostnaden delt på vurderingspoeng (gj.sn. frekvens ganger 1+ rekkevidde i målgrupper i %)
  • Frekvenssegmenter etter demografisk informasjon viser fordelingen av frekvens og gir mer kontekst ved vurdering av gjennomsnittlig frekvens. Frekvenssegmenter beskriver hvor mange unike enkeltpersoner du ikke har nådd ut til i det hele tatt, også kjent som ikke-eksponert populasjon, som du har nådd ut til nøyaktig én gang, nøyaktig to ganger, nøyaktig tre ganger … eller mer enn ti ganger.

Merk: Beregningene nedenfor er bare tilgjengelige for rapporten om digital video og tradisjonell TV, som bruker TV-data fra lisensierte tredjeparter til å anslå overlappingen mellom ulike kanaler.

• Digital rekkevidde beskriver den totale rekkevidden for alle valgte digitale videokampanjer.
  • Inkrementell digital rekkevidde beskriver den anslåtte andelen av digital rekkevidde som bare digitale kampanjer har bidratt til. Dette betyr at tradisjonelle TV-kampanjer ikke er nådd ut i det hele tatt. Dette er gjensidig utelukkende i forbindelse med overlappende rekkevidde fordi overlapping inkluderer rekkevidde på digitale kampanjer og tradisjonelle TV-kampanjer. Overlappende rekkevidde og inkrementell digital rekkevidde tilsvarer digital rekkevidde.
  • Overlappende rekkevidde beskriver den anslåtte andelen av rekkevidden som både digitale kampanjer og tradisjonelle TV-kampanjer har bidratt med.
  • TV-rekkevidde beskriver den totale rekkevidden for alle annonsører, merkevarer eller produkter da TV-kampanjer var valgt.
  • Total rekkevidde beskriver den totale rekkevidden for digitale kampanjer og tradisjonelle TV-kampanjer. Det er summen av TV-rekkevidde og inkrementell digital rekkevidde.

Metoder

Statistiske metoder brukes for å gå fra det totale antallet leverte visninger (observert) til det modellerte antallet unike personer du har nådd ut til.

Disse metodene bygger på observert samlet brukeratferd i flere Google-produkter og på flere enheter, for slik å identifisere bruksmønstre på flere enheter. Google Ads kombinerer atferdsobservasjoner med andre signaler og lokale inndata (f.eks. folketellinger og sannsynlighetsundersøkelser) for å deduplisere målgrupper over flere økter, formater, nettverk og enheter. Resultatet er antallet unike personer du har nådd ut til (ikke informasjonskapsler) og som en annonse er vist til. Finn ut mer om måling av rekkevidde og frekvens i Google Ads.

I Google Research-publikasjonene nedenfor forklares i tillegg noen av metodene våre:

• Virtual People: Actionable Reach Modeling: en metode for å vise modeller som anslår rekkevidde for og demografisk informasjon om målgrupper på nettet på flere enheter.
  • Measuring Cross-Device Online Audiences: Denne metoden utfører demografiske korrigeringer på vanlig måte – enhet for enhet. Her introduseres en ny metode for å konvertere antallet informasjonskapsler på flere enheter til antall brukere. Vi gir praktiske fremgangsmåter for å tilpasse denne transformasjonsfunksjonen, og viser deretter hvordan den brukes, ved hjelp av nettbaserte paneldata fra Japan.
  • Conditional Independence Approximation to Cross-media Incremental Reach: Metoden for å fastslå rekkevidde på flere medier, for digitale videokampanjer og tradisjonelle TV-kampanjer når paneldata fra enkeltkilder i flere medier ikke er tilgjengelige. Dette gjelder i bestemte land der vi lisensierer TV-data fra tredjeparter som ikke er kildeavhengige av våre egne rekkeviddeberegninger.

Tilleggsfunksjoner

Øverst til høyre på rapportsiden kan brukerne også finne flere funksjoner:

• Hvis du velger Last ned CSV, opprettes et regneark med de underliggende dataene fra rapporten på en mer detaljert måte for alle tilgjengelige demografiske grupper og effektive frekvenser. Selv om rapporten kan være angitt som effektiv frekvens for A18+/1+, inneholder for eksempel CSV-filen effektiv frekvens for kvinner i alderen 18–24 år, menn i alderen 18–24 år, kvinner i alderen 25–34 år, over 1+, 2+, … og over 10+.
  • Kopier konfigureringslinken for å lagre og dele den med personer med redigeringstilgang som har tilgang til Google Ads.
  • Send tilbakemelding til Google ved å
    • foreslå hvordan vi kan forbedre produktene våre
    • rapportere problemer – noe i produktene våre som ikke fungerte

Linker til relatert innhold