Cross-Media Reach

Monimediaraportointi-sivu

Kun olet lisännyt kaikki kampanjat ja klikannut Luo raportti, näkyviin tulee kolmiosainen raporttisivu:

• Yläosan avattavissa valikoissa on lisäparametreja, joiden avulla voit säätää raportointidataa.
  • Keskiosa sisältää varsinaiset raportointimittarit ja -data visualisoituina useisiin paneeleihin.
  • Alaosassa näkyvät valitut kampanjat.

Sisällys:

Raporttiparametrien muokkaaminen

Seuraavien parametrien muuttaminen vaikuttaa raportoituun dataan, joten sitä on luettava ja tulkittava nämä parametrit huomioiden.

• Päivämäärät ovat oletuksena valittujen kampanjoiden käytettävissä oleva ajanjakso. Ajanjaksoa voi lyhentää. Jos kampanja oli käynnissä esimerkiksi 9.–27.5., sen viikoittaista tavoittavuutta voi tutkia valitsemalla raporttiin ajanjakson 15.–21.5.
  • Demografisten tietojen oletusarvoina ovat "Nainen" ja "Mies" 18–99-vuotiaat (eli aikuiset), mutta näytettäviä tietoja voidaan rajata myös toisiin iän ja sukupuolen yhdistelmiin. Esimerkiksi jos kampanjaa näytettiin ensisijaisesti 18–34-vuotiaille aikuisille, parametrin arvoiksi voidaan vaihtaa "Nainen" ja "Mies" ja iäksi 18–34, jotta saadaan tietää tavoittavuus tässä ikäryhmässä.
  • Tehokas näyttötiheys on oletuksena 1+. Se kertoo kampanjan näyttökertojen määrän, joka henkilön on oltava saanut, jotta hänet lasketaan mukaan tavoitettujen henkilöiden määrään. Oletuksena mukaan lasketaan siis jokainen henkilö, joka on tavoitettu ainakin yhden kerran. Jos tehokkaan näyttötiheyden arvoksi laitetaan esimerkiksi 2+, lasketaan käyttäjät, jotka on tavoitettu vähintään kaksi kertaa, ja raportti näyttää tavoittavuuden 2+.
  • Väestö: Tavoittavuusprosentin määrittämiseen raportissa käytetään kunkin maan asukaslukua. Lisätietoja saat artikkelista Sijainnin valitseminen raporttia varten.

Huom. Seuraavat parametrit koskevat ainoastaan Digitaalinen video + Perinteinen TV ‑raporttia, jossa käytetään lisensoitua kolmannen osapuolen TV-dataa.

• TV-päivämäärien tulisi pituudeltaan vastata Digitaalinen video ‐kampanjoita. Koska tavoittavuus ja näyttötiheys kasvavat ajan kuluessa ja koska mittarit liittyvät aina ajan yksikköön, 7 päivän prosentuaalinen tavoittavuus Digitaalinen video ‐kampanjoissa ei ole verrattavissa 28 päivän prosentuaaliseen tavoittavuuteen Perinteinen TV ‐kampanjoissa. Näiden ajanjaksojen pituuksien tulisi olla mahdollisimman lähellä toisiaan, ajanjaksojen tulisi olla päällekkäisiä mahdollisimman pitkältä ajalta sekä ideaalitilanteessa alkaa ja päättyä samoina päivinä.
  • Kaikki TV-kanavat ovat valittuina tai näyttötiheysdataa tarkastellaan valittujen TV-kanavien kannalta.
  • TV-kuluja voidaan muokata 100 prosentin kertoimella määritettyjä oletuskuluja korkeammaksi yli 100 prosentin kertoimella tai pienemmäksi alle 100 prosentin kertoimella. Oletuskulut ovat kolmannen osapuolen datatoimittajan arvio eivätkä ne välttämättä kuvasta todellista kulutusta.

Mittareiden lukeminen ja datan tulkitseminen

Kaikki raportoidut ja visualisoidut mittarit vastaavat raporttisivun yläosassa valittuja parametreja. Mittarit muuttuvat, kun parametreja muutetaan. Mittareita tulee lukea parametrit mielessä pitäen.

Esimerkki

Seuraavia parametreja muutettiin:

• Päivämäärät: 15.–21.5. (7 päivää / 1 viikko)
  • Demografiset tiedot: Naiset 18–49
  • Tehokas näyttötiheys: 2+
  • Väestö: Asukasluku
Tämän mukaisesti tavoittavuusprosentti käsittää nyt yksittäiset naiset ikäryhmästä 18–49, joille valitut kampanjat näkyivät vähintään kaksi kertaa yhden viikon aikana ajanjaksolla 15.–21.5. Tavoittavuus kuvataan prosentteina virallisen asukasluvun mukaisesta 18–49-vuotiaiden naisten määrästä.

Seuraavat määritelmät voivat auttaa tulosten tulkinnassa:

• Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus 1+ kertoo tietystä demografisesta segmentistä, kuten ikäryhmästä tai sukupuolesta, tavoitettujen ihmisten määrän, joka on nähnyt kampanjan mainontaa vähintään kerran. Prosenttiosuus lasketaan jakamalla tavoitettujen ihmisten määrä kyseiseen ryhmään kuuluvien ihmisten kokonaismäärällä. Huomaa, että tavoittavuusprosentti muuttuu tehokkaan näyttötiheyden muuttuessa 1+:stä 2+:een ja niin edelleen. Se kertoo, kuinka monta kertaa käyttäjän on nähtävä mainos, jotta hänet lasketaan mukaan tavoittavuuslukuun. Se näytetään valitun demografisen segmentin kokonaismääränä tai lainausmerkkien sisällä.
  • Tavoittavuus demografisten tietojen mukaan kertoo valittuun demografiseen segmenttiin kuuluvat yksittäiset ikäryhmäsegmentit.
  • Keskimääräinen näyttötiheys kertoo kampanjan aikana yhdelle käyttäjälle näkyneiden mainosimpressioiden määrän keskiarvon. Keskimääräinen näyttötiheys kerrottuna tavoitettujen ihmisten määrällä vastaa impressioiden kokonaismäärää.
  • Hinta per kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus on kulut jaettuina tiettyyn demografiseen segmenttiin, kuten kohdeikäryhmään tai -sukupuoleen, kuuluvien tavoitettujen ihmisten määrällä.
  • Hinta per TRP-arvo on kulut jaettuina pisteytyskohdalla (keskimääräinen näyttötiheys * kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus 1+).
  • Näyttötiheyssegmentti demografisten tietojen mukaan kertoo näyttötiheyden jakautumisesta ja antaa lisää kontekstia keskimääräisen näyttötiheyden arviointiin. Näyttötiheyssegmentit kuvaavat sitä, kuinka monta yksittäistä käyttäjää jäi tavoittamatta kokonaan, kuinka moni tavoitettiin täsmälleen yhden kerran, kaksi kertaa, kolme kertaa jne. tai yli kymmenen kertaa.

Huom. Seuraavat mittarit koskevat ainoastaan Digitaalinen video + Perinteinen TV ‑raporttia, jossa käytetään lisensoitua kolmannen osapuolen TV-dataa kanavien välisen päällekkäisyyden arviointiin.

• Digitaalinen tavoittavuus kuvaa kokonaistavoittavuutta kaikissa valituissa Digitaalinen video ‑kampanjoissa.
  • Digitaalinen lisätavoittavuus kertoo arvioidun osuuden digitaalisesta tavoittavuudesta, joka saatiin ainoastaan digitaalisista kanavista, mikä tarkoittaa sitä, että TV ei vaikuttanut tavoittavuuteen mitenkään. Kummassakaan tapauksessa päällekkäisyyttä ei huomioida, sillä päällekkäisyys sisältää sekä digitaalisen tavoittavuuden että TV:n tavoittavuuden. Päällekkäinen tavoittavuus ja Digitaalinen lisätavoittavuus lisätään molemmat Digitaaliseen tavoittavuuteen.
  • Päällekkäinen tavoittavuus kuvaa sitä arvioitua tavoittavuusosuutta, johon sekä digitaalinen tavoittavuus että TV-tavoittavuus vaikuttavat.
  • TV-tavoittavuus kertoo kaikkien mainostajien, brändien tai tuotteiden kokonaistavoittavuuden, kun TV-kampanjat ovat olleet valittuina.
  • Tavoittavuus yhteensä kuvastaa koko tavoittavuutta sekä digitaalisesti että TV-kanavissa. Se on TV-tavoittavuuden ja Digitaalisen lisätavoittavuuden summa.

Menetelmät

Tilastollisten menetelmien avulla päästään toteutuneiden (havaittujen) impressioiden määrästä tavoitettujen yksittäisten käyttäjien (mallinnettuun) määrään.

Nämä mallit on luotu seuraamalla koottuja tietoja käyttäjien toiminnasta eri laitteilla ja Googlen eri tuotteissa ja selvittämällä näin käyttäjien laitteidenvälisiä käyttötottumuksia. Google Ads välttää laskemasta yleisöä kahteen kertaan istunnoista, mainosmuodoista, verkostoista ja laitteista hyödyntämällä käytöshavaintoja ja muita signaaleja (esimerkiksi väestötutkimuksia ja todennäköisyyskyselyitä). Tulokseksi saadaan näin mainoksen nähneiden yksittäisten käyttäjien määrä (evästeiden määrän sijaan). Lue lisää Tavoittavuuden ja näyttötiheyden mittaamisesta Google Adsissa.

Muuta lisätietoa käyttämistämme menetelmistä saat alla kerrotuista Google Research ‑julkaisuista:

• Virtual People: Actionable Reach Modeling: menetelmä, jonka avulla voidaan käyttää malleja, joilla arvioidaan tavoittavuutta ja demografisia segmenttejä eri laitteita käyttävien verkkoyleisöjen joukossa.
  • Measuring Cross-Device Online Audiences: menetelmä tekee korjauksia demografisiin segmentteihin tavallisella laitekohtaisella tavalla. Uusi menetelmä, joka muuntaa laitteidenväliset evästemäärät käyttäjämääriksi. Kerromme käytännön vinkkejä tämän muunnosfunktion käyttöön ja annamme esimerkkejä sen käytöstä verkkokyselydataan Japanissa.
  • Conditional Independence Approximation to Cross-media Incremental Reach: tämä menetelmä auttaa määrittämään Digitaalinen video + Perinteinen TV ‑monimediatavoittavuuden, kun yhden lähteen monimediakyselydataa ei ole käytettävissä. Tämä koskee tiettyjä maita, joissa lisensoimme kolmannen osapuolen TV-dataa, joka on omien tavoittavuuslaskelmiemme lähteistä riippumatonta.

Lisäominaisuudet

Raporttisivun oikeasta yläkulmasta löytyy lisäominaisuuksia:

• Lataa CSV luo laskentataulukon, joka sisältää raportin taustalla olevan datan yksityiskohtaisemmassa muodossa kaikista käytettävissä olevista demografisista segmenteistä ja tehokkaista näyttötiheyksistä. Esimerkki: Jos raporttiin on valittu A18+ / 1+ tehokas näyttötiheys, CSV-tiedosto sisältää 18–24-vuotiaat naiset ja miehet ja 25–34-vuotiaat naiset, joiden tehokas näyttötiheys on 1+, 2+, …, tai 10+.
  • Kopioi asetuslinkki, niin voit tallentaa asetukset ja jakaa ne yhteistyökumppaneille, joilla on pääsy Google Adsiin.
  • Lähetä palautetta Googlelle:
    • ehdota ideaa, jonka avulla voisimme parantaa tuotteitamme
    • ilmoita ongelmasta, jos tuotteissamme on jokin toimimaton osa.