Om exponeringsandel för resekampanjer med Saker du kan göra-annonser

Data om exponeringsandel ger dig värdefulla insikter om hur ofta dina annonser visas för sökfrågor som du deltar i. Det här mätvärdet beräknar vi genom att jämföra den procentandel av exponeringarna som dina annonser får med det totala antalet exponeringar de skulle kunna få.

Kvalificerade exponeringar beräknas med hjälp av flera faktorer, bland annat inriktningsinställningar, godkännandestatus och kvalitet. Vi tar hänsyn till alla enskilda placeringar som en partner hade kunnat visa, inklusive platsark och alla positioner i snurror. Exponeringsandelen är ett utmärkt sätt att se om dina annonser kan nå fler personer om du höjer ditt bud eller ökar din budget.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar data om exponeringsandel och mer information om hur exponeringsandel fungerar.

Innan du börjar

Om du inte har läst om exponeringsandel förut kan du börja med att läsa om exponeringsandel.

Komma åt rapporter om exponeringsandel

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Du kan komma åt rapporter om exponeringsandel via Google Ads-användargränssnittet eller programutvecklingsgränssnittet (API). Följ stegen nedan i Google Ads-gränssnittet:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn Alla kampanjer högst upp.
  5. Välj Resekampanjer.
  6. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads och sedan på Alla kolumner.
  7. Scrolla ned och klicka på Konkurrensmätvärden, markera rutorna vid Exp.andel – Sök, Exp.andel högt upp på sidan – Sök och Exp.andel i abs. topposition – Sök.
  8. Klicka på Använd.

Vilka mätvärden du ska titta på

Det här är några mätvärden som indikerar din visningsandel:

• Exponeringsandel – Söknätverket: Antalet exponeringar i Söknätverket dividerat med det uppskattade antal exponeringar som annonsen var kvalificerad för.
  • Exp.andel högt upp på sidan – Sök: Antalet exponeringar som annonsen har fått på toppositionen (någonstans ovanför de organiska sökresultaten) dividerat med det uppskattade antal exponeringar som den hade kunnat få på denna plats.
  • Exp.andel i abs. topposition – Sök: Antalet exponeringar som annonsen har fått på den absoluta toppositionen (den allra första annonsen ovanför de organiska sökresultaten) dividerat med det uppskattade antal exponeringar som den hade kunnat få på denna plats.