Osuus impressioista Tekemistä-mainoksia sisältävissä Matkailukampanjoissa

Impressio-osuusdata tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten usein mainoksesi näkyvät tavoittelemiesi kyselyjen yhteydessä. Tämä mittari on mainostesi saamien impressioiden prosenttiosuus siitä impressioiden kokonaismäärästä, jonka mainoksesi voisivat saada.

Hyväksyttävät impressiot arvioidaan kohdistusasetusten, hyväksymistilojen, laadun ja monien muiden tekijöiden perusteella. Otamme huomioon kaikki yksittäiset sijoittelut, joissa mainokset olisivat voineet näkyä (myös paikkasivut) ja kaikki karusellimainospaikat. Osuus impressioista kertoo, voisivatko mainoksesi tavoittaa enemmän ihmisiä, jos korottaisit hintatarjoustasi tai budjettiasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit katsoa impressio-osuusdataa ja miten osuus impressioista toimii.

Ennen kuin aloitat

Jos osuus impressioista ei ole sinulle ennestään tuttu, perehdy ensin tähän artikkeliin.

Impressio-osuusraportoinnin katsominen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit siirtyä impressio-osuusraportointiin Google Adsin käyttöliittymän tai ohjelmointirajapinnan (API) kautta. Tee Google Adsin käyttöliittymässä näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa yläreunasta avattavaa Kaikki kampanjat ‑valikkoa.
  5. Valitse Matkailukampanjat.
  6. Klikkaa Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Kaikki sarakkeet.
  7. Vieritä alaspäin, klikkaa Kilpailumittarit ja merkitse kohtien "Osuus hakuimpressioista", "Osuus sivun yläosan hakuimpressioista" ja "Osuus korkeimman sijainnin hakuimpressioista" viereiset ruudut valituiksi.
  8. Klikkaa Käytä.

Mitä mittareita kannattaa tutkia?

Voit tulkita impressio-osuusdataasi esimerkiksi näiden mittarien avulla:

• Osuus hakuimpressioista: Hakuverkostosta saamiesi impressioiden määrä jaettuna sillä impressioiden arvioidulla määrällä, jonka olisit voinut saada.
  • Osuus sivun yläosan hakuimpressioista: Niiden impressioiden määrä, jotka mainoksesi ovat saaneet sivun yläosassa (missä tahansa orgaanisten hakutulosten yläpuolella), verrattuna niiden impressioiden arvioituun määrään, jotka mainoksesi olisivat voineet saada sivun yläosassa.
  • Osuus korkeimman sijainnin hakuimpressioista: Niiden impressioiden määrä, jotka mainoksesi ovat saaneet korkeimmassa sijainnissa (ylin mainospaikka orgaanisten hakutulosten yläpuolella), jaettuna niiden impressioiden arvioidulla määrällä, jotka mainoksesi olisivat voineet saada korkeimmassa sijainnissa.