Om rapporten Hotelldestination

Obs! Rapporten blir tillgänglig i december 2023. Data blir tillgänglig från och med den 7 november 2023.

När du använder hotelldestinationsrapporter kan du få information som hjälper dig att tolka annonstäckningen eller resultatet för specifika destinationsmarknader (till exempel hotell i Paris) i hotell- och sökkampanjer.

Den första versionen av rapporten Resekategori är tillgänglig i Google Ads-rapporter för annonsörer med hotellkampanjer. Det gör att du kan samla in resultatmätvärden och konkurrensmätvärden för dina sök- och hotellannonser för alla hotelldestinationer där dina annonser är aktiva, med möjlighet att sortera efter användarplats och enhetstyp.

Fördelar

• Hitta det kombinerade resultatet av dina sök- och hotellkampanjer på Google.com efter en automatiskt fastställd resekategori.
  • Skapa rapporter om dina resultatmätvärden för en hel produktkategori i båda nätverken.

Så fungerar det

Google tilldelar en målkategori till alla annonsexponeringar för en viss sökterm.

Om någon till exempel söker efter ”hotell i London” kan sökfrågan kategoriseras ytterligare som

• Hotell i Förenade kungariket
  • Hotell i Storbritannien
  • Hotell i England

Du kan sedan skapa rapporter om dina resultat i både Sök och Hotell med hjälp av dessa kategorier. Här är några av de tillgängliga mätvärdena per destination:

• Användarens land
    • Obs! Fälten för destinationsland är ifyllda för både hotell- och sökkampanjer. Du kan se trafik från Förenade kungariket i rapporten även om du inte har några hotellkampanjer inriktade på Förenade kungariket. När det gäller sökkampanjer fylls dessa fält i för sökfrågor som utlöser organiska hotellresultat.
  • Enhetstyp
  • Kampanjdimensioner
  • konverteringsmätvärden (konverteringar, konverteringsvärde, konverteringsvärde/kostnad)

Inte alla sökfrågor kategoriseras. Tänk på följande:

• Endast den trafik som utlöste annonserna klassificeras.
  • Endast hotellspecifik trafik klassificeras.
  • Vissa sökfrågor kan inte tilldelas rätt kategori. Därmed klassificeras de inte.
  • Endast motsvarande hotell- och söktrafik i söknätverket klassificeras.
    • Sökkampanjer kan innehålla data från regioner som inte har någon anknytning till hotellplatserna.

Det finns en fördefinierad rapport som heter Hotelldestination. Denna data är tillgänglig i rapportredigeraren i Google Ads under gruppen Hotell.

Rekommenderade metoder

Rapportering av hotelldestinationer kan visa möjligheter att optimera resultatet på destinationsnivå. Vi rekommenderar dock att du undviker direkta resultatjämförelser mellan olika kanaler. Innan datan analyseras är det viktigt att kontrollera om det finns andra faktorer som kan bidra till större resultatskillnader mellan Sök och Hotell. Exempel:

• Kampanjer som är inriktade på specifikt annonsutrymme eller enbart på specifika platser
  • Målgruppsinriktning
  • Olika budstrategier

Här hittar du hotelldestinationsrapporter

Du kommer åt rapporteringen av destinationskategorier antingen via våra fördefinierade rapporter eller genom att anpassa vilka mätvärden du vill utvärdera med hjälp av rapportredigeraren.

Använda fördefinierade rapporter för hotelldestinationsrapporten

Använd fördefinierade rapporter för att hitta hotellspecifika rapporter.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbreferenskartan eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här öppnar du en fördefinierad rapport:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Till höger om den blå plusknappen för Anpassad finns avsnittet Fördefinierade rapporter (dimensioner). Välj pilen > för Visa alla.
  5. Scrolla ned till avsnittet Hotell.
  6. Välj Hotelldestination.

Använda rapportredigeraren för rapportering av hotellkategorier

Genom att använda rapportredigeraren kan du utvärdera resultatet för dina sökkampanjer och hotellkampanjer i olika nivåer för kategorier och annonsgrupper. Du kan också filtrera efter olika resultatmätvärden, som klick, kostnad, konvertering och klickandel.

Exempel: Anta att du vill ta fram resultatmöjligheter för viktiga kategorier. Gör så här:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på den blå plusknappen i sidans övre vänstra hörn och välj sedan Tabell, Linjediagram, Stapeldiagram, Cirkeldiagram eller Spridningsdiagram.
  5. Välj Destination i sidmenyn till höger för att visa alla hotelldestinationskategorier.
  6. Dra och släpp Hotellkategorinivåer i fönstret Rad högst upp i tabellen.
  7. Dra och släpp mätvärdena som du vill utvärdera i fönstret Kolumn.
  8. Kontrollera för vilka kategorier resultaten kan förbättras.
  9. I sidmenyn väljer du Attribut för att visa Kampanjtyp.
  10. Dra och släpp Kampanjtyp till fönstret Rad för att få insikter på kanalnivå.