Om delning av företagsinformation i Google Ads

Med inställningen för delning av företagsinformation kan du styra hur din Google Ads-data på kontonivå delas mellan Googles företagsprodukter.

Obs! Inställningen för delning av företagsinformation lanserades globalt i januari 2024 och förväntas bli tillgängliga för allmänheten i mars 2024.

Så fungerar det

När inställningen är aktiverad ger du Google åtkomst till ditt Ads-kontos företagsinformation. Då får du mer relevanta rekommendationer i alla Googles företagsprodukter, till exempel Google Analytics, Företagsprofil och Merchant Center. Rekommendationer kan baseras på delad data på kontonivå från dig och från andra som har åtkomst till ditt Google Ads-konto. Informationen kan inkludera information om vilka annonsprodukter och annonsfunktioner du använder, hur du har konfigurerat dina konton samt trender i dina kampanjutgifter.

Du bestämmer själv vilken data du delar. Du kan när som helst välja bort delning av företagsinformation genom att inaktivera datadelning.

Justera inställningen för datadelning i Google Ads

Så här uppdaterar du inställningen för datadelning:

1. Klicka på ikonen för Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Datadelning är aktiverad som standard. Data på kontonivå delas med andra företagsprodukter från Google.

Om du vill sluta dela data på kontonivå inaktiverar du inställningen för datadelning.