Over bedrijfsgegevens delen in Google Ads

Met de instelling voor bedrijfsgegevens delen kunt u bepalen hoe uw Google Ads-gegevens op accountniveau worden gedeeld tussen zakelijke Google-producten.

Opmerking: De instelling voor bedrijfsgegevens delen wordt vanaf januari 2024 wereldwijd uitgerold en is naar verwachting in maart 2024 algemeen beschikbaar.

Hoe dit werkt

Als deze instelling aanstaat, geeft u Google toegang tot gegevens van het zakelijke Google Ads-account. Hierdoor krijgt u relevantere aanbevelingen voor bedrijfsproducten van Google, waaronder Google Analytics, Bedrijfsprofiel en Merchant Center. Aanbevelingen kunnen worden gebaseerd op gedeelde gegevens op accountniveau van u en iemand anders die u heeft gemachtigd voor toegang tot uw Google Ads-account. Dit kunnen gegevens zijn over de Google Ads-producten en -functies die u gebruikt, de instellingen van uw accounts en de trends in uw campagne-uitgaven.

U heeft de controle over de bedrijfsgegevens die u deelt, dus u kunt zich op elk moment hiervoor afmelden door de instelling voor gegevens delen uit te zetten.

Uw instellingen voor Google Ads-gegevens delen aanpassen

Zo kunt u uw instellingen en voorkeuren voor gegevens delen updaten:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Voorkeuren.
  3. De instelling voor gegevens delen staat standaard aan. Gegevens op accountniveau worden gedeeld met andere zakelijke Google-producten.

Als u uw gegevens op accountniveau niet meer wilt delen, zet u de schakelaar voor gegevens delen uit.