Set up and manage consent

Verifiera implementering av samtyckesläge

Denna artikel är avsedd för användare som har implementerat samtyckesläge på sina webbplatser och vill verifiera att implementeringen fungerar.
Information om appimplementeringar finns i dokumentationen för utvecklare på Android och iOS.

Du kan verifiera implementeringen av samtyckesläge på webbplatser med Google Tag Assistant (rekommenderas). Du kan även titta i konverteringsöversikten i Google Ads.

Tag Assistant: Verifiera implementeringen av samtyckesläge

Starta en ny Tag Assistant-session för att verifiera din samtyckeskonfiguration för webbplatser:

1. Öppna Tag Assistant
  2. Ange webbadressen till din webbplats. En ny flik med din webbplats öppnas.
    Obs! Om det står Det gick inte att ansluta i Tag Assistant kan det hända att Google-taggen eller Taggstyrning-behållaren blockeras från att läsas in.
  3. Öppna cookiebannern på din webbplats och godkänn alla.
    Obs! Om Google-taggen eller Taggstyrning-behållaren var blockerad bör Tag Assistant nu kunna ansluta till din webbplats.
  4. Kontrollera i Tag Assistant att standardinställningen för samtycke har ställts in korrekt på sidan:
    1. Välj den tidigaste Samtyckeshändelsen i Översikt
    2. I avsnittet API-anrop kontrollerar du att följande parametrar har angetts: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data, analytics_storage
    3. Du kan även gå till Utdata i taggavsnittet, välja fliken Samtycke och kontrollera kolumnen Standard på sidan.
      Screenshot of Tag Assistant showing a default consent call.
  5. Kontrollera om sidan har uppdaterat samtycket baserat på interaktionen med samtyckesbannern:
    1. Välj den senaste samtyckeshändelsen i Översikt.
    2. I avsnittet API-anrop kontrollerar du att följande parametrar har angetts: ad_storage, ad_personalization, ad_user_data, analytics_storage
    3. Du kan även gå till Utdata i taggavsnittet, välja fliken Samtycke och kontrollera kolumnen Uppdatering på sidan. Tag Assistant showing a consent update call
  6. Om du har fler taggar på din webbplats kontrollerar du vilka taggar som aktiverades eller blockerades av samtyckesstatusen:
    1. Välj fliken Taggar i Översikt.
    2. Klicka på en tagg för att kontrollera om den fungerade enligt samtyckesinställningarna.

Om du stöter på problem kan du felsöka samtyckesläget.

Google Ads: Status för samtyckesläge

När samtyckesläget har implementerats visas en av två statusar på fliken Konverteringsdiagnostik. En grön bockmarkering visas om de är aktiva:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på målikonen Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på en konverteringsåtgärd för webbplatsen med Google Ads i tabellen Konverteringsåtgärder.
  5. Klicka på fliken Diagnostik i sidmenyn högst upp. Du ser en av följande statusar för samtyckesläge:
    • Samtyckesläget har implementerats
      • Samtyckesläget har implementerats men du har ännu inte nått gränsen för konverteringsmodellering. Klickgränsen för konverteringsmodellering är 700 annonsklick under sju dagar för en gruppering av domän × land.
    • Samtyckesläget har implementerats och modellering är aktiv
      • Denna status åtföljs först av data om ökning per domänland i fyra veckor efter modelleringens startdatum. Om du inte ser någon ökning under de fyra veckorna kan det bero på att du ännu inte har nått gränsen för effekt av samtyckesläge. Det kan bero på att samtyckesläget inte har implementerats i minst sju hela dagar eller att fyraveckorsperioden för modelleringens effekt har passerat.
      • När tabellen som visar din ökning i modelleringen har försvunnit kan du fortfarande se statusen att samtyckesläget har implementerats och att modelleringen är aktiv, vilket visar att samtyckesläget fungerar.