Generer og rediger bilder med AI fra Google

Med AI fra Google kan du generere nye bilder, erstatte bildebakgrunner, autofikse bilder og vise bilder i alle størrelsene du trenger for å nå ut til målgrupper i ulike Google-annonseringskanaler via Performance Max. Med AI-løsninger for bildegenerering fra Google kan du spare tid og ressurser når du skal produsere bildeelementer av høy kvalitet som er skreddersydd for bedriften eller merkevaren din. Finn ut mer om generative bilder i Google Ads.

På denne siden

Slik åpner du bilderedigereren

Merk: Generering og redigering av bilder med AI fra Google er foreløpig bare tilgjengelig for brukere i USA.

Du kan åpne bilderedigereren fra elementbiblioteket eller fra medievelgeren når du velger bilder til Performance Max-elementgrupper.

Åpne bilderedigereren

Bruk denne metoden hvis du vil generere nye bilder.
  1. Klikk på Verktøy Tools Icon i sidemenyen i Google Ads-kontoen.
  2. Velg «Elementbibliotek» under «Delt bibliotek».
  3. Klikk på + Nytt og så på Bilde.
  4. Klikk på Generer og rediger med AI.
  5. Velg hvordan du vil komme i gang med bilderedigereren:
    • Velg bilde: Bruk et eksisterende JPEG- eller PNG-bilde. Du kan velge et bilde fra elementbiblioteket eller laste det opp fra datamaskinen.
    • Generer bilde: Generer et nytt bilde fra en tekstforespørsel ved hjelp av AI fra Google.

Rediger bestemte bilder

Du kan bruke denne metoden hvis du finner et bestemt bilde du vil kopiere og redigere, enten i elementbiblioteket eller når du velger bilder til en Performance Max-elementgruppe. Enkelte faner i medievelgeren har kanskje ikke dette alternativet.

1. Hold markøren over bildet du vil redigere.
  2. Klikk på Mer i hjørnet på bildet, og klikk på Kopier og rediger med AI.
    • I medievelgeren for Performance Max-elementer kan du også klikke på redigeringsikonet Endre når du holder markøren over bildet.
    • Klikk på Kopier og rediger med AI under «Handlinger» når du ser på bildedetaljer i elementbiblioteket.

Endringene blir gjort i en kopi av bildet, og originalen endres ikke.

Slik genererer du bilder

Hvis du vil generere et nytt bilde, ser du eksempler på bilder og tekstforespørsler samt et panel til høyre.

1. I dette panelet oppgir du en tekstforespørsel som beskriver bildet du er ute etter.
  2. Klikk på Generer.
  3. Du kan velge mellom opptil åtte bilder. Klikk på et miniatyrbilde for å se en større versjon av bildet.
  4. Klikk på Generer flere for å se flere alternativer. Du kan også redigere forespørselen etter behov, eller du kan kopiere en tidligere forespørsel i det tilhørende feltet ved å holde markøren over teksten og klikke på innlimingsikonet Lim inn.
  5. Klikk på Bruk når du er fornøyd med bildet. Deretter kan du redigere bildet etter behov.

Slik redigerer du bilder

Når du åpner et bilde i redigeringsverktøyet, vises det et hovedbilde samt tre versjoner til i forskjellige størrelser med ulike høyde/bredde-forhold. Du bør gjøre endringene i hovedbildet, siden de gjenspeiles i bildeversjonene med andre høyde/bredde-forhold.

Fra verktøyraden øverst i arbeidsområdet i redigeringsverktøyet for bilder kan du utføre handlingene nedenfor når du redigerer et bilde.

Verktøy Funksjon
Angre
Utfør likevel
Tilbakestill bildet
Zoom inn
Zoom ut

Beskjær bilder

I bilderedigereren beskjæres bilder til tre ulike størrelser i tråd med de anbefalte høyde/bredde-forholdene for bildeelementer i liggende, stående og kvadratisk format i Performance Max-kampanjer. Velg et miniatyrbilde i panelet for å se den beskårne versjonen av bildet i det aktuelle høyde/bredde-forholdet. De beskårede delene av bildet markeres av en rektangulær ramme.

Slik justerer du det beskårne området:

• Klikk og dra midten av det beskårne området for å flytte hele området som er beskåret.
  • Klikk og dra i hjørnene av rammen for å endre størrelsen på det beskårne området. Høyde/bredde-forholdet i det beskårne området endres ikke.

Fjern eller gjenopprett høyde/bredde-forhold for bilder

Du kan fjerne et høyde/bredde-forhold du ikke vil bruke, ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. I sidepanelet holder du markøren over miniatyrbildet med høyde/bredde-forholdet du vil fjerne.
  2. Klikk på Fjern-verktøytipset i hjørnet av miniatyrbildet for å fjerne dette høyde/bredde-forholdet.
  3. Du kan gjenopprette et høyde/bredde-forhold du har fjernet tidligere, ved å klikke på Legg til-knappen Add icon for det aktuelle høyde/bredde-forholdet.

Bytt ut bakgrunnen i et bilde

Følg denne fremgangsmåten for å bytte ut bakgrunnen i et bilde med en tilpasset bakgrunn generert med hjelp fra AI-løsninger fra Google.

1. Klikk på Bytt ut bakgrunnen.
  2. Hvis det er nødvendig å justere forgrunnen, kan du gjøre det ved å velge Fjern eller Gjenopprett og velge penselstørrelsen du vil bruke. Deretter kan du male manuelt over delene du vil utelate fra eller ta med i forgrunnen.
  3. Klikk på Neste når du er ferdig med å gjennomgå forgrunnen.
  4. Generer en ny bakgrunn ved å skrive inn en tekstforespørsel. Foreløpig støttes bare forespørsler på engelsk. Gjennomgå retningslinjene for å skrive effektive forespørsler.
  5. Klikk på Generer.
  6. Du kan velge mellom opptil fire bakgrunner. Klikk på et miniatyrbilde for å se bildet med den aktuelle bakgrunnen.
  7. Klikk på Generer flere på nytt for å se flere alternativer. Du kan også endre forespørselen etter behov.
  8. Klikk på Bruk når du er fornøyd med den nye bakgrunnen i bildet.
Send tilbakemeldinger om genererte bakgrunnsbilder
Du kan gi tilbakemeldinger om den genererte bakgrunnen.
  1. Hold markøren over miniatyrbildet av bakgrunnsbildet.
  2. Klikk på Mer Mer og så på Gi tilbakemelding.
  3. Skriv inn tilbakemeldingen, og klikk på Send tilbakemelding.

I dette skjemaet kan du oppgi om du liker bildet eller ikke. Du kan si hvorfor bildet ikke er bra nok til at du vil legge det til i kampanjen. Nederst kan du også skrive mer om bildet.

Juster fargene

Du kan forbedre fargene og lyset i bilder med «Juster farge»-verktøyet.

Autofiks

Autofiks justerer automatisk lysstyrken, kontrasten og metningen i bildet. Dette alternativet tilbakestiller eventuelle manuelle justeringer.

Manuelle justeringer

• Når du bruker glidebryterne for manuelle justeringer, ser du endringene umiddelbart i forhåndsvisningen av bildet.
    • Lysstyrke
    • Kontrast
    • Metning
    • Sepia
    • Fargetone
    • Inverter (av/på-knapp)
  • Hvis du klikker på ikonet for en egenskap for manuell justering (f.eks. solikonet for lysstyrke), tilbakestilles den spesifikke egenskapen.
  • Hvis du klikker på «Tilbakestill»-knappen nederst, angres alle manuelt justerte egenskaper.

Når du har gjort alle justeringene, klikker du på «Bruk».

Slik lagrer du bilder

Når du er ferdig med å redigere et bilde, lagrer du det i elementbiblioteket:

1. Klikk på Lagre.
  2. Gi det redigerte bildet et navn.
  3. Velg høyde/bredde-forholdene du vil lagre.
  4. Klikk på Lagre.

I Google Ads vises bare hovedbildet i elementbiblioteket. Eventuelle andre høyde/bredde-forhold du har lagret, er likevel tilgjengelige i medievelgeren når du lager annonser.

Retningslinjer for å skrive effektive forespørsler

Følg disse tipsene for å få best mulig resultat når du beskriver den nye bakgrunnen:

• Bruk mer enn ett ord. Prøv å legge til adjektiver eller kontekst for substantivene.
  • Før opp flere attributter med komma i stedet for et å skrive et beskrivende avsnitt.
  • Angi eventuelle andre objekter du vil ha med i bildet.
  • Ta med stemningen, fargevalget eller typen belysning.

Eksempler på forespørsler

• middagsbord med gule blomster, omgivelseslys
  • i skogen, optimistisk, varm fargepalett, filmstill, filmatisk lyseffekt
  • en ensfarget bakgrunn med virvlende rosa sateng, studiobelysning, HD
  • et utendørs sommermiljø med fargerike blomster, solskinn, sterkt lys

Innholdsbegrensninger

Verktøyene for generativ AI i Google Ads er utviklet for at genereringen av visse typer innhold automatisk skal begrenses. Dette omfatter følgende:

Hvis det ikke ble opprettet noen bilder for en forespørsel du skrev, kan du prøve å omformulere den på en måte som tydelig unngår innholdet som Google Ads ikke er utarbeidet for å skape. Forespørslene må skrives på engelsk.

Vi kan ikke garantere at elementer som er opprettet med generativ AI, blir godkjent i henhold til annonseretningslinjene. Noen ganger blir for eksempel ikke elementer godkjent i kombinasjon med andre elementer, eller i henhold til lokale forskrifter.

Gå gjennom eventuelle genererte eller foreslåtte elementer for å kontrollere at de er nøyaktige, ikke er villedende og ikke er i strid med noen av Googles retningslinjer for annonsering eller gjeldende lov og rett, før du publiserer disse elementene.

Kvalifikasjonskrav

Google begrenser hvilke annonsører som kan generere bilder manuelt. Hvis du ikke har muligheten til å opprette genererte bilder i Google Ads ved hjelp av egne forespørsler, kan du sjekke om du bruker Google Ads-grensesnittet på engelsk, og om kontoen din

• er aktiv og har kjørt annonser i minst 30 dager
  • har vært i tråd med retningslinjene over tid
  • ikke har fullført bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser
  • ikke annonserer i sensitive vertikaler (f.eks. seksuelt eller politisk innhold)

Hvis du har en nyere konto, kan det hende at du ser generative bilder som er foreslått automatisk, når du oppretter bestemte kampanjer, selv om du ikke kan bruke dine egne forespørsler.

Funksjonene for bildegenerering lanseres gradvis for kvalifiserte annonsører, så disse funksjonene er kanskje ikke tilgjengelige for deg ennå, selv om du er kvalifisert på andre måter.

Sikker bruk av generative bilder i Google Ads

Vi jobber for å overholde prinsippene våre for å utvikle generativ AI-teknologi på en ansvarlig måte og i henhold til de høyeste standardene for rettferdighet, personvern og sikkerhet. Vi har iverksatt en rekke tiltak for å være både modige og ansvarlige ved hjelp av nyttige verktøy for generativ AI i Google Ads.

Eksempelvis er AI-løsningene fra Google utviklet for å ikke automatisk foreslå generative bilder for sensitive vertikaler, slik som politiske annonser eller legemiddelannonser. I tillegg til at bruken av AI-løsninger fra Google begrenses for politiske kampanjer, krever Google Ads-retningslinjene at manipulerte medier som lastes opp fra eventuelle tredjepartsverktøy, bekjentgjøres for bestemte politiske annonser.

Alt annonseinnhold er underlagt annonseretningslinjene, uansett hvordan det opprettes, og generativ AI-innhold er underlagt de samme standardene for innhold, anmeldelser og sanksjoner for brudd på retningslinjene, deriblant upassende innhold og feilaktig fremstilling.

Alle bilder som genereres av Google Ads, har mekanismer som gjør at de kan identifiseres som genererte, for eksempel oppmerking med åpen standard som dukker opp i verktøy som Google Bildesøk, samt SynthID, et umerkelig, digitalt vannmerke som er motstandsdyktig mot at bilder manipuleres, for eksempel skjermdumper, filtre og komprimeringer.

Vi tar personvern og sikkerhet på alvor, og all informasjon du oppgir til Google for å lage annonser, deriblant generativ AI, behandles i tråd med vilkårene for Google Ads og personvernreglene våre.

Merk at generativ AI er teknologi på forsøksstadiet, og at unøyaktig eller støtende innhold som ikke representerer Googles synspunkter, kan bli vist. Ikke stol på generativ AI-funksjonene i Google Ads når det gjelder medisinske, juridiske, økonomiske eller andre profesjonelle råd. Etter hvert som denne teknologien utvikler seg, evaluerer vi den og gjør den tryggere.

Linker til relatert innhold