Afbeeldingen genereren en bewerken met AI van Google

Met AI van Google kunt u nieuwe afbeeldingen genereren, achtergronden in afbeeldingen vervangen, afbeeldingen automatisch verbeteren en alle formaten maken die u nodig heeft om doelgroepen op de advertentiekanalen van Google te bereiken met Performance Max. Als u AI van Google gebruikt voor beeldgeneratie, bespaart u tijd en middelen en zijn uw componenten voor afbeeldingen van hoge kwaliteit en afgestemd op uw bedrijf en merk. Meer informatie over generatieve afbeeldingen in Google Ads

Op deze pagina

De afbeeldingseditor openen

Let op: Op dit moment hebben alleen gebruikers in de VS de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren en te bewerken met AI van Google.

U opent de afbeeldingseditor vanuit de componentenbibliotheek of de mediakiezer als u afbeeldingen voor een Performance Max-componentengroep kiest.

De afbeeldingseditor openen

Gebruik deze methode als u een nieuwe afbeelding wilt genereren.
  1. Klik in uw Google Ads-account in het paginamenu op Tools Tools Icon.
  2. Selecteer onder Gedeelde bibliotheek de optie Componentenbibliotheek.
  3. Klik op + Nieuw en dan op Afbeelding.
  4. Klik op Genereren en bewerken met AI.
  5. Selecteer hoe u aan de slag wilt gaan met de afbeeldingseditor:
    • Afbeelding kiezen: Gebruik een bestaande jpeg- of png-afbeelding. U kunt kiezen uit uw componentenbibliotheek of een afbeelding uploaden vanaf uw computer.
    • Afbeelding genereren: Genereer met AI van Google een nieuwe afbeelding op basis van een tekstprompt.

Een specifieke afbeelding bewerken

U kunt deze methode gebruiken als u een specifieke afbeelding vindt die u wilt kopiëren en bewerken, ofwel in de componentenbibliotheek ofwel als u afbeeldingen voor een Performance Max-componentengroep selecteert. Sommige tabbladen in de mediakiezer bevatten deze optie misschien niet.

1. Plaats de cursor op de afbeelding die u wilt bewerken.
  2. Klik op Meer in de hoek van de afbeelding en dan op Kopiëren en bewerken met AI.
    • In de mediakiezer voor Performance Max-componenten kunt u ook op het bewerkingsicoon Bewerken klikken als u de cursor erop plaatst.
    • Als u informatie over een afbeelding in de componentenbibliotheek doorneemt, klikt u onder Acties op Kopiëren en bewerken met AI.

Er wordt een kopie van de afbeelding bewerkt. Het origineel wordt niet gewijzigd.

Een afbeelding genereren

Als u besluit een nieuwe afbeelding te genereren, worden er een paar voorbeelden van tekstprompts en afbeeldingen getoond en verschijnt er rechts een deelvenster.

1. Voer in het rechterdeelvenster een tekstprompt in om de gewenste afbeelding te beschrijven.
  2. Klik op Genereren.
  3. U kunt kiezen uit maximaal 8 afbeeldingen. Klik op een thumbnail om een grotere versie van de afbeelding te tonen.
  4. Klik op Meer genereren voor meer opties. U kunt de prompt zo nodig ook bewerken of een eerdere prompt in het promptvak kopiëren door de cursor op de tekst te plaatsen en op het plakicoon Plakken te klikken.
  5. Klik op Toepassen als u tevreden bent met de afbeelding. U kunt zo nodig de afbeelding bewerken.

Een afbeelding bewerken

Als u een afbeelding opent in de editor, verschijnt er een hoofdafbeelding plus 3 versies in verschillende formaten als extra beeldverhoudingen. Bewerkingen van de hoofdafbeelding worden automatisch doorgevoerd in de andere beeldverhoudingen.

Via de werkbalk bovenaan de werkruimte van de afbeeldingseditor kunt u de hieronder genoemde acties verrichten als een afbeelding bewerkt.

Tool Functie
Ongedaan maken
Opnieuw
Afbeelding terugzetten
Inzoomen
Uitzoomen

Een afbeelding bijsnijden

De afbeeldingseditor snijdt een afbeelding bij tot 3 verschillende formaten: de aanbevolen beeldverhoudingen voor componenten voor liggende, staande en vierkante afbeeldingen voor Performance Max-campagnes. Selecteer een thumbnail in het deelvenster om de bijgesneden versie van de afbeelding in die beeldverhouding te tonen. Het bijgesneden gebied van de afbeelding heeft een rechthoekig frame.

Zo past u het bijgesneden gebied aan:

• Klik op het midden van het bijgesneden gebied en sleep om het hele bijgesneden gebied te verplaatsen.
  • Klik op de hoeken van het frame en sleep om het formaat van het bijgesneden gebied aan te passen. Het bijgesneden gebied behoudt de oorspronkelijke beeldverhouding.

De beeldverhouding van een afbeelding verwijderen of herstellen

Voer de stappen hieronder uit om een ongewenste beeldverhouding te verwijderen.

1. Plaats in het zijvenster de muisaanwijzer op de thumbnail voor de beeldverhouding die u wilt verwijderen.
  2. Klik in de hoek van de thumbnail op de tooltip Verwijderen om de thumbnail te verwijderen.
  3. Als u een eerder verwijderde beeldverhouding wilt herstellen klikt u op de knop Toevoegen Toevoegingsicoon voor die beeldverhouding.

De achtergrond van een afbeelding vervangen

Voer deze stappen uit om de achtergrond van een afbeelding te vervangen door een aangepaste scène die is gemaakt met hulp van AI van Google.

1. Klik op Achtergrond vervangen.
  2. Zo nodig past u de voorgrond aan door Verwijderen of Herstellen te selecteren en een penseelgrootte te selecteren. Schilder daarna handmatig over de delen die u wilt uitsluiten van of opnemen in de voorgrond.
  3. Klik op Volgende als u de voorgrond heeft nagelopen.
  4. Voer een tekstprompt in om een nieuwe achtergrond te maken. Er is alleen ondersteuning voor prompts in het Engels. Controleer de richtlijnen voor het schrijven van effectieve prompts.
  5. Klik op Genereren.
  6. U heeft keuze uit maximaal 4 achtergronden. Klik op een thumbnail om uw afbeelding te tonen met de geselecteerde achtergrond.
  7. Klik opnieuw op Meer maken om meer opties te krijgen. U kunt de prompt ook bewerken.
  8. Klik op Toepassen als u tevreden bent met de nieuwe achtergrond van de afbeelding.
Feedback sturen over een gegenereerde achtergrondafbeelding
U kunt feedback geven over de gemaakte achtergrond.
  1. Plaats de cursor op de thumbnail van de achtergrondafbeelding.
  2. Klik op Meer Meer en dan op Feedback geven.
  3. Voer de details van uw feedback in en klik op Feedback sturen.

In dit formulier kunt u aangeven of u de afbeelding leuk vindt of niet. U kunt ook uitleggen waarom de afbeelding niet goed genoeg is om aan de campagne toe te voegen. U kunt ook onderaan de afbeelding meer vertellen over de afbeelding.

Kleur aanpassen

U kunt de kleur en belichting van een afbeelding verbeteren met de tool Kleur aanpassen.

Automatische verbetering

Met Verbeterde automatisering worden de helderheid, het contrast en de verzadiging van de afbeelding automatisch aangepast. Met deze optie worden eventuele handmatige aanpassingen gereset.

Handmatige aanpassing

• Als u de schuifregelaars voor handmatige aanpassingen gebruikt, wordt direct het effect op het voorbeeld van de afbeelding getoond.
    • Helderheid
    • Contrast
    • Verzadiging
    • Sepia
    • Tint
    • Omkeren (dit is een schakelaar)
  • Als u klikt op het icoon voor een eigenschap die u handmatig aanpast, (bijvoorbeeld het zon-icoon voor Helderheid), wordt die specifieke eigenschap gereset.
  • Als u onderaan op de knop Resetten klikt, worden alle handmatig aangepaste eigenschappen ongedaan gemaakt.

Nadat u alle aanpassingen heeft doorgevoerd, klikt u op Toepassen.

Een afbeelding opslaan

Nadat u een afbeelding heeft bewerkt, slaat u die met de stappen hieronder op in uw componentenbibliotheek.

1. Klik op Opslaan.
  2. Voer de naam in die u wilt gebruiken voor de bewerkte afbeelding.
  3. Selecteer de beeldverhoudingen die u wilt opslaan.
  4. Klik op Opslaan.

In Google Ads staat alleen de hoofdafbeelding in uw componentenbibliotheek. Aanvullende, door u opgeslagen beeldverhoudingen zijn wel beschikbaar in de mediakiezer als u een advertentie samenstelt.

Richtlijnen om effectieve prompts te schrijven

Volg deze tips voor optimale resultaten als u een beschrijving van de nieuwe achtergrond opstelt:

• Gebruik meerdere woorden. Voeg bijvoeglijke naamwoorden of context toe aan zelfstandige naamwoorden.
  • Vermeld meerdere kenmerken met komma's in plaats van een beschrijvende alinea te gebruiken.
  • Vermeld eventuele extra objecten die u in de afbeelding wilt opnemen.
  • Voeg de stemming, het kleurenschema of het type belichting toe.

Voorbeelden van prompts

• eettafel met gele bloemen, omgevingslicht
  • in de bossen, optimistisch, warm kleurenpalet, filmstill, filmbelichting
  • een effen achtergrond met wervelend roze satijn, studiobelichting, HD
  • een zomers buitentafereel met felgekleurde bloemen, zonnige dag, helder licht

Contentbeperkingen

Generatieve AI-tools in Google Ads zijn ontworpen om automatisch bepaalde content te maken. Bijvoorbeeld:

Als er geen afbeeldingen zijn gemaakt voor een prompt die u heeft ingevoerd, herformuleert u de prompt zodanig dat Google Ads wel content kan maken. Prompts moeten in het Engels worden ingevoerd.

Componenten die door generatieve AI zijn gemaakt, worden niet gegarandeerd goedgekeurd onder het advertentiebeleid. Soms worden componenten afgekeurd in combinatie met andere componenten of in overeenstemming met de lokale regelgeving.

Controleer gegenereerde en voorgestelde componenten om te zorgen dat ze correct en niet misleidend zijn, en niet het advertentiebeleid van Google en de toepasselijke wetgeving schenden voordat u ze publiceert.

Criteria

Google beperkt welke adverteerders toegang hebben tot de optie voor handmatige beeldgeneratie. Als u niet over de opties beschikt om met uw eigen prompts afbeeldingen in Google Ads te genereren, controleert u of u de Google Ads-interface in het Engels gebruikt en of uw account aan het volgende voldoet:

• Is actief en laat al minimaal 30 dagen advertenties lopen.
  • Heeft altijd het beleid heeft nageleefd.
  • Heeft de verificatie van verkiezingsadvertenties niet afgerond.
  • Adverteert niet in een gevoelige branche (bijvoorbeeld seksueel en politiek).

Als uw account nieuwer is, komt u misschien nog steeds automatisch voorgestelde generatieve afbeeldingen tegen die u kunt beoordelen als u bepaalde campagnes maakt, ook als u geen eigen prompts kunt gebruiken.

De mogelijkheden voor beeldgeneratie worden geleidelijk uitgerold voor in aanmerking komende adverteerders. Deze functies zijn dus misschien nog niet beschikbaar voor u, zelfs als u wel in aanmerking komt.

De veiligheid van generatieve afbeeldingen in Google Ads

We zetten ons in om onze principes voor de ontwikkeling van generatieve AI-technologie op een verantwoorde manier en volgens de hoogste normen van eerlijkheid, privacy en beveiliging te handhaven. We nemen meerdere stappen om gedurfd en verantwoord te zijn met nuttige generatieve AI-tools in Google Ads.

AI van Google is bijvoorbeeld ontworpen om niet automatisch generatieve afbeeldingen voor te stellen voor gevoelige branches, zoals politieke of farmaceutische advertenties. Houd er rekening mee dat het Google Ads-beleid niet alleen het gebruik van de AI van Google voor politieke campagnes beperkt, maar ook vereist dat gemanipuleerde media die via tools van derden voor bepaalde politieke advertenties is geüpload van een kennisgeving wordt voorzien.

Alle advertentiecontent valt onder het Advertentiebeleid, ongeacht hoe deze wordt gemaakt, en generatieve AI-content moet voldoen aan dezelfde contentnormen, beoordelingen en handhavingsmaatregelen voor alle beleidsschendingen, waaronder ongepaste content en verkeerde voorstelling.

Alle afbeeldingen die door Google Ads worden gemaakt, bevatten mechanismen waarmee ze kunnen worden geïdentificeerd als gegenereerd, zoals een open-standaardopmaak die wordt gehanteerd in tools als Google Afbeeldingen zoeken en een SynthID, wat een onzichtbaar, digitaal watermerk is dat bestand is tegen manipulaties van de afbeelding, zoals screenshots, filters en compressie.

We nemen privacy en beveiliging zeer serieus. Alle informatie die u aan Google verstrekt om advertenties te maken, waaronder generatieve AI, wordt behandeld in overeenstemming met de Algemene Voorwaarden van Google Ads en ons Privacybeleid.

Houd er rekening mee dat generatieve AI experimentele technologie is en onjuiste of aanstootgevende content kan tonen die niet de mening van Google vertegenwoordigt. Vertrouw niet op de functies van generatieve AI in Google Ads voor medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies. Naarmate deze technologie zich verder ontwikkelt, evalueren en verbeteren we onze benadering van veiligheid voortdurend.