Kuvien luominen ja muokkaaminen Googlen tekoälyn avulla

Googlen tekoälyn avulla voit luoda uusia kuvia, vaihtaa kuvien taustoja, parantaa kuvia ja luoda kaikki kuvakoot, jotka tarvitset tavoittaaksesi haluamasi yleisöt Googlen eri mainoskanavissa Maksimitulokset-kampanjoilla. Käyttämällä Googlen tekoälyä voit säästää aikaa ja resursseja ja tuottaa samalla laadukkaita, yrityksellesi ja brändillesi räätälöityjä kuvaelementtejä. Lue lisää tekoälyn luomista kuvista Google Adsissa.

Sisältö:

Näin pääset kuvaeditoriin

Huom. Toistaiseksi vain Yhdysvalloissa olevat käyttäjät voivat luoda ja muokata kuvia Googlen tekoälyn avulla.

Pääset kuvaeditoriin elementtikirjastosta tai mediavalitsimesta, kun valitset kuvia Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmään.

Kuvaeditorin avaaminen

Käytä tätä tapaa, jos haluat luoda uuden kuvan.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilin sivuvalikosta Työkalut Tools Icon.
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‐kohdasta Elementtikirjasto.
  3. Klikkaa + Uusi ja sitten Kuva.
  4. Klikkaa Luo ja muokkaa tekoälyn avulla.
  5. Valitse, miten haluat aloittaa:
    • Valitse kuva: Käytä aiemmin luotua JPEG- tai PNG-kuvaa. Voit valita kuvan elementtikirjastosta tai ladata sellaisen tietokoneelta.
    • Luo kuva: Luo kuva Googlen tekoälyn avulla käyttämällä tekstikehotetta.

Tietyn kuvan muokkaaminen

Voit käyttää tätä tapaa, jos haluat kopioida tietyn kuvan ja muokata sitä joko elementtikirjastossa tai valitessasi kuvia Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmään. Joillakin mediavalitsimen välilehdillä ei välttämättä ole tätä vaihtoehtoa.

1. Vie hiiri muokattavan kuvan päälle.
  2. Klikkaa kuvan kulmasta Lisää ja valitse Kopioi ja muokkaa tekoälyn avulla.
    • Maksimitulokset-elementtien mediavalitsimessa voit myös klikata muokkauskuvaketta Muokkaa, joka tulee näkyviin kuvaa osoitettaessa.
    • Kun katselet elementtikirjastossa kuvan tietoja, klikkaa Toiminta-kohdasta Kopioi ja muokkaa tekoälyn avulla.

Muokkaukset tehdään kuvan kopioon, ja alkuperäinen kuva pysyy muuttumattomana.

Kuvan luominen

Jos päätät luoda uuden kuvan, näet joitakin esimerkkikehotteita ja ‑kuvia sekä paneelin näytön oikealla puolella.

1. Lisää paneeliin tekstikehote, jossa kuvaillaan haluamaasi kuvaa.
  2. Klikkaa Luo.
  3. Valittavana on enintään kahdeksan kuvaa. Klikkaa pikkukuvaa nähdäksesi kuvasta suuremman version.
  4. Jos haluat nähdä lisää vaihtoehtoja, klikkaa Luo lisää. Voit myös muokata kehotetta tarpeen mukaan tai kopioida aiemmin käytetyn kehotteen ja liittää sen kehotekenttään osoittamalla tekstiä hiirellä ja klikkaamalla liittämiskuvaketta Liitä.
  5. Kun olet kuvaan tyytyväinen, klikkaa Käytä. Sen jälkeen voit halutessasi tehdä kuvaan muokkauksia.

Kuvan muokkaaminen

Kun avaat kuvan editorissa, se näkyy pääkuvana. Lisäksi näet kuvasta kolme erikokoista versiota, joissa on eri kuvasuhde. Sinun tulee muokata pääkuvaa, sillä muokkaukset tulevat automaattisesti käyttöön muissa kuvasuhteissa.

Kun muokkaat kuvaa, voit tehdä seuraavia asioita kuvaeditorin työtilan yläosassa olevan työkalupalkin kautta.

Työkalu Toiminta
Kumoa
Toista
Palauta kuva
Lähennä
Loitonna

Kuvan rajaaminen

Kuvaeditori rajaa kuvasta kolme erikokoista kuvaa, joiden kuvasuhteet vastaavat Maksimitulokset-kampanjoiden vaaka- ja pystysuuntaisia sekä neliönmuotoisia kuvaelementtejä koskevia suosituksia. Kun valitset paneelista pikkukuvan, näet kuvasta rajatun version kyseisessä kuvasuhteessa. Rajattu alue on merkitty suorakaiteen muotoisella kehyksellä.

Näin muokkaat rajattua aluetta:

• Jos haluat siirtää koko aluetta, klikkaa ja vedä alueen keskiosaa haluamaasi suuntaan.
  • Jos haluat muuttaa rajatun alueen kokoa, klikkaa ja vedä kehyksen kulmia. Kuvasuhde säilyy samana.

Kuvasuhteen poistaminen tai palauttaminen

Näin poistat tai palautat haluamasi kuvasuhteen:

1. Jos haluat poistaa kuvasuhteen, vie hiiri sivupaneelissa kyseisen kuvasuhteen pikkukuvan päälle.
  2. Poista kuvasuhde klikkaamalla pikkukuvan kulmasta Poista .
  3. Jos haluat palauttaa aiemmin poistamasi kuvasuhteen, klikkaa sen kohdalta Lisää Add icon.

Kuvan taustan vaihtaminen

Näin vaihdat kuvaan tekoälyn avulla luomasi taustan:

1. Klikkaa Vaihda tausta.
  2. Jos haluat muokata kuvan etualaa, valitse Poista tai Palauta ja valitse siveltimen koko. Maalaa sitten manuaalisesti piiloon ne kohdat, jotka haluat sulkea pois etualasta tai sisällyttää siihen.
  3. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset, klikkaa Seuraava.
  4. Lisää kuvaus, jonka perusteella uusi tausta luodaan. Tällä hetkellä tuetaan vain englanninkielisiä kuvauksia. Tutustu tehokkaiden kuvausten kirjoittamista käsitteleviin ohjeisiin.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Voit valita neljästä eri taustasta. Klikkaa pikkukuvaa, niin näet kuvasi valitun taustan kanssa.
  7. Jos haluat nähdä lisää vaihtoehtoja, klikkaa uudelleen Luo lisää. Voit myös tarvittaessa muokata kuvausta.
  8. Kun olet tyytyväinen kuvan uuteen taustaan, klikkaa Valmis.
Luotua taustakuvaa koskevan palautteen lähettäminen
Voit antaa palautetta luodusta taustasta.
  1. Vie kohdistin taustakuvan pikkukuvan päälle.
  2. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Anna palautetta.
  3. Lisää palaute ja klikkaa Lähetä palaute.

Tällä lomakkeella voit kertoa, pidätkö kuvasta. Voit myös kertoa, miksi kuva ei ole riittävän hyvä, jotta sen voisi lisätä kampanjaan. Voit antaa kuvasta lisää palautetta alhaalla.

Värin säätäminen

Voit parantaa kuvan värejä ja valoisuutta värinsäätötyökalun avulla.

Automaattinen parannus

Automaattinen parannus säätää kuvan kirkkautta, kontrastia ja kylläisyyttä automaattisesti. Tämä vaihtoehto nollaa manuaaliset säädöt.

Manuaalinen säätö

• Jos käytät manuaalisten säätöjen liukusäätimiä, säädön vaikutus näkyy heti kuvan esikatselussa.
    • Kirkkaus
    • Kontrasti
    • Kylläisyys
    • Seepia
    • Sävy
    • Käänteinen (tämä on vaihtopainike)
  • Jos klikkaat ominaisuuden manuaalisen säädön kuvaketta (esim. kirkkauden aurinkokuvaketta), kyseinen ominaisuus nollautuu.
  • Jos klikkaat alalaidassa olevaa nollauspainiketta, ominaisuuksien manuaaliset säädöt kumoutuvat.

Kun olet tehnyt kaikki muokkaukset, klikkaa "Käytä".

Kuvan tallentaminen

Kun olet tehnyt kuvaan haluamasi muokkaukset, voit tallentaa sen elementtikirjastoon seuraavasti:

1. Klikkaa Tallenna.
  2. Lisää muokatulle kuvalle nimi.
  3. Valitse tallennettavat kuvasuhteet.
  4. Klikkaa Tallenna.

Google Adsin elementtikirjastossa näkyy vain pääkuva. Mahdolliset muut tallentamasi kuvasuhteet ovat kuitenkin saatavilla median valitsimessa, kun luot mainosta.

Ohjeita tehokkaiden kuvausten kirjoittamiseen

Seuraamalla näitä vinkkejä saat parhaat tulokset, kun kirjoitat uuden taustan kuvausta:

• Käytä useita sanoja. Kokeile lisätä substantiiveille adjektiiveja tai kontekstia.
  • Listaa kuvailevan kappaleen kirjoittamisen sijasta useita määritteitä käyttämällä pilkkuja.
  • Määrittele muut asiat, jotka haluat kuvaan.
  • Lisää tunnelma, väriteema ja valaistuksen tyyppi.

Esimerkkejä kuvauksista

• ruokapöytä, keltaiset kukat, luonnonvalo
  • metsässä, optimistinen, lämmin väripaletti, elokuvan stillkuva, elokuvamainen valaistus
  • kiinteä kuvaustausta, pyörteinen vaaleanpunainen satiinikangas, studiovalaistus, HD
  • kesäinen ulkokuva, jossa värikkäitä kukkia, aurinkoinen päivä, kirkas valaistus

Sisältörajoitukset

Google Adsin generatiiviset tekoälytyökalut rajoittavat automaattisesti esimerkiksi seuraavanlaisen sisällön luomista:

Jos kuvauksesi perusteella ei luotu kuvia, kokeile muotoilla se uudelleen niin, että siinä vältetään selkeästi sisältö, jota Google Adsilla ei ole tarkoitus luoda. Kuvaukset on kirjoitettava englanniksi.

Generatiivisen tekoälyn luomat elementit eivät välttämättä ole Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia. Elementtejä saatetaan esimerkiksi hylätä paikallisten säädösten vuoksi tai kun niitä käytetään yhdessä muiden elementtien kanssa.

Tarkista kaikki luodut tai ehdotetut elementit ennen niiden julkaisemista ja varmista, että ne ovat paikkansapitäviä ja että ne eivät ole harhaanjohtavia tai minkään Googlen mainostuskäytäntöjen tai sovellettavien lakien vastaisia.

Kelpoisuus

Google rajoittaa sitä, mitkä mainostajat voivat luoda kuvia omien kuvaustensa perusteella. Jos et pysty luomaan Google Adsissa kuvia omien kuvaustesi perusteella, tarkista, että käytät Google Adsin käyttöliittymää englanniksi ja että

• tilisi on aktiivinen ja sen kautta on mainostettu vähintään 30 päivän ajan
  • tililläsi ei ole käytäntörikkomuksia
  • tililläsi ei ole tehty todennusta vaalimainontaa varten
  • tilisi kautta ei mainosteta arkaluontoista kategoriaa (esim. seksuaalinen tai poliittinen sisältö).

Jos tilisi on uudempi, saatat silti nähdä automaattisesti ehdotettuja generatiivisia kuvia, jotka voit tarkistaa luodessasi tiettyjä kampanjoita, vaikka et voisikaan luoda kuvia omien kuvaustesi pohjalta.

Kuvanluontiominaisuudet tulevat vähitellen ehdot täyttävien mainostajien saataville, joten ne eivät välttämättä ole vielä käytettävissäsi, vaikka täyttäisit ehdot.

Tekoälyn luomien kuvien turvallisuus Google Adsissa

Olemme sitoutuneet noudattamaan periaatteitamme, jotka koskevat generatiivisen tekoälyteknologian kehittämistä vastuullisesti ja oikeudenmukaisuuteen, yksityisyyteen ja tietoturvaan liittyvien korkeimpien standardien mukaisesti. Pyrimme sekä rohkeuteen että vastuullisuuteen useilla tavoilla tarjoamalla hyödyllisiä generatiivisia tekoälytyökaluja Google Adsissa.

Googlen tekoäly on esimerkiksi suunniteltu niin, ettei se ehdota automaattisesti generatiivisia kuvia, jotka liittyvät arkaluontoisiin toimialoihin (esim. poliittiset tai lääkkeisiin liittyvät mainokset). Sen lisäksi, että Googlen tekoälyn käyttöä rajoitetaan poliittisissa kampanjoissa, Google Ads ‐käytännön mukaisesti sinun on ilmoitettava manipuloidusta mediasta, joka on ladattu mistä tahansa kolmannen osapuolen työkaluista tiettyjä poliittisia mainoksia varten.

Google Ads ‑käytäntöjä sovelletaan kaikkeen mainossisältöön luontitavasta riippumatta, ja generatiiviseen tekoälyn luomaa sisältöä koskevat samat sisältöstandardit ja tarkastukset ja käytäntörikkomusten (esim. sopimaton sisältö ja harhaanjohtaminen) seuraamukset.

Kaikki Google Adsin luomat kuvat sisältävät mekanismeja, joiden avulla ne voidaan tunnistaa tekoälyn luomiksi. Tällaisia mekanismeja ovat esimerkiksi avoimen standardin mukainen merkintä, joka näkyy Google Kuvahaussa ja muissa työkaluissa, ja SynthID, joka on huomaamaton digitaalinen vesileima, johon kuvan manipulointi (esim. kuvakaappaukset, suodattimet ja pakkaus) ei vaikuta.

Suhtaudumme yksityisyyteen ja tietoturvaan vakavasti, ja kaikkia tietoja, joita annat Googlelle mainosten luomista ja generatiivista tekoälyä varten, käsitellään Google Adsin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön mukaisesti.

Huomaa, että generatiivinen tekoäly on kokeellista teknologiaa, ja se voi tuottaa virheellistä tai loukkaavaa sisältöä, joka ei edusta Googlen näkemyksiä. Älä luota Google Adsin generatiivisiin tekoälyominaisuuksiin, jos tarvitset lääketieteellistä, oikeudellista tai taloudellista neuvontaa tai muuta asiantuntija-apua. Arvioimme ja parannamme turvallisuutta jatkuvasti teknologian kehittyessä.