Om uppskalning av bilder för Demand Gen-kampanjer

Bild som beskriver uppskalning av bilder med hjälp av Google AI.

Uppskalningen av bilder i Google Ads ökar storleken på kampanjbilderna samtidigt som den bibehåller bildintegriteten, så att bilderna uppfyller minimikraven för kampanjer. Med kvalitetsbilder med rätt dimensioner kan du förbättra annonsstyrkan och annonsresultatet, bland annat klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens och konverteringar. Läs mer om annonsstyrka.

Fördelar

• Bibehåll bildkvaliteten och öka bildernas mått så att de uppfyller kraven.
  • Skala upp bilderna utan att lämna Google Ads-plattformen.
  • Öka annonsstyrkan och annonsräckvidden med bilder i rätt storlek.

Så fungerar uppskalning av bilder

Bilder måste ha rätt storlek för att uppfylla minimikraven om de ska kunna användas i kampanjer. Till exempel måste en kvadratisk bild i en Demand Gen-kampanj vara minst 300 × 300 pixlar. Om en uppladdad bild är för liten använder den inbyggda Google Ads-funktionen för uppskalning av bilder AI för att anpassa storleken och öka bildskärpan så att bilden uppfyller kraven. När uppladdningen är klar visas ett meddelande om att din bild har skalats upp för att säkerställa att annonsen ser bra ut på alla enheter.

Obs! Bilduppskalningsfunktionen påverkar inte filstorleken.

Den uppskalade bilden sparas i Tillgångsbiblioteket så att du kan använda den senare. Bilder som laddades upp till tillgångsbiblioteket innan den här funktionen blev tillgänglig är inte kvalificerade för uppskalning just nu.

Uppladdade bilder som uppfyller minimimåtten för minst en av dina kampanjer uppskalas inte och visas som vanligt tillsammans med dina andra valda tillgångar.