Skapa lösningar

Med hjälp av lösningar kan du skapa automatiska och anpassade arbetsflöden utan att behöva göra ändringar i koden. Lösningar är tillgängligt för alla annonsörer och kräver varken tekniska kunskaper eller kodningskunskaper.

Spara tid genom att använda lösningar för att

• kontrollera att alla länkar fungerar
  • justera din kampanjbudget automatiskt
  • generera rapporter
  • skicka aviseringar när kontots resultat ändras.

I den här artikeln beskriver vi olika typer av lösningar och hur du skapar dem i ditt Google Ads-konto.

Typer av lösningar

• Kontoöversikt: Genererar en rapport över resultatet av ett Google Ads-konto.
  • Annonsresultat: Genererar ett Google Kalkylark med fördelningsdiagram som visar resultatet av en annons.
  • Avvikelseidentifiering i konto: Skickar ett e-postmeddelande när resultatstatistiken för ett konto avviker signifikant.
  • Länkkontroll: Kontrollerar att webbadresser i annonser och sökord inte leder till "sidan hittades inte" eller andra fel.
  • Flexibla budgetar: Justerar dynamiskt kampanjbudgeten dagligen med ett anpassat budgetfördelningsschema.
  • Gemensam lista över vanliga negativa kriterier: Förenklar hanteringen av negativa kriterier.

Anvisningar

Skapa en lösning

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Lösningar.
  4. Klicka på plusknappen på fliken Lösningar för att öppna sidofönstret Alla lösningar.
  5. Klicka på Skapa ny under önskad lösningstyp.
  6. Ange lösningens namn i fältet Lösningsnamn.
  7. Gör anpassningar utifrån dina behov.
  8. Klicka på Spara.

Så här kör du en lösning

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Lösningar.
  4. Läs igenom listan över lösningar och leta reda på den lösning du vill köra. Navigera sedan till kolumnen Åtgärder.
  5. Klicka på Kör på rullgardinsmenyn i kolumnen Åtgärder.
  6. Klicka på Auktorisera för att ge lösningen tillstånd att köras för din räkning.

Så här förhandsgranskar du en aktiv lösning

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Lösningar.
  4. Läs igenom listan över lösningar och klicka på den lösning du vill köra.
  5. Scrolla ned till avsnittet Förhandsgranskning och klicka på Kör förhandsgranskning.
  6. Du kan kontrollera om lösningarna kördes korrekt i avsnittet Lösningshistorik.
  7. Klicka på Ändringar för att spåra ändringarna.

Om du vill redigera en befintlig lösning navigerar du till Åtgärder för den befintliga lösningen och klickar på Alternativ. Då visas en rullgardinsmeny. Klicka på Redigera.

Om du vill ignorera en befintlig lösning navigerar du till Åtgärder för den befintliga lösningen och klickar på Alternativ. Då visas en rullgardinsmeny. Klicka på Ta bort.

Så här schemalägger du en aktiv lösning

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Lösningar.
  4. Granska listan över lösningar och leta reda på den lösning du vill köra. Navigera sedan till kolumnen Schema.
  5. Klicka på pennikonen på rullgardinsmenyn under Schema.
  6. Välj frekvens och tidsperiod i rullgardinsmenyerna. Klicka på Spara.
  7. Klicka på Auktorisera för att tillåta skript att göra ändringar åt dig.