Om genererade bilder i Google Ads

Det kan vara svårt att skapa många olika bildtillgångar av hög kvalitet. Därför erbjuder Google Ads verktyg med generativ AI som hjälper dig att skapa nya bildtillgångar på några sekunder.

I samverkan med Googles AI kan du förverkliga din vision genom att skriva in dina egna promptar för att skapa nya bildtillgångar skräddarsydda för din verksamhet och ditt varumärke. Google kan också föreslå genererade bilder som du kan granska.

This animation shows how Google Ads Performance Max can create image assets based on your prompts.

På den här sidan

Använda verktyg för genererade bilder i Google Ads

Du hittar bildverktyg med generativ AI i Google Ads

• när du skapar en kampanj
  • när du redigerar en annons eller tillgångsgrupp.
  • i rekommendationer, till exempel en rekommendation om bildtillgångar eller annonsstyrka.

Så här lägger du till en ny genererad bild i en Performance Max-tillgångsgrupp i ditt Google Ads-konto:

1. Gå till Performance Max-kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på Tillgångsgrupper under Kampanjer i navigeringspanelen till vänster.
  3. Leta reda på tillgångsgruppen som du vill redigera och välj Redigera tillgångar.
  4. Scrolla ned till avsnittet Bilder och klicka på Generera bilder.
  5. Skriv in text som beskriver den typ av bild du vill använda och klicka på Generera.

​Så här lägger du till en ny genererad bild i Demand Gen:

1. Skapa en ny Demand Gen-kampanj eller navigera till Demand Gen-kampanjen du vill redigera och klicka på inställningsikonen .
  2. Skapa en ny annons eller klicka på annonsen du vill redigera i det vänstra navigeringsfältet.
  3. I annnonsverktyget under Media väljer du bilden och sedan + Lägg till.
  4. Välj fliken Genererad i medieväljaren.
  5. Skriv in en prompt som beskriver vilken typ av bild du vill använda och klicka på Generera.
  6. Välj de bilder du vill använda.
  7. Klicka på Spara.

Exempel på promptar:

• Eleganta hundar med färgglad bakgrund
  • En vigselring med jultema i bakgrunden
  • Grönsaker på ett träbord med en vit duk

Bilder som genereras automatiskt baseras på texttillgångarna i din kampanj eller på målsidan.

Du bestämmer själv. När du genererar bilder eller när Google automatiskt föreslår genererade bilder kan du bestämma vilka du vill lägga till i dina kampanjer.

Bilder som du skapar finns automatiskt kvar på kontot i 14 dagar. Om du vill spara en bild längre kan du använda den i en kampanj eller hålla muspekaren över bilden, välja ikonen med tre punkter och sedan välja Spara i tillgångsbiblioteket.

Obs! Om du inte ser alternativet för att generera bilder kan du kontrollera om du borde vara kvalificerad.

Innehållsbegränsningar

Verktyg för generativ AI i Google Ads är utformade för att automatiskt begränsa skapandet av visst innehåll. Detta inbegriper följande:

Om inga bilder skapades för en prompt som du angav kan du prova att omformulera den på ett sätt som tydligt undviker det innehåll som Google Ads inte är avsett att skapa. Prompter måste anges på engelska.

Vi kan inte garantera att tillgångar som skapas av generativ AI blir godkända enligt annonspolicyn. Det kan hända att tillgångar avvisas i kombination med andra tillgångar eller i enlighet med lokala förordningar.

Du bör granska alla genererade eller föreslagna tillgångar för att kontrollera att de är korrekta, inte är vilseledande och inte bryter mot Googles annonseringspolicyer eller gällande lagar innan du publicerar dem.

Kvalificering

Google begränsar vilka annonsörer som har möjlighet att generera bilder med manuella promptar. Om du inte kan skapa genererade bilder i Google Ads med dina egna promptar kan du kontrollera att du använder Google Ads-gränssnittet på engelska och att ditt konto

• är aktivt och har visat annonser i minst 30 dagar
  • har följt våra policyer under lång tid
  • inte har slutfört verifiering för valannonser
  • inte annonserar i en känslig vertikal (till exempel sexuellt eller politiskt innehåll).

Om ditt konto är ganska nytt kan du se automatiskt föreslagna genererade bilder att granska när du skapar vissa kampanjer även om du inte kan använda dina egna promptar.

Funktioner för att generera bilder lanseras stegvis för kvalificerade annonsörer. Det betyder att funktionerna kanske inte är tillgängliga för dig ännu, även om du i övrigt är kvalificerad.

Användning av genererade bilder som skapats i Google Ads

Google investerar i ett öppet webbekosystem med användbar och kostnadsfri teknik, till exempel generativ AI. I enlighet med våra policyer och villkor begränsar Google inte användningen av innehållet som genereras med Googles AI-verktyg utanför vårt ekosystem.

Tänk på att alla verktyg för generativ AI i Google Ads hjälper dig att utnyttja dina egna idéer, ditt innehåll och dina tillgångar för att utöka din egen marknadsföring och kreativitet.

Vi utformar och använder flera tekniska åtgärder för att se till att verktyg för att generera bilder i Google Ads genererar nytt och unikt innehåll. Vi använder dessutom olika dataset av hög kvalitet på ett ansvarsfullt sätt för att hjälpa våra modeller att tolka världen. Läs mera här.

Säkerhet för genererade bilder i Google Ads

Vi har åtagit oss att upprätthålla våra principer för ansvarsfull utveckling av teknik för generativ AI och högsta standarder för rättvisa, integritet och säkerhet. Vi vidtar flera åtgärder för att kunna vara både djärva och ansvarsfulla, med användbara verktyg för generativ AI i Google Ads.

Googles AI är till exempel utformat för att inte automatiskt föreslå genererade bilder för känsliga vertikaler som politiska annonser eller läkemedelsannonser. Observera att Google Ads-policyn, förutom att begränsa användningen av Googles AI för politiska kampanjer, även kräver upplysning om manipulerad media som laddats upp från tredjepartsverktyg för vissa politiska annonser.

Allt annonsinnehåll omfattas av annonspolicyn, oavsett hur det skapats, och generativ AI-innehåll måste följa samma innehållsstandarder, granskningar och åtgärder vid eventuella policyöverträdelser, inklusive gällande olämpligt innehåll och felaktig framställning.

Alla bilder som genereras av Google Ads har mekanismer som gör att de kan identifieras som genererade, bland annat öppen standard-märkning som visas i verktyg som Google Bildsökning och SynthID som är en omärklig digital vattenstämpel som gör att bilden inte kan manipuleras, till exempel skärmbilder, filter och komprimering.

Vi tar integritet och säkerhet på största allvar, och all information som du skickar till Google för att skapa annonser, inklusive generativ AI, behandlas i enlighet med användarvillkoren för Google Ads och vår integritetspolicy.

Observera att generativ AI är en experimentell teknik och kan visa felaktigt eller stötande innehåll som inte motsvarar Googles åsikter. Förlita dig inte på generativa AI-funktioner i Google Ads för medicinsk, juridisk, ekonomisk eller annan professionell rådgivning. Vi utvecklar och förbättrar våra säkerhetsmetoder allt eftersom tekniken utvecklas.

Tillhandahålla feedback

Genom att lämna feedback om genererade bilder kan du förbättra Googles AI. Om du vill lämna feedback om en bild håller du muspekaren över bilden, klickar på förstoringsglaset och väljer Lämna kommentarer i panelen till höger.

Du kan även välja att dölja genererade bilder. Om du vill dölja en genererad bild håller du muspekaren över bilden, klickar på ikonen med tre punkter och väljer Dölj. Observera att när du har använt en bild i en kampanj kan du inte dölja den eller ge feedback.