Om generative bilder i Google Ads

Det kan være utfordrende å opprette mange ulike bildeelementer av høy kvalitet, så Google Ads har verktøy for generativ AI, slik at du kan opprette nye bildeelementer på få sekunder.

Med AI-løsninger fra Google kan du sette kreative visjoner ut i livet ved å legge inn dine egne forespørsler for å lage nye bildeelementer skreddersydd for bedriften eller merkevaren din. Google kan også foreslå generative bilder du kan gjennomgå.

This animation shows how Google Ads Performance Max can create image assets based on your prompts.

På denne siden:

Slik bruker du verktøy for generative bilder i Google Ads

Du finner bildeverktøy for generativ AI i Google Ads

• når du konfigurerer kampanjer
  • når du redigerer annonser eller elementgrupper
  • under anbefalinger, for eksempel bildeelementer eller anbefalinger om annonsekvalitet

Slik legger du til nye genererte bilder i Performance Max-elementgrupper i Google Ads-kontoen din:

1. Naviger til Performance Max-kampanjen du vil redigere.
  2. Klikk på Elementgrupper under «Kampanjer» i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Finn elementgruppen du vil redigere, og velg Rediger elementer.
  4. Rull ned til «Bilder»-delen, og klikk på Generer bilder.
  5. Skriv inn tekst som beskriver bildetypen du vil bruke, og klikk på Generer.

​Slik legger du til nye generative bilder i Demand Gen:

1. Lag en ny Demand Gen-kampanje, eller gå til Demand Gen-kampanjen du vil redigere, og klikk på innstillingsikonet .
  2. Lag en ny annonse, eller klikk på annonsen du vil redigere, i navigasjonsraden til venstre.
  3. Velg + Legg til-knappen under «Medier» i annonsebyggeren.
  4. Velg Generert-fanen i medievelgeren.
  5. Skriv inn forespørselsteksten som beskriver bildetypen du vil ha, og klikk på Generer.
  6. Velg bildene du vil bruke.
  7. Klikk på Lagre.

Eksempler på forespørsler:

• Elegante hunder på en fargerik bakgrunn
  • En giftering med høytidstemaer i bakgrunnen
  • Grønnsaker på et trebord med en hvit duk

Bilder som genereres automatisk, er basert enten på tekstelementene i kampanjen din eller på landingssiden din.

Du har kontrollen. Når du genererer bilder, eller når Google automatisk foreslår generative bilder, kan du bestemme hvilke av dem du vil legge til i kampanjene dine.

Du har automatisk tilgang til bilder du oppretter, i 14 dager i kontoen din. For å beholde et bilde lenger kan du bruke det i en kampanje eller holde markøren over bildet, velge prikkeikonet og deretter «Lagre i elementbiblioteket».

Merk: Hvis du ikke ser alternativet for å generere bilder, må du sjekke om du er kvalifisert.

Innholdsbegrensninger

Verktøyene for generativ AI i Google Ads er utviklet for at genereringen av visse typer innhold automatisk skal begrenses. Dette omfatter følgende:

Hvis det ikke ble opprettet noen bilder for en forespørsel du skrev, kan du prøve å omformulere den på en måte som tydelig unngår innholdet som Google Ads ikke er utarbeidet for å skape. Forespørslene må skrives på engelsk.

Vi kan ikke garantere at elementer som er opprettet med generativ AI, blir godkjent i henhold til annonseretningslinjene. Noen ganger blir for eksempel ikke elementer godkjent i kombinasjon med andre elementer, eller i henhold til lokale forskrifter.

Annonsører bør gjennomgå eventuelle genererte eller foreslåtte elementer for å sikre at de er nøyaktige, ikke villedende, og at de er i tråd med Googles retningslinjer for annonsering eller gjeldende lov og rett, før de publiserer dem.

Kvalifikasjonskriterier

Google begrenser hvilke annonsører som kan generere bilder manuelt. Hvis du ikke har muligheten til å opprette genererte bilder i Google Ads ved hjelp av egne forespørsler, kan du sjekke om du bruker Google Ads-grensesnittet på engelsk, og om kontoen din

• er aktiv og har kjørt annonser i minst 30 dager
  • har vært i tråd med retningslinjene over tid
  • ikke har fullført bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser
  • ikke annonserer i sensitive vertikaler (f.eks. seksuelt eller politisk innhold)

Hvis du har en nyere konto, kan du se generative bilder som er foreslått automatisk, når du lager bestemte typer kampanjer, selv om du ikke kan bruke dine egne forespørsler.

Vi lanserer funksjonene for bildegenerering gradvis til kvalifiserte annonsører, så selv om du er kvalifisert på andre måter, er det ikke sikkert du kan dem ennå.

Bruk av generative bilder opprettet i Google Ads

Google investerer i et åpent økosystem på nettet i form av nyttige, kostnadsfrie teknologier som generativ AI. I henhold til retningslinjene og vilkårene våre begrenser ikke Google bruken av innhold som genereres med Googles AI-verktøy utenfor økosystemet vårt.

Husk at med alle verktøyene for generativ AI i Google Ads er det enklere å bruke dine egne ideer og elementer og ditt eget innhold for å få fart på markedsføringen og kreativiteten din.

Vi utformer og bruker en rekke tekniske løsninger for å sikre at de generative bildeverktøyene i Google Ads genererer nytt og unikt innhold. I tillegg bruker vi varierte datasett av høy kvalitet på en ansvarlig måte for å hjelpe modellene våre med å forstå verden. Se mer om dette her.

Sikkerhet knyttet til generative bilder i Google Ads

Vi jobber for å overholde prinsippene våre for å utvikle generativ AI-teknologi på en ansvarlig måte og i henhold til de høyeste standardene for rettferdighet, personvern og sikkerhet. Vi har iverksatt en rekke tiltak for å være både modige og ansvarlige ved hjelp av nyttige verktøy for generativ AI i Google Ads.

AI-løsningene fra Google er for eksempel utviklet slik at de ikke automatisk foreslår generative bilder for bruk i sensitive vertikaler, deriblant i politiske annonser og legemiddelannonser. I tillegg til at bruken av AI-løsninger fra Google begrenses for politiske kampanjer, krever Google Ads-retningslinjene at det i politiske annonser opplyses om eventuell bruk av manipulerte medier lastet opp fra tredjepartsverktøy.

Alt annonseinnhold er underlagt annonseretningslinjene, uansett hvordan det opprettes, og generativ AI-innhold er underlagt de samme standardene for innhold, anmeldelser og sanksjoner for brudd på retningslinjene, deriblant upassende innhold og feilaktig fremstilling.

Alle bilder som genereres av Google Ads, har mekanismer som gjør at de kan identifiseres som genererte, for eksempel oppmerking med åpen standard som dukker opp i verktøy som Google Bildesøk, samt SynthID, et umerkelig, digitalt vannmerke som er motstandsdyktig mot at bilder manipuleres, for eksempel skjermdumper, filtre og komprimeringer.

Vi tar personvern og sikkerhet på alvor, og all informasjon du oppgir til Google for å lage annonser, deriblant generativ AI, behandles i tråd med vilkårene for Google Ads og personvernreglene våre.

Merk at generativ AI er teknologi på forsøksstadiet, og at unøyaktig eller støtende innhold som ikke representerer Googles synspunkter, kan bli vist. Ikke stol på generativ AI-funksjonene i Google Ads når det gjelder medisinske, juridiske, økonomiske eller andre profesjonelle råd. Etter hvert som denne teknologien utvikler seg, evaluerer og forbedrer vi sikkerhetstilnærmingen vår.

Gi tilbakemelding

Tilbakemeldinger om genererte bilder bidrar til å gjøre AI-løsningene fra Google bedre. Hvis du vil gi tilbakemelding om et bilde, holder du markøren over bildet, klikker på forstørrelsesglasset og velger «Gi tilbakemelding» i panelet til høyre.

Du kan også velge å skjule genererte bilder. Du kan skjule et generert bilde ved å holde markøren over bildet, klikke på prikkeikonet og velge «Skjul». Når du har brukt et bilde i en kampanje, kan du imidlertid ikke skjule det eller gi tilbakemelding om det.