Tekoälyn luomat kuvat Google Adsissa

Monipuolisten ja korkealaatuisten kuvaelementtien luominen voi olla haastavaa, joten Google Ads tarjoaa generatiivisia tekoälytyökaluja, joiden avulla voit luoda uusia kuvaelementtejä sekunneissa.

Yhdessä Googlen tekoälyn kanssa voit herättää visuaalisen näkemyksesi henkiin lisäämällä omia kuvauksia, joiden perusteella luodaan uusia yrityksellesi ja brändillesi räätälöityjä kuvaelementtejä. Google voi myös ehdottaa sinulle tekoälyn luomia kuvia, jotka voit tarkistaa.

This animation shows how Google Ads Performance Max can create image assets based on your prompts.

Sisällys:

Generatiivisten kuvatyökalujen käyttäminen Google Adsissa

Löydät generatiivista tekoälyä hyödyntävät kuvatyökalut Google Adsista

• kun luot kampanjaa
  • kun muokkaat mainosta tai elementtiryhmää
  • suosituksista, esimerkiksi kuvaelementteihin tai mainoksen vahvuuteen liittyvät suositukset.

Näin voit esimerkiksi lisätä luodun kuvan Maksimitulokset-kampanjan elementtiryhmään Google Ads ‐tililläsi:

1. Siirry muokattavaan Maksimitulokset-kampanjaan.
  2. Klikkaa vasemmalla olevan navigaatiopaneelin Kampanjat-kohdasta Elementtiryhmät.
  3. Etsi muokattava elementtiryhmä ja valitse Muokkaa elementtejä.
  4. Vieritä alaspäin Kuvat-kohtaan ja klikkaa Luo kuvia.
  5. Kirjoita teksti, jossa kuvaillaan haluamaasi kuvaa, ja klikkaa Luo.

​Näin voit lisätä uuden tekoälyn luoman kuvan Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan:

1. Luo uusi Kysynnän kasvatus ‑kampanja tai siirry muokattavaan Kysynnän kasvatus ‑kampanjaan ja klikkaa asetuskuvaketta .
  2. Luo uusi mainos tai klikkaa muokattavaa mainosta vasemmasta siirtymispalkista.
  3. Klikkaa Media-kohdassa olevasta mainostyökalusta kuviin liittyvää + Lisää ‑painiketta.
  4. Valitse mediavalitsimesta Luotu-välilehti.
  5. Lisää haluamaasi kuvaa vastaava kuvausteksti ja klikkaa Luo.
  6. Valitse kuvat, joita haluat käyttää.
  7. Klikkaa Tallenna.

Esimerkkejä kuvauksista:

• Elegantteja koiria värillisen taustan edessä
  • Vihkisormus ja juhlapyhäteemainen tausta
  • Vihanneksia puisella pöydällä, jolla on valkoinen pöytäliina

Automaattisesti luodut kuvat perustuvat joko kampanjasi tekstielementteihin tai laskeutumissivuusi.

Ohjat ovat omissa käsissäsi. Kun luot kuvia tekoälyn avulla tai Google ehdottaa tekoälyn luomia kuvia automaattisesti, voit päättää, mitkä niistä haluat lisätä kampanjoihisi.

Luomasi kuvat säilyvät tililläsi automaattisesti 14 päivän ajan. Jos haluat säilyttää kuvan pidempään, voit käyttää sitä kampanjassa tai viedä hiiren kuvan päälle, klikata kolmen pisteen kuvaketta ja valita "Tallenna elementtikirjastoon".

Huom. Jos et näe kuvien luomisvaihtoehtoa, tarkista, täytätkö vaatimukset.

Sisältörajoitukset

Google Adsin generatiiviset tekoälytyökalut rajoittavat automaattisesti esimerkiksi seuraavanlaisen sisällön luomista:

Jos kuvauksesi perusteella ei luotu kuvia, kokeile muotoilla se uudelleen niin, että siinä selkeästi vältetään sisältö, jota Google Adsilla ei ole tarkoitus luoda. Kuvaukset on kirjoitettava englanniksi.

Generatiivisen tekoälyn luomat elementit eivät välttämättä ole Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia. Elementtejä saatetaan esimerkiksi hylätä paikallisten säädösten vuoksi tai kun niitä käytetään yhdessä muiden elementtien kanssa.

Mainostajien tulee tarkistaa kaikki luodut tai ehdotetut elementit ennen niiden julkaisemista ja varmistaa, että ne ovat paikkansapitäviä ja että ne eivät ole harhaanjohtavia tai minkään Googlen mainostuskäytäntöjen tai sovellettavien lakien vastaisia.

Kelpoisuus

Google rajoittaa sitä, mitkä mainostajat voivat luoda kuvia omien kuvaustensa perusteella. Jos et pysty luomaan Google Adsissa kuvia omien kuvaustesi perusteella, tarkista, että käytät Google Adsin käyttöliittymää englanniksi ja että

• tilisi on aktiivinen ja sen kautta on mainostettu vähintään 30 päivän ajan
  • tililläsi ei ole käytäntörikkomuksia
  • tililläsi ei ole tehty todennusta vaalimainontaa varten
  • tilisi kautta ei mainosteta arkaluontoista kategoriaa (esim. seksuaalinen tai poliittinen sisältö).

Jos tilisi on uudempi, saatat silti nähdä automaattisesti ehdotettuja tekoälyn luomia kuvia, jotka voit tarkistaa luodessasi tiettyjä kampanjoita, vaikka et voisikaan luoda kuvia omien kuvaustesi pohjalta.

Kuvanluontiominaisuudet tulevat vähitellen ehdot täyttävien mainostajien saataville, joten ne eivät välttämättä ole vielä käytettävissäsi, vaikka täyttäisit ehdot.

Tekoälyn luomien kuvien käyttäminen Google Adsissa

Google investoi avoimeen verkkoekosysteemiin tarjoamalla hyödyllisiä ja maksuttomia teknologioita, kuten generatiivisen tekoälyn. Käytäntöjemme ja ehtojemme mukaisesti Google ei rajoita Googlen tekoälytyökaluilla luodun sisällön käyttöä ekosysteemin ulkopuolella.

Muistathan, että kaikki Google Adsin generatiiviset tekoälytyökalut auttavat sinua hyödyntämään omia ideoitasi, sisältöjäsi ja elementtejäsi markkinointitulosten ja luovuuden moninkertaistamiseksi.

Suunnittelemme ja käytämme useita teknisiä keinoja varmistaaksemme, että Google Adsin generatiiviset kuvatyökalut luovat uutta ja ainutlaatuista sisältöä. Lisäksi käytämme laadukkaita ja monipuolisia datajoukkoja vastuullisella tavalla auttaaksemme mallejamme ymmärtämään maailmaa. Voit lukea lisää täältä.

Tekoälyn luomien kuvien turvallisuus Google Adsissa

Olemme sitoutuneet noudattamaan periaatteitamme, jotka koskevat generatiivisen tekoälyteknologian kehittämistä vastuullisesti ja oikeudenmukaisuuteen, yksityisyyteen ja tietoturvaan liittyvien korkeimpien standardien mukaisesti. Pyrimme sekä rohkeuteen että vastuullisuuteen useilla tavoilla tarjoamalla hyödyllisiä generatiivisia tekoälytyökaluja Google Adsissa.

Googlen tekoäly on esimerkiksi suunniteltu niin, ettei se ehdota automaattisesti tekoälyn luomia kuvia, jotka liittyvät arkaluontoisiin kategorioihin (esim. poliittiset tai farmaseuttisten valmisteiden mainokset). Sen lisäksi, että Googlen tekoälyn käyttöä rajoitetaan poliittisissa kampanjoissa, Google Ads ‐käytännön mukaisesti sinun on ilmoitettava manipuloidusta mediasta, joka on ladattu mistä tahansa kolmannen osapuolen työkaluista tiettyjä poliittisia mainoksia varten.

Google Ads ‑käytäntöjä sovelletaan kaikkeen mainossisältöön luontitavasta riippumatta, ja generatiiviseen tekoälyn luomaa sisältöä koskevat samat sisältöstandardit ja tarkastukset ja käytäntörikkomusten (esim. sopimaton sisältö ja harhaanjohtaminen) seuraamukset.

Kaikki Google Adsin luomat kuvat sisältävät mekanismeja, joiden avulla ne voidaan tunnistaa tekoälyn luomiksi. Tällaisia mekanismeja ovat esimerkiksi avoimen standardin mukainen merkintä, joka näkyy Google Kuvahaussa ja muissa työkaluissa, ja SynthID, joka on huomaamaton digitaalinen vesileima, johon kuvan manipulointi (esim. kuvakaappaukset, suodattimet ja pakkaus) ei vaikuta.

Suhtaudumme yksityisyyteen ja tietoturvaan vakavasti, ja kaikkia tietoja, joita annat Googlelle mainosten luomista ja generatiivista tekoälyä varten, käsitellään Google Adsin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön mukaisesti.

Huomaa, että generatiivinen tekoäly on kokeellista teknologiaa, ja se voi tuottaa virheellistä tai loukkaavaa sisältöä, joka ei edusta Googlen näkemyksiä. Älä luota Google Adsin generatiivisiin tekoälyominaisuuksiin, jos tarvitset lääketieteellistä, oikeudellista tai taloudellista neuvontaa tai muuta asiantuntija-apua. Arvioimme ja parannamme turvallisuutta jatkuvasti teknologian kehittyessä.

Palautteen antaminen

Antamalla luoduista kuvista palautetta autat parantamaan Googlen tekoälyä. Voit antaa kuvasta palautetta viemällä hiiren kuvan päälle, klikkaamalla suurennuslasia ja valitsemalla oikealla olevasta paneelista "Anna palautetta".

Voit myös piilottaa luotuja kuvia. Tämä onnistuu viemällä hiiren kuvan päälle, klikkaamalla kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla "Piilota". Huomaa, että kun otat kuvan käyttöön kampanjassa, et voi enää piilottaa sitä tai antaa siitä palautetta.