Skapa en Performance Max-tillgångsgrupp med generativ AI (endast på engelska)

Tillgångar är ett kraftfullt verktyg när du vill förbättra kampanjresultatet, men att skapa tillgångar kan vara en av de besvärligaste uppgifterna när du ska starta och optimera en kampanj.

Med hjälp av Googles AI kan du skapa en Performance Max-tillgångsgrupp med några klick. Googles AI utgår från din webbplats och det du annonserar om för att generera eller föreslå text-, bild-, logotyp- och videotillgångar för dig.

Du har full kontroll under hela processen. Du kan välja ut de tillgångar som fungerar för din verksamhet och generera mer av det du tycker är bra.

På den här sidan

Kvalificering

Generativ AI i Performance Max lanseras globalt för annonsörer som uppfyller kriterierna nedan. Om du inte kan använda generativ AI i dina kampanjer kanske du inte har tillgång till funktionerna ännu.

Krav för annonsörer

Krav på webbadresser och webbplatser

Vissa webbadresser och webbplatser är inte kvalificerade att generera tillgångar. Om du anger en webbadress som inte är kvalificerad för att generera tillgångar automatiskt när du skapar en tillgångsgrupp får du ett meddelande där du uppmanas att lägga till tillgångar manuellt.

En webbadress kanske inte är kvalificerad om

• den är relaterad till en känslig kategori, till exempel sidor relaterade till vissa kategorier inom politik, regering, hälsa, religion, känsliga eller förbjudna produkter eller andra känsliga ämnen
  • den inte är på engelska.
  • den nyligen har publicerats på webben.

Kom igång

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Du kan skapa en Performance Max-tillgångsgrupp med hjälp av generativ AI på två sätt:

• När du skapar en ny Performance Max-kampanj: Efter att du har slutfört stegen Budgivning och Kampanjinställningar ser du steget Tillgångsgenerering med en panel för generering av tillgångar.
  • När du skapar en ny tillgångsgrupp i en befintlig Performance Max-kampanj: Gå till sidan Tillgångsgrupper i en befintlig Performance Max-kampanj och klicka på plusikonen för att skapa en ny tillgångsgrupp. Panelen Tillgångsgenerering visas högst upp på skärmen.

I panelen Tillgångsgenerering anger du webbadressen som användare ska komma till när de klickar på din annons. Googles AI använder denna sida för att sammanfatta dina produkter eller tjänster och föreslår och genererar sedan tillgångar på följande skärm.

Redigera sammanfattningen av produkter eller tjänster så att den stämmer överens med det du annonserar om i tillgångsgruppen och klicka sedan på Generera tillgångar. Sammanfattningen av produkten eller tjänsten används bara för att hjälpa dig att generera tillgångar och används inte direkt i annonserna.

När du har klickat på Generera tillgångar ser du att Googles AI genererar rubriker, beskrivningar och långa rubriker och föreslår en handplockad uppsättning bilder (inklusive skräddarsydda genererade bilder), logotyper och ditt företagsnamn.

Det är alltid du som har kontrollen och du väljer själv om du vill generera tillgångar med Googles AI. Om du hoppar över steget Tillgångsgenerering fyller Google inte i tillgångar för din tillgångsgrupp i förväg. Om du väljer att generera tillgångar kan du granska dem och välja bort sådana som inte stämmer överens med din verksamhet.

The image shows how to generate assets for your business.

Texttillgångar

Texttillgångar (som rubriker och beskrivningar) genereras med hjälp av de senaste framstegen hos stora språkmodeller (LLM) och kunskap om vad som gör att annonser ger bra resultat. Google genererar automatiskt rubriker och beskrivningar utifrån din webbplats och sammanfattningen av dina produkter eller tjänster.

Du kan skapa fler rubriker eller beskrivningar med hjälp av dina egna promptar. Klicka på knapparna Generera rubriker eller Generera beskrivningar i respektive avsnitt och skriv sedan en egen prompt. När Googles AI genererar flera alternativ för dig att granska väljer du dem du vill ha och klickar på Spara.

The image shows how to generate headlines.

Bildtillgångar

Googles AI väljer ut och föreslår bilder som är specifika för din verksamhet och de produkter eller tjänster du har angett baserat på relevans och förväntat resultat. Bilderna väljs från din webbplats, tidigare använda tillgångar, arkivbilder och nya AI-genererade bilder.

Du kan välja de bilder som passar bäst för din verksamhet direkt från listan. Du kan också se fler förslag genom att klicka på + Bilder.

Du kan också generera egna bilder genom att klicka på knappen Generera bilder. Använd din kreativitet för att be Googles AI skapa nya bilder med innehåll som du vill ha. Du kan till exempel be om ”Eleganta hundar med färgglad bakgrund” som komplement till en kampanj för hundleksaker.

The image shows how to crop your image.

Logotyp- och företagsnamnstillgångar

Om du redan har använt en logotyp eller ett företagsnamn för samma webbplatsdomän i en tidigare Performance Max-tillgångsgrupp kan dessa tillgångar fyllas i automatiskt utifrån det du använde senast.

Om du inte har skapat någon Performance Max-kampanj för webbplatsen förut kan du se förslag på logotyper och ett färdigt ifyllt företagsnamn som baseras på din webbplats.

Videotillgångar

Om du inte tillhandahåller en video kan en ny video skapas automatiskt med hjälp av de andra tillgångarna i tillgångsgruppen efter att du har publicerat kampanjen.

Ansvarsfull AI

Vi har åtagit oss att upprätthålla våra principer för ansvarsfull utveckling av teknik för generativ AI och högsta standarder för rättvisa, integritet och säkerhet. Generativ AI i Google Ads har begränsningar som förhindrar att våra system interagerar med olämpliga eller känsliga promptar eller föreslår annonsmaterial som strider mot policyer. Mer information om säkerhet i samband med genererade bilder i Google Ads finns här.

Observera att generativ AI är en experimentell teknik och kan visa felaktigt eller stötande innehåll som inte motsvarar Googles åsikter. Förlita dig inte på generativa AI-funktioner i Google Ads för medicinsk, juridisk, ekonomisk eller annan professionell rådgivning. Vi utvecklar och förbättrar våra säkerhetsmetoder allt eftersom tekniken utvecklas.

Din feedback gör Googles AI mer användbar och säker. Du kan ge feedback genom att klicka på feedbackikonen vid det genererade innehållet.

Vi kan inte garantera att tillgångar som skapas av generativ AI blir godkända enligt annonspolicyn. Det kan hända att tillgångar avvisas i kombination med andra tillgångar eller i enlighet med lokala förordningar.

Du bör granska alla genererade eller föreslagna tillgångar för att kontrollera att de är korrekta, inte är vilseledande och inte bryter mot Googles annonseringspolicyer eller gällande lagar innan du publicerar dem.