Sådan opretter du en aktivgruppe til en Performance Max-kampagne ved hjælp af generativ AI (denne funktion er kun tilgængelig på engelsk)

Aktiver er et effektivt værktøj til forøgelse af kampagneeffektiviteten, men oprettelse af aktiver kan være en af de største udfordringer i forbindelse med oprettelse og optimering af en kampagne.

Ved hjælp af Googles AI-teknologi kan du med blot et par klik oprette en aktivgruppe til en Performance Max-kampagne. Der bliver genereret eller foreslået tekst-, billed-, logo- og videoaktiver til dig i henhold til det, du annoncerer for, med udgangspunkt i dit website.

Du bevarer fuld kontrol under hele processen, i og med at du kan udvælge de aktiver, der er velegnede til lige netop din virksomhed, og eventuelt få genereret flere egnede aktiver.

På denne side kan du læse om følgende:

Kvalifikationskrav

Generativ AI til Performance Max-kampagner bliver udrullet globalt til annoncører, som opfylder nedenstående kriterier. Hvis du ikke kan bruge generativ AI til dine kampagner, er disse funktioner muligvis ikke tilgængelige for dig endnu.

Krav til annoncører

Krav med hensyn til webadresser og websites

Nogle webadresser og websites er ikke kvalificerede til generering af aktiver. Hvis du angiver en webadresse, der ikke er kvalificeret til automatisk generering af aktiver, når du opretter en aktivgruppe, vises der en meddelelse, hvor du bliver bedt om at tilføje aktiver manuelt.

Der kan være følgende årsager til, at en webadresse ikke er kvalificeret:

• Den er relateret til en følsom kategori, f.eks. sider med relation til bestemte kategorier inden for politik, regering, sundhed eller religion, produkter inden for følsomme eller forbudte kategorier eller andre følsomme emner
  • Det website, den fører videre til, er ikke på engelsk
  • Den er først blevet offentliggjort på internettet for nylig

Kom godt i gang

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Du kan oprette en aktivgruppe til en Performance Max-kampagne ved hjælp af generativ AI på to forskellige måder:

• Når du opretter en ny Performance Max-kampagne: Efter trinnene "Budgivning" og "Kampagneindstilling" kan du se trinnet "Generering af aktiver" med et panel til generering af aktiver.
  • Når du opretter en ny aktivgruppe i en allerede oprettet Performance Max-kampagne: Gå til siden "Aktivgrupper" i en allerede oprettet Performance Max-kampagne, og klik på plusikonet for at oprette en ny aktivgruppe. Panelet "Generering af aktiver" vises øverst på skærmen.

Angiv den webadresse, brugerne skal besøge, når de klikker på din annonce, i panelet "Generering af aktiver". De oplysninger om dine produkter eller tjenester, der vises på denne side, opsummeres ved hjælp af Googles AI-teknologi og bruges til visning af forslag og generering af aktiver på det næste skærmbillede.

Rediger oversigten over produkter eller tjenester, så den matcher det, du vil annoncere for via den aktuelle aktivgruppe, og klik på "Generér aktiver". Oversigten bruges kun som hjælp til generering af aktiver og altså ikke i selve annoncen.

Når du har klikket på "Generér aktiver", kan du konstatere, at der genereres overskrifter, beskrivelser og lange overskrifter ved hjælp af Googles AI-teknologi, og du får foreslået udvalgte billeder (heriblandt genererede billeder) samt forslag til logoer og virksomhedsnavn.

Du bevarer fuld kontrol og bestemmer selv, om der skal genereres aktiver ved hjælp af Googles AI-teknologi. Hvis du vælger at springe trinnet "Generering af aktiver" over, foretages der ikke forhåndsudfyldning af aktiver til din aktivgruppe, og hvis du vælger at få aktiver genereret, har du altid mulighed for at gennemgå de Google-genererede aktiver og kassere dem, der ikke passer til din virksomhed.

The image shows how to generate assets for your business.

Tekstaktiver

Tekstaktiver (såsom overskrifter og beskrivelser) genereres ved brug af den sidste nye teknologi inden for store sprogmodeller (LLM'er, large language models) på grundlag af data om, hvad der gør annoncer effektive. Overskrifter og beskrivelser genereres automatisk ud fra Google-data vedrørende dit website og oversigten over dine produkter eller tjenester.

Du kan oprette flere overskrifter eller beskrivelser ved at klikke på knappen "Generér overskrifter" eller "Generér beskrivelser" i de respektive sektioner og indtaste din egen prompt. Når der er genereret flere muligheder ved hjælp af Googles AI-teknologi, kan du gennemgå dem, vælge dem, du vil bruge, og klikke på "Gem".

The image shows how to generate headlines.

Billedaktiver

Ved hjælp af Googles AI-teknologi bliver der udvalgt og foreslået billeder fra dit website ud fra deres relevans og forventede effektivitet, og der bliver også udvalgt og foreslået tidligere anvendte aktiver, arkivaktiver og nye AI-genererede billeder, der er relevante i forhold til din virksomhed og de produkter eller tjenester, du har angivet.

Du kan enten vælge de billeder, der passer bedst til din virksomhed, direkte fra listen med udvalgte billeder eller klikke på "+ Billeder" for at få vist flere forslag.

Du kan også selv generere billeder ved at klikke på knappen "Generér billeder" og bede Googles AI-teknologi om at oprette nye billeder med det indhold, du har tænkt dig. Du kan f.eks. bede om at få genereret "Elegant dogs on a color backdrop" (elegante hunde på en farvet baggrund) til en kampagne med hundelegetøj.

The image shows how to crop your image.

Aktiver til logo og virksomhedsnavn

Hvis du allerede har brugt et logo eller virksomhedsnavn for et bestemt websitedomæne i en tidligere oprettet aktivgruppe til en Performance Max-kampagne, er disse aktiver muligvis udfyldt på forhånd.

Hvis du ikke allerede har oprettet en Performance Max-kampagne for det aktuelle website, vises der muligvis logoforslag og et forhåndsudfyldt virksomhedsnavn baseret på dit website.

Videoaktiver

Hvis du ikke uploader en video, oprettes der muligvis automatisk en ny video ved brug af de øvrige aktiver i aktivgruppen, når du har offentliggjort din kampagne.

Ansvarlig brug af AI

Vi sørger altid for at følge vores principper for ansvarlig udvikling og brug af generativ AI-teknologi i Google Ads med den højest mulige standard med hensyn til sikkerhed og privatlivsbeskyttelse, hvilket blandt andet indebærer, at vi har indført en række foranstaltninger, som sikrer, at det ikke er muligt at interagere med vores systemer ved brug af prompter med upassende eller følsomt indhold, og at der ikke foreslås annoncemateriale, som overtræder vores politikker. Du kan få flere oplysninger om sikkerhed i forbindelse med generative billeder i Google Ads her.

Bemærk! Generativ AI er en eksperimentel teknologi, hvilket betyder, at der kan blive vist forkert eller stødende indhold, som ikke afspejler Googles holdninger, og det indhold, der genereres ved hjælp af generativ AI-funktionerne i Google Ads, må ikke betragtes som en erstatning for faglig rådgivning (eksempelvis lægefaglig, juridisk eller økonomisk rådgivning). Vi evaluerer og forbedrer løbende vores tilgang til sikkerhed i takt med den teknologiske udvikling.

Du kan give feedback vedrørende Googles AI-teknologi ved at klikke på feedbackikonet ud for det genererede indhold, så du kan være med til at gøre teknologien mere nyttig og sikker.

Der er ingen garanti for, at aktiver, der er oprettet ved hjælp af generativ AI, bliver godkendt i henhold til Google Ads-politikken. Det kan f.eks. være, at aktiver bliver afvist sammen med andre aktiver eller på grund af lokale forordninger.

Du bør gennemgå alle genererede eller foreslåede aktiver for at sikre dig, at de er korrekte, at de ikke er vildledende, og at de ikke overtræder Googles annonceringspolitikker eller gældende love, inden de offentliggøres.