Om konversationsupplevelsen i Google Ads

Konversationsfunktionen är en ny chattbaserad funktion som kombinerar din expertis med Googles AI för så att du kan skapa sökkampanjer snabbare. Verktyget hjälper dig att optimera dina sökkampanjer genom att enklare generera den text och de tillgångar du behöver.

På den här sidan

Så fungerar det

Med konversationsupplevelsen kan du enklare optimera dina sökannonser genom att kombinera din expertis med Googles AI.

Du kan använda konversationsupplevelsen för att skapa din kampanj mer effektivt. Det kan hjälpa dig att:

• skapa nya rubriker och beskrivningar för sökannonser
  • generera relevanta sökord
  • föreslå bilder
  • föreslå webbplatslänkar.

Konversationsfunktionen bygger på Googles stora språkmodeller, som är en typ av artificiell intelligens som kan förstå och generera mänskligt språk.

This animation guides you through the steps of using Conversational Experience in Google Ads to help build your campaign.

Det första steget är att ange webbadressen till din önskade målsida. Googles AI genererar automatiskt en kort beskrivning av ditt företag som du kan redigera.

Därefter föreslår Googles AI relevanta och effektiva sökord, rubriker, beskrivningar, bilder och webbplatslänkar för din kampanj.

Du har full kontroll under hela konversationen med Googles AI och kan godkänna (och redigera) alla förslag innan kampanjen börjar köras.

OBS! Konversationsupplevelsen är fortfarande under utveckling, så funktionaliteten kan vara begränsad.

Krav

• Konversationsupplevelsen är endast tillgänglig för att skapa nya kampanjer, inte för att redigera befintliga (men vi planerar att lansera denna funktion senare i år).
  • Konversationsupplevelsen är tillgänglig globalt för sökkampanjer med språket inställt på engelska.
    • Verktyget visas inte om du inte har åtkomst. Om du är kvalificerad ser du verktyget för konversationsupplevelsen i ditt konto i samband med att du skapar din kampanj.
  • Konversationsupplevelsen får inte användas för domäner i känsliga vertikaler eller undervertikaler (till exempel sexuellt innehåll och hasardspel).

Tips på hur du kan använda konversationsupplevelsen

Här kommer några tips på hur du kan använda konversationsupplevelsen:

• Beskriv tydligt och kortfattat vad du vill ha hjälp med.
  • Chatta med Googles AI som om du pratade med en människa.
  • Prova en annan formulering om du inte blir nöjd med svaret.
  • Se till att dina kampanjer följer Google Ads-policyerna.

Kom ihåg:

• Konversationsupplevelsen kan endast användas för att skapa nya kampanjer, inte för att redigera befintliga. Möjligheten att använda den för att redigera befintliga kampanjer förväntas lanseras senare under 2024.
  • Det kan ta en stund för konversationsupplevelsen att behandla din begäran.
  • Bildförslag hämtas antingen från din målsida eller genereras av Googles AI.
  • I vissa fall kanske Googles AI inte genererar svar som är korrekta eller relevanta. Du ansvarar för att se till att förslagen du använder är korrekta och relevanta innan du publicerar din kampanj.

Anvisningar

1. Gå till ditt Google Ads-konto, klicka på Skapa Create Button och välj Kampanj.
  2. Gå vidare med att skapa kampanjen.
  3. Om ditt konto är kvalificerat för konversationsupplevelsen visas funktionen som alternativ när du skapar din sökannons i steget Sökord och annons.