Om den samtalebaserte funksjonen i Google Ads

Den samtalebaserte funksjonen er en ny chatbasert funksjon som er utviklet for å kombinere ekspertisen du besitter, med AI-løsninger fra Google, slik at det går raskere å opprette søkekampanjer. Når du bruker dette verktøyet, blir det enklere å optimalisere søkekampanjer og generere teksten og elementene du trenger.

På denne siden

Slik fungerer det

Med den samtalebaserte funksjonen blir det enklere å optimalisere søkeannonser, siden du kan kombinere din egen ekspertise med AI-løsninger fra Google.

Bruk den samtalebaserte funksjonen til å lage kampanjer på en effektiv måte. Da blir det enklere å

• lage overskrifter og beskrivelser til nye søkeannonser
  • generere relevante søkeord
  • foreslå bilder
  • foreslå nettstedslinker

Den samtalebaserte funksjonen er drevet av Googles store språkmodeller, som er en type kunstig intelligens som kan forstå og generere menneskelige språk.

This animation guides you through the steps of using Conversational Experience in Google Ads to help build your campaign.

Det første du må gjøre, er å legge inn nettadressen til den ønskede landingssiden. AI-løsningene fra Google genererer automatisk en kort beskrivelse av bedriften din, som du kan redigere.

Deretter foreslår AI-løsningene fra Google relevante og effektive søkeord, overskrifter, beskrivelser, bilder og nettstedslinker for kampanjen din.

Det er du som bestemmer veien videre i samtalen med AI-løsningene fra Google, og du godkjenner (eller reviderer) alle forslag før kampanjen publiseres.

Merk: Den samtalebaserte funksjonen er ikke ferdigutviklet, så funksjonaliteten kan være noe begrenset.

Krav

• Du kan bare bruke den samtalebaserte funksjonen når du lager nye kampanjer, ikke når du redigerer eksisterende kampanjer (men vi planlegger å lansere slik funksjonalitet senere i år).
  • Den samtalebaserte funksjonen kan brukes globalt i søkekampanjer der engelsk er valgt som språk.
    • Du må ha tilgang til verktøyet for å se det. Hvis du er kvalifisert, ser du den samtalebaserte funksjonen i kontoen din når du skal lage nye kampanjer.
  • Den samtalebaserte funksjonen kan ikke gi hjelp i forbindelse med domener i sensitive vertikaler eller undervertikaler (f.eks. seksuelt innhold og gambling).

Tips om bruk av den samtalebaserte funksjonen

Her er noen tips om bruk av den samtalebaserte funksjonen:

• Formuler klare og tydelige forespørsler.
  • Chat med AI-løsningene fra Google som om du snakker med et menneske.
  • Omformuler forespørselen hvis du ikke er fornøyd med svaret.
  • Påse at kampanjene dine er i tråd med retningslinjene for Google Ads.

Merk:

• Du kan bare bruke den samtalebaserte funksjonen når du lager nye kampanjer, ikke når du redigerer eksisterende kampanjer. Muligheten til å redigere eksisterende kampanjer forventes lansert senere i 2024.
  • Det kan ta litt tid før den samtalebaserte funksjonen får behandlet forespørselen din.
  • Bildeforslagene er enten hentet fra landingssiden din eller generert av AI-løsninger fra Google.
  • I enkelte tilfeller genererer ikke AI-løsningene fra Google riktige eller relevante svar. Du står selv ansvarlig for å sikre at forslagene du tar i bruk, er nøyaktige og relevante før du publiserer kampanjen.

Veiledning

1. Klikk på opprettingsknappen Create Button i Google Ads-kontoen din, og velg Kampanje.
  2. Fortsett prosessen for kampanjeoppretting.
  3. Hvis kontoen din er kvalifisert, blir du spurt om du vil bruke den nye samtalebaserte funksjonen for å lage en søkeannonse når du kommer til «Søkeord og annonser»-trinnet.