Opprett kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube

Med YouTube-kampanjer med toppannonser kan du oppnå bred rekkevidde og økt bevissthet ved å vise annonser på fremtredende annonseplasseringer for merkevaren din, produktet ditt eller tjenesten din på YouTube-startsiden. Disse annonsene med høy synlighet vises på YouTube-startsiden på alle enheter med tilgang til YouTube. Du kan enkelt opprette en kampanje med CPM-toppannonser (kostnad per tusen visninger) på YouTube i Google Ads.

Denne artikkelen handler om fordelene ved å opprette kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube.

Merk: Hvis du er interessert i YouTube-toppannonser med kostnad per time eller annonser med innholdskategorier som er tillatt med begrensninger, kan du kontakte Google-salgsrepresentanten din.

Før du begynner

For kampanjer med innhold som tilhører sensitive kategorier, må du angi dine egne målrettingsbegrensninger, og elementene i YouTube-toppannonsene må være i tråd med kravene til innhold i YouTube-toppannonser. Noe innhold relatert til alkohol, gambling eller politikk kan tillates dersom det er i tråd med retningslinjene for Google Ads.

Fordeler

• Enkel implementering: Du kan legge til eksisterende kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube eller opprette nye slike kampanjer direkte i Google Ads på få minutter. Du kan også tilpasse oppsettet.
  • Rapportering i sanntid: Du kan få tilgang til avanserte rapporter og overvåke fremdriften i kampanjen din fortløpende.
  • Enhetlig måling: Målingsløsninger som for eksempel undersøkelser om merkevareløft kan brukes i alle reservasjons- og auksjonskampanjer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en kampanje med CPM-toppannonser på YouTube:

Trinn 1 av 5: Få tilgang til toppannonser i Google Ads

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Merkevarebevissthet og rekkevidde.
  6. Velg Video som kampanjetype.
  7. Velg Reservasjon.
  8. Velg Toppannonse.
  9. Klikk på Fortsett.

Trinn 2 av 5: Legg til navn, budsjett og visningsdatoer for kampanjen med toppannonser

1. Skriv inn kampanjenavnet i «Kampanjeinnstillinger»-delen.
  2. Skriv inn budsjettypen og -beløpet under «Budsjett og datoer».
  3. Angi kampanjens startdato.
    • Merk: Du kan ikke velge starttid for kampanjen.
  4. Velg ett av disse alternativene for å angi sluttdatoen for kampanjen:
    • Velg fra standardutvalget.
    • Angi en dato.

Trinn 3 av 5: Legg til målrettingen for kampanjen med toppannonser

Slik legger du til demografisk målretting, målgruppesegmenter og segmentekskluderinger

1. Klikk på Demografisk informasjon-rullegardinmenyen under «Personer» i «Annonsegrupper»-delen.
  2. Velg den demografiske målrettingen.
  3. Klikk på Målgruppesegmenter-rullegardinmenyen.
  4. Velg eller bla gjennom målgruppesegmentene.
  5. Klikk på Ekskluderinger av segmenter-rullegardinmenyen.
  6. Velg eller legg til segmentekskluderinger.

Slik legger du til flere målrettingsinnstillinger

1. Klikk på Flere innstillinger under «Produktfeed» i «Kampanjeinnstillinger»-delen.
  2. Klikk på Enheter-rullegardinmenyen.
  3. Velg «Vis på alle kvalifiserte enheter (datamaskiner, mobiltelefoner, nettbrett og TV-skjermer)».
    • Merk: Hvis du vil fokusere på bestemte enheter, velger du «Angi målretting mot spesifikke enheter». «Enhetsmodeller» er imidlertid ikke tilgjengelige.
  4. Klikk på Frekvenstak-rullegardinmenyen.
  5. Velg typen frekvenstak, og legg inn verdiene:
    • Frekvenstak for visninger: Begrens hvor mange ganger toppannonsen din skal kunne vises til samme bruker.

Trinn 4 av 5: Legg til, opprett, tilpass og forhåndsvis toppannonsen

Slik legger du til eksisterende toppannonser

1. Klikk på Har du allerede en toppannonse?-rullegardinmenyen under «Lag videoannonser» i «Annonser»-delen.
  2. Klikk på Importer annonsen.
  3. Skriv inn nettadressen fra forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser.
  4. Klikk på Importér.

Slik oppretter du nye toppannonser

1. Under «Lag videoannonser» søker du etter videoen eller skriver inn nettadressen fra YouTube.
  2. Skriv inn overskriften.
  3. (Valgfritt) Merk av i avmerkingsboksen for handlingsfremmende oppfordring.
  4. (Valgfritt) Skriv inn informasjonen om den handlingsfremmende oppfordringen.

Slik tilpasser du toppannonser

1. Klikk på Tilpass annonsen din-rullegardinmenyen under «Legg til en handlingsfremmende oppfordring» i «Annonser»-delen.
  2. Velg formatet for hovedvideoen.
  3. Velg tilleggsvideo og -bilder.
  4. Skriv inn en beskrivende tilleggstekst.
  5. Angi tidspunkt for autoavspillingen.
Merk: Selv om du kan tilpasse annonsene på ulike måter, anbefaler vi at du tar i bruk tilpasningene eller oppdateringene i forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser.

Slik forhåndsviser eller oppdaterer du toppannonser

1. Klikk på Forhåndsvis annonsen i forhåndsvisningsverktøyet for toppannonser under «Lag videoannonser» til høyre.
  2. Du kan ta i bruk oppdateringene via forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser.
  3. Når du er ferdig, klikker du på Oppdater forhåndsvisningen.
Merk: Hvis du gjør endringer i forhåndsvisningsverktøyet for YouTube-toppannonser, bør du importere den nye nettadressen i YouTube-kampanjen med toppannonser til Google Ads for å sikre at endringene er oppdatert.

Finn ut mer om retningslinjene for elementer i YouTube-toppannonser.

Trinn 5 av 5: Få et pristilbud på kampanjen med toppannonser

Merk: Før du ber om et pristilbud, må du gjennomgå avmerkingsboksene under «Begrensninger i retningslinjene for annonser» og angi om kampanjen omfatter begrenset innhold (f.eks. innhold relatert til alkohol, gambling eller politikk).
  1. Klikk på Få et pristilbud i «Pristilbud»-delen. Du mottar et pristilbud basert på de nåværende kampanjeinnstillingene dine.
  2. Klikk på Vis prisdetaljer-rullegardinmenyen for å se gjennom detaljert informasjon om pristilbudet.
  3. Hvis du vil ha et nytt pristilbud, endrer du kampanjeinnstillingene.
    • (Valgfritt) Under «Tilgjengelighet» kan du også se det omtrentlige antallet visninger du kan oppnå med det anbefalte budsjettet. For å godta tilbudet klikker du på Sett budsjettet til.
  4. Merk av i avmerkingsboksen under «Vis prisdetaljer» for å bekrefte og godta vilkårene for kampanjen.
    • For å se gjennom alle vilkårene før du lagrer kampanjen, klikker du på Vis alle.
  5. Under «Godta eller lås pristilbudet» velger du ett av disse alternativene:
    • Godta pristilbudet: Pristilbudet bekreftes umiddelbart.
    • Lås pristilbudet i 14 dager: Låser pristilbudet i 14 dager
  6. Klikk på Opprett en kampanje.

Leveringsfrekvens i kampanjer med CPM-toppannonser

Det kan hende at leveringsfrekvensen til CPM-toppannonser ikke er den samme eller jevnt fordelt utover kampanjens løpetid, selv om leveringssystemet prøver å optimalisere leveringen. Leveringsfrekvensen kan variere på grunn av ulike faktorer. Frekvensen kan svinge på dager med høyere trafikk eller større konkurranse (flere kampanjer).

Interaksjoner med toppannonser basert på kostnad per time

Alle aktive kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube kan få avbrudd i leveringen når eksisterende kampanjer med toppannonser basert på kostnad per time også kjøres i den samme perioden. Dette betyr at kjøringen av YouTube-kampanjene med CPM-toppannonser kan starte senere enn starttidspunktet du har angitt, eller at kampanjene ikke kjører i visse perioder. Dette kan du se i den timebaserte Google Ads-rapporten.

Hvis du for eksempel har en YouTube-kampanje med CPM-toppannonser som er planlagt å starte kl. 00:00, men en eksisterende kampanje med toppannonser basert på kostnad per time kjøres fra kl. 00:00 til kl. 01:00, starter ikke kampanjen med CPM-toppannonser før den timebaserte kampanjen er ferdigkjørt. Deretter aktiveres kampanjen med CPM-toppannonser på nytt og leverer i tråd med forventningene når prognosene viser tilgjengelig beholdning. I sjeldne tilfeller kan kampanjer med CPM-toppannonser oppleve underlevering, og da faktureres du kun for de faktiske visningene du fikk. Bruk timebaserte toppannonser hvis du vil være garantert levering i løpet av en bestemt time.

Linker til relatert innhold