Een CPM-masthead-campagne voor YouTube maken

YouTube-masthead-campagnes genereren een breed bereik en een brede bekendheid met prominente advertentieplaatsing van uw merk, product of service op de YouTube-homepage. Deze goed zichtbare advertenties staan op de YouTube-homepage voor alle apparaten die toegang hebben tot YouTube. Maak eenvoudig een YouTube-masthead-campagne op basis van kosten per duizend vertoningen (CPM) in Google Ads.

In dit artikel worden de voordelen van een CPM-masthead-campagne voor YouTube uiteengezet.

Opmerking: Neem contact op met uw Google-salesmedewerker voor YouTube-masthead op basis van kosten per uur (CPH) of advertenties met categorieën die zijn toegestaan met beperkingen.

Voordat u begint

Voor campagnes met content in gevoelige categorieën moet u uw eigen targetingbeperkingen instellen en moeten de componenten van uw YouTube-masthead-advertentie voldoen aan de contentvereisten voor YouTube-masthead-advertenties. Bepaalde content gerelateerd aan alcohol, kansspelen of politiek is mogelijk toegestaan als de content voldoet aan het Google Ads-beleid.

Voordelen

• Eenvoudige implementatie: Voeg binnen enkele minuten een CPM-masthead-campagne toe aan een bestaande YouTube-masthead of maak een nieuwe CPM-masthead-campagne, rechtstreeks in Google Ads, met de mogelijkheid om deze aan te passen.
  • Realtime rapportage: U krijgt toegang tot geavanceerde rapporten en kunt de voortgang van uw campagne volgen.
  • Uniforme meetmogelijkheden: Meetoplossingen zoals Merkimpact-enquêtes kunnen worden toegepast op reserverings- en veilingcampagnes.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Zo maakt u een CPM-masthead-campagne voor YouTube:

Stap 1 van 5: De masthead openen in Google Ads

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer Merkbekendheid en bereik.
  6. Selecteer Video als campagnetype.
  7. Selecteer Reservering.
  8. Selecteer Masthead.
  9. Klik op Doorgaan.

Stap 2 van 5: De naam, het budget en de weergavedatums van uw masthead-campagne toevoegen

1. Voer in het gedeelte Campagne-instellingen een naam in voor uw campagne.
  2. Voer onder Budget en datums uw budgettype en -bedrag in.
  3. Stel de startdatum van uw campagne in.
    • Opmerking: U kunt de begintijd van uw campagne niet selecteren.
  4. Selecteer een van de volgende opties om de einddatum van uw campagne in te stellen:
    • Maak een keuze uit de standaardselectie.
    • Voer een specifieke datum in.

Stap 3 van 5: De gewenste targeting voor de masthead-campagne toevoegen

Demografische targeting, doelgroepsegmenten en segmentuitzonderingen toevoegen

1. Klik in het gedeelte Advertentiegroep op het dropdownmenu Demografie onder Mensen.
  2. Selecteer uw demografische targeting.
  3. Klik op het dropdownmenu Doelgroepsegmenten.
  4. Selecteer of browse door uw doelgroepsegmenten.
  5. Klik op het dropdownmenu Segmentuitzonderingen.
  6. Selecteer segmentuitzonderingen of voeg deze toe.

Aanvullende targetinginstellingen toevoegen

1. Klik in het gedeelte Campagne-instellingen op Aanvullende instellingen onder Productfeed.
  2. Klik op het dropdownmenu Apparaten.
  3. Selecteer Tonen op alle geschikte apparaten (computers, mobiele apparaten, tablets en tv-schermen).
    • Opmerking: Als u uw bereik wilt richten op specifieke apparaten, selecteert u Specifieke targeting voor apparaten instellen. De optie Apparaatmodellen is niet beschikbaar.
  4. Klik op het dropdownmenu Frequentielimiet.
  5. Selecteer het type frequentielimiet en voer de gewenste waarden in:
    • Limiet vertoningsfrequentie: Beperk hoe vaak uw masthead-advertentie aan dezelfde gebruiker kan worden getoond.

Stap 4 van 5: Uw masthead-advertentie maken, aanpassen en een voorbeeld ervan bekijken

Uw bestaande masthead-advertentie toevoegen

1. Klik in het gedeelte Advertenties op het dropdownmenu Heeft u al een masthead-advertentie? onder Uw videoadvertenties maken.
  2. Klik op Uw advertentie importeren.
  3. Voer de URL uit de preview-tool voor YouTube-masthead in.
  4. Klik op Importeren.

Een nieuwe masthead-advertentie maken

1. Zoek onder Uw videoadvertenties maken naar uw video of voer de URL van YouTube in.
  2. Voer een kop in.
  3. (Optioneel) Vink het selectievakje voor de call-to-action aan.
  4. (Optioneel) Voer de gegevens voor de call-to-action in.

Uw masthead-advertentie aanpassen

1. Klik in het gedeelte Advertenties op het dropdownmenu Uw advertentie aanpassen onder Een call-to-action toevoegen.
  2. Selecteer uw primaire video-indeling.
  3. Selecteer uw ondersteunende video en afbeeldingen.
  4. Voer een ondersteunende beschrijvingstekst in.
  5. Stel de timing van autoplay in.
Opmerking: Hoewel er veel opties zijn om uw advertentie aan te passen, raden we u aan uw aanpassing of updates toe te passen in de preview-tool voor YouTube-masthead.

Een voorbeeld van uw masthead-advertentie weergeven of deze updaten

1. Klik in het rechterdeelvenster van Uw videoadvertenties maken op Voorbeeld van advertentie weergeven in de preview-tool voor masthead-advertenties.
  2. In de preview-tool voor YouTube-mastheads kunt u uw updates toepassen.
  3. Klik op Voorbeeld updaten als u klaar bent.
Opmerking: Als u wijzigingen aanbrengt in de preview-tool voor YouTube-mastheadadvertenties, moet u de nieuwe URL importeren in uw YouTube-masthead-campagne in Google Ads om ervoor te zorgen dat de wijzigingen up-to-date zijn.

Meer informatie over de richtlijnen voor componenten voor YouTube-mastheads

Stap 5 van 5: Een offerte aanvragen voor uw masthead-campagne

Opmerking: Controleer de selectievakjes onder Beperkingen van advertentiebeleid voordat u een offerte aanvraagt en geef aan of uw campagne beperkte content bevat (bijvoorbeeld aan alcohol, kansspelen of politiek gerelateerde content).
  1. Klik in het gedeelte Offerte op Offerte aanvragen. U krijgt een offerte op basis van de instellingen voor uw huidige campagne.
  2. Klik op het dropdownmenu Prijsgegevens tonen om de details van uw offerte te controleren.
  3. Bewerk uw campagne-instellingen als u een nieuwe offerte wilt.
    • (Optioneel) Onder Beschikbaarheid staat ook het geschatte aantal vertoningen dat u kunt behalen met het aanbevolen budget. Klik op Budget instellen op om te accepteren.
  4. Vink onder Prijsdetails tonen het selectievakje aan om de algemene voorwaarden voor uw campagne te bevestigen en accepteren.
    • Klik op Alles uitvouwen als u alle algemene voorwaarden wilt bekijken voordat u de campagne opslaat.
  5. Selecteer een van de volgende opties onder Offerte accepteren of bewaren:
    • Offerte accepteren: direct bevestigen.
    • Offerte 14 dagen bewaren: 14 dagen bewaren.
  6. Klik op Campagne maken.

Tempo van CPM-masthead-campagnes

Het weergavetempo voor CPM-mastheads is mogelijk niet gelijkmatig verdeeld over de weergave-intervaldagen, zelfs als het weergavesysteem de weergave probeert te optimaliseren. Het weergavetempo kan variëren door verschillende factoren. Het tempo kan bijvoorbeeld veranderen op dagen met meer campagnes of met meer verkeer.

Interacties met CPH-masthead-campagnes

Alle actieve CPM-masthead-campagnes op YouTube kunnen onderbrekingen in de weergave vertonen als bestaande masthead-campagnes op basis van kosten per uur (CPH) in dezelfde periode ook worden uitgevoerd. Dit betekent dat de weergave van uw CPM-mastheadcampagnes op YouTube later kan beginnen dan uw gedefinieerde campagne of dat de campagnes gedurende bepaalde perioden misschien niet worden getoond. Dit wordt aangegeven in het uurrapport van Google Ads.

Als de geplande startdatum van uw CPM-masthead-campagne voor YouTube bijvoorbeeld 00:00 uur is, maar er een bestaande CPH-masthead-campagne van 00:00 uur tot 01:00 uur loopt, begint uw CPM-masthead-campagne pas als de CPH-mastheadcampagne is afgelopen. Uw CPM-masthead-campagne kan wel beginnen met registreren en toch worden weergegeven zoals verwacht wanneer de prognose beschikbare voorraad toont. In het zeldzame geval van onderweergave van een CPM-masthead-campagne wordt alleen het aantal weergegeven vertoningen in rekening gebracht. Gebruik CPH-masthead om weergave tijdens een specifiek uur te garanderen.