YouTuben CPM Masthead ‑kampanjan luominen

YouTuben Masthead-kampanjoilla voit tavoittaa laajan yleisön ja lisätä tietoisuutta brändistäsi, tuotteestasi tai palvelustasi. Mainokset näkyvät keskeisessä paikassa YouTuben etusivulla kaikilla laitteilla, joilla pääsee YouTubeen. Voit luoda Google Adsissa helposti YouTuben tuhannen impression hintaan perustuvan CPM Masthead ‑kampanjan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä ovat YouTuben CPM Masthead ‑kampanjan hyödyt ja miten se luodaan.

Huom. Jos haluat julkaista YouTuben tuntihintaan perustuvan CPH Masthead ‑kampanjan tai mainostaa kategorioita, jotka on sallittu rajoituksin, ota yhteyttä Googlen myyntiedustajaan.

Ennen kuin aloitat

Jos kampanjassa on arkaluontoisiin kategorioihin kuuluvaa sisältöä, sinun on asetettava omia kohdistusrajoituksia ja Masthead-mainoselementeissä on noudatettava YouTuben Masthead-sisältöä koskevia vaatimuksia. Jotkin alkoholiin, rahapeleihin tai politiikkaan liittyvät sisältötyypit voivat olla sallittuja, jos sisältö on Google Adsin käytäntöjen mukaista.

Hyödyt

• Helppo käyttöönotto: Voit täydentää aiemmin luotua YouTuben CPM Masthead ‑kampanjaa tai luoda uuden kampanjan suoraan Google Adsissa muutamassa minuutissa sekä muokata sitä tarpeen mukaan.
  • Reaaliaikainen raportointi: Saat käyttöösi monipuolisia raportteja, joista voit seurata kampanjan edistymistä reaaliajassa.
  • Yhtenäinen mittaus: Voit käyttää kaikissa varaus- ja huutokauppakampanjoissa samoja mittausratkaisuja, kuten Brand Lift ‑kyselyitä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Luo YouTuben CPM Masthead ‑kampanja seuraamalla alla olevia ohjeita.

Vaihe 1/5: Valitse Masthead Google Adsissa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
  6. Valitse kampanjatyypiksi Video.
  7. Valitse Varaus.
  8. Valitse Masthead.
  9. Klikkaa Jatka.

Vaihe 2/5: Lisää Masthead-kampanjan nimi, budjetti ja päivämäärät

1. Lisää "Kampanja-asetukset"-kohtaan kampanjan nimi.
  2. Lisää "Budjetti ja päivämäärät" ‑kohtaan budjetin tyyppi ja määrä.
  3. Aseta kampanjan alkamispäivä.
    • Huom. Et voi valita kampanjan alkamisaikaa.
  4. Aseta kampanjan päättymispäivä valitsemalla seuraavista:
    • Käytä oletusvalintaa.
    • Lisää haluamasi päivämäärä.

Vaihe 3/5: Lisää Masthead-kampanjan kohdistusasetukset

Näin lisäät demografisen kohdistuksen, yleisösegmentit ja segmenttien poissulkemiset

1. Klikkaa "Mainosryhmä"-kohdasta "Henkilöt"-kohdan alta avattavaa Demografiset tiedot ‑valikkoa.
  2. Valitse demografisen kohdistamisen asetukset.
  3. Klikkaa avattavaa Yleisösegmentit-valikkoa.
  4. Selaa yleisösegmenttejä ja valitse niistä haluamasi.
  5. Klikkaa avattavaa Segmenttien poissulkemiset ‑valikkoa.
  6. Valitse tai lisää segmenttien poissulkemiset.

Näin lisäät muita kohdistusasetuksia

1. Klikkaa "Kampanja-asetukset"-kohdasta "Tuotesyöte"-kohdan alta Lisäasetukset.
  2. Klikkaa avattavaa Laitteet-valikkoa.
  3. Valitse "Näytä kaikilla soveltuvilla laitteilla (tietokoneet, mobiililaitteet, tabletit ja TV-näytöt").
    • Huom. Jos haluat keskittyä tiettyihin laitteisiin, valitse "Aseta kohdistus tietyille laitteille". Laitemallit eivät kuitenkaan ole käytettävissä.
  4. Klikkaa avattavaa Näyttötiheyden rajoitus ‑valikkoa.
  5. Valitse rajoitustyyppi ja lisää haluamasi arvot:
    • Impressiotiheyden rajoitus: Rajoita sitä, kuinka monta kertaa Masthead-mainos voi näkyä samalle käyttäjälle.

Vaihe 4/5: Lisää tai luo Masthead-mainos, muokkaa mainosta ja esikatsele se

Näin lisäät aiemmin luodun Masthead-mainoksen

1. Klikkaa "Mainokset"-kohdasta "Luo videomainoksia" ‑kohdan alta avattavaa Onko sinulla jo Masthead-mainos? ‑valikkoa.
  2. Klikkaa Tuo mainos.
  3. Lisää URL-osoite YouTube Mastheadin esikatselutyökalusta.
  4. Klikkaa Tuo.

Näin luot uuden Masthead-mainoksen

1. Etsi haluamasi video "Luo videomainoksia" ‑kohdasta tai lisää YouTubesta kopioimasi URL-osoite.
  2. Lisää otsikko.
  3. (Valinnainen) Merkitse toimintakehotuksen ruutu valituksi.
  4. (Valinnainen) Lisää toimintakehotuksen tiedot.

Näin muokkaat Masthead-mainosta

1. Klikkaa "Mainokset"-kohdasta "Lisää toimintakehotus" ‑kohdan alta avattavaa Muokkaa mainosta ‑valikkoa.
  2. Valitse ensisijainen videon asettelu.
  3. Valitse täydentävät videot ja kuvat.
  4. Lisää täydentävä kuvausteksti.
  5. Valitse automaattisen toiston ajoitus.
Huom. Mainoksen muokkausvaihtoehtoja on useita, mutta suosittelemme, että teet muokkaukset ja päivitykset YouTube Mastheadin esikatselutyökalussa.

Näin esikatselet Masthead-mainosta tai päivität sen

1. Klikkaa "Luo videomainoksia" ‑kohdan oikeanpuoleisesta paneelista Esikatsele mainosta Mastheadin esikatselutyökalussa.
  2. Voit tehdä esikatselutyökalussa haluamasi päivitykset.
  3. Kun olet valmis, klikkaa Päivitä esikatselu.
Huom. Jos teet esikatselutyökalussa muutoksia, tuo YouTube Masthead ‑kampanjan uusi URL-osoite Google Adsiin varmistaaksesi, että tiedot ovat ajan tasalla.

Lue lisää YouTuben Masthead-elementtien ohjeista.

Vaihe 5/5: Pyydä Masthead-kampanjasta tarjous

Huom. Tutustu ennen tarjouksen pyytämistä "Mainoskäytännön rajoitukset" ‑kohtaan ja ilmoita, mikäli kampanja sisältää rajoitettua sisältöä (esimerkiksi alkoholiin, rahapeleihin tai politiikkaan liittyvää sisältöä).
  1. Klikkaa "Tarjous"-kohdasta Pyydä tarjous. Saat kampanjan asetuksiin perustuvan tarjouksen.
  2. Klikkaa avattavaa Näytä hintatiedot ‑valikkoa ja tutustu tarjouksen tietoihin.
  3. Jos haluat uuden tarjouksen, muokkaa kampanjan asetuksia.
    • (Valinnainen) "Saatavuus"-kohdasta näet arvion siitä, kuinka monta impressiota voit saada suositellulla budjetilla. Hyväksy budjetti klikkaamalla Aseta budjetiksi.
  4. Hyväksy kampanjan käyttöehdot merkitsemällä "Näytä hintatiedot" ‑kohdan ruutu valituksi.
    • Jos haluat tutustua kaikkiin käyttöehtoihin ennen kampanjan luomista, klikkaa Laajenna kaikki.
  5. Valitse "Hyväksy tai pidä tarjous voimassa" ‑kohdasta haluamasi vaihtoehto:
    • Hyväksy tarjous (vahvista välittömästi)
    • Pidä tarjous voimassa 14 päivän ajan
  6. Klikkaa Luo kampanja.

CPM Masthead ‑kampanjoiden näyttötiheys

CPM Masthead ‑kampanjat eivät välttämättä näy tasaisesti koko kampanjan ajan, vaikka järjestelmä yrittääkin optimoida mainosten jakelun. Näyttötiheys voi vaihdella useista syistä. Se voi olla erilainen esimerkiksi päivinä, jolloin kampanjoita tai liikennettä on enemmän.

Kampanjan toiminta yhdessä CPH Masthead ‑kampanjan kanssa

Kaikkien YouTuben CPM Masthead ‑kampanjoiden näkymisessä voi olla taukoja, jos käynnissä on samaan aikaan tuntihintaan perustuvia CPH Masthead ‑kampanjoita. Silloin YouTube CPM Masthead ‑kampanjoiden alkaminen voi viivästyä tai ne eivät välttämättä näy tiettyinä aikoina. Tämä käy ilmi Google Adsin tuntiraportista.

Esimerkki: Jos YouTuben CPM Masthead ‑kampanjasi on määrä alkaa klo 12 mutta aiemmin luotu CPH Masthead ‑kampanja on käynnissä klo 12–13, CPM Masthead ‑kampanja ei ala ennen kuin CPH Masthead ‑kampanja on päättynyt. CPM Masthead ‑kampanja voi kuitenkin kiriä menetetyn ajan kiinni ja tuottaa odotetusti, kun ennusteessa on taas saatavilla mainosinventaaria. Joskus harvoin voi käydä niin, että CPM Masthead ‑kampanjaan syntyy alijäämää. Siinä tapauksessa sinua laskutetaan vain toteutuneista impressioista. Jos haluat varmistaa kampanjan näkymisen tiettynä aikana, valitse CPH Masthead.