Om data for måling av konverteringsløft basert på geografisk område

I denne artikkelen forklarer vi beregninger i undersøkelser og rapportering om geografibasert konverteringsløft.

Hvordan samler vi inn dataene?

Med konverteringsløft basert på geografisk område kan du måle kampanjenes inkrementelle innvirkning ved å samle konverteringer uten attribusjon i ikke-overlappende geografiske regioner og isolere forskjeller mellom kontrollgruppen og den eksponerte gruppen. Konverteringsløft basert på geografisk område krever som regel et høyere budsjett enn det brukerbaserte alternativet. Du kan se resultatene mens undersøkelsen kjører, men vi anbefaler at du venter til den er ferdig, slik at du får mest mulig nøyaktige resultater.

Beregninger og statuser for konverteringsløft basert på geografisk område

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Data om måling av konverteringsløft er tilgjengelig på konverteringsnivå. Slik kan du se målingsdataene for konverteringsløft basert på geografisk område:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Måling av løft.
  4. Klikk på navnet på undersøkelsen, så får du se testresultatene på «Detaljer»-siden.

Beregninger

Økning i avkastning på annonsekostnader (iROAS)

Inkrementell konverteringsverdi / kostnadsøkning = iROAS

Slik tolker du denne beregningen: Gitt resultatene av eksperimentet og det nåværende medieforbruket ditt, tjener du «iROAS» flere kroner for hver krone du investerer i kampanjen eller kanalen som ble testet.

Hvis undersøkelsen for eksempel viser en iROAS på 2, betyr det at bedriften din genererer 2 kroner i konverteringsverdi for hver investerte krone. Denne konverteringsverdien ville ellers ikke ha eksistert. Hvis du vil vite mer om matematikken bak denne beregningen, kan du lese gjennom de åpne infodokumentene for de underliggende metodene:

Inkrementell konverteringsverdi

Dette er økningen i konverteringsverdi som kampanjene dine genererte i eksperimentperioden, oppgitt i lokal valuta.

Økning i antall konverteringer

Dette er økningen i antall konverteringer som kampanjene dine genererte i eksperimentperioden.

Kostnadsøkning

Forskjellen i kostnad mellom eksperimentkampanjen og kontrollkampanjen i løpet av eksperimentperioden.

Konfidensintervall

Denne beregningen viser det beregnede verdiområdet for anslagene for konverteringsløft basert på geografisk område. Et eksempel på iROAS-verdi er 2,2. Dette er punktestimatet. Et konfidensintervall fra minst 1,3 til maksimalt 3,5 vises i parentes.

Datoperiode for nedkjølingsperiode

Dette er tidsperioden der testen er fullført og kampanjene kjører som normalt igjen, men vi fortsetter å samle inn informasjon for å beregne iROAS. Dette verdiområdet er valgfritt, men vi anbefaler det for kunder med en konverteringssyklus på mer enn noen få uker.

Statuser

Betydelig signifikant iROAS

Dette betyr at de nye nettoinntektene som genereres i løpet av eksperimentet, er høyere enn beløpet som er brukt på kampanjene. Denne beregningen er en svært god indikator på at kampanjene som er under observasjon, bidrar effektivt til økt avkastning for bedriften din.

Ikke nok data

«Ikke nok data» betyr at antallet konverteringsverdier i datoperioden du har valgt i kontoen, er lavere enn minstekravet for å vise resultater. Denne statusen vises ofte på begynnelsen av eksperimenter, men hvis den ikke endrer seg, bør du se etter følgende problemer:

• Sørg for at du kjører undersøkelsene med det anbefalte budsjettet for «Høy» sannsynlighet.
  • Ikke målrett kampanjen mot for mange målgrupper.
  • Sjekk at du ikke bruker stedsekskluderinger.

Ingen signifikant økning er registrert

Selv om vi har nok data, kan det hende at du bare oppnår nøytrale resultater, og at det ikke registreres noen økning. Dette skjer hvis det ikke var noen statistisk signifikant forskjell på resultatet i regionene der annonsen ble vist, og regionene der den ikke ble vist. Hvis du ikke har noen økning på overordnet nivå, må du sjekke om du har oppnådd økning i spesifikke konverteringssegmenter. Da kan du vurdere å fokusere på segmentene med økning. Som med alle mediekanaler er det vanskeligere å oppnå endringer i enkelte beregninger enn andre.

Linker til relatert innhold