Om data for måling av konverteringsløft basert på brukere

I denne artikkelen forklarer vi beregninger i undersøkelser og rapportering om brukerbasert konverteringsløft.

Hvordan måler vi løft?

Med konverteringsløft basert på brukere kan du måle kampanjenes inkrementelle innvirkning ved å måle antallet konverteringer fra brukere i den eksponerte gruppen som så annonsene, og brukere i kontrollgruppen som ikke fikk se annonsene. Du kan se resultatene så langt mens undersøkelsen kjører, men vi anbefaler at du venter til den er ferdig, slik at du får mest mulig nøyaktige resultater.

Beregninger og statuser for konverteringsløft basert på brukere

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kan du se målingsdataene for konverteringsløft basert på brukere:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Måling av løft.
  4. Her kan du se økningen i antall konverteringer og den relative økningen for alle konverteringer det kan bys på, i en tabellvisning sammen med beregningene for antall visninger av kampanjen, kostnader, merkevareløft eller økning i søk.
  5. Klikk på navnet på undersøkelsen for å se detaljert informasjon om resultatene av undersøkelsen.

Beregninger

Inkrementelle konverteringer

Inkrementelle konverteringer = antall konverteringer i den eksponerte gruppen - antall konverteringer i kontrollgruppen

Den mest grunnleggende beregningen for konverteringsløft er «Inkrementelle konverteringer», også kalt «Total økning». Denne beregningen viser økningen i antall konverteringer eller konverteringsverdi som annonsekampanjene dine genererte i løpet av eksperimentet. Den beregnes som forskjellen på verdien i den eksponerte gruppen, altså antall konverteringer eller konverteringsverdi, og verdien i kontrollgruppen

Inkrementell konverteringsverdi

Inkrementell konverteringsverdi = konverteringsverdien i den eksponerte gruppen - konverteringsverdien i kontrollgruppen

Dette er økningen i konverteringsverdi som kampanjene dine genererte i eksperimentperioden, oppgitt i lokal valuta.

Relativ økning

Relativ økning = inkrementelle konverteringer / antall konverteringer i kontrollgruppen

Relativ økning er den prosentvise økningen i antall konverteringer som rapporteres i den eksponerte grenen sammenlignet med kontrollgrenen. Den beregnes som økningen i antallet konverteringer delt på totalverdien i kontrollgruppen. Resultatet for relativ økning kan teoretisk sett gå fra -1 til en uendelig verdi. Hvis for eksempel 90 % av konverteringene stammer fra økningen, har du 90 inkrementelle konverteringer for hver 10. konvertering i kontrollgruppen, noe som gir en relativ økning på 90/10 = 900 %. Hvis merkevaren har lite konverteringsaktivitet i kontrollgruppen, kan det lett oppstå en svært stor relativ økning.

Konfidensintervall

Dette er det anslåtte verdiområdet som anslaget for konverteringsløft ligger innenfor. Du kan for eksempel se en relativ økning på 10 %. Dette er punktestimatet. Et konfidensintervall fra minst 8 % til maksimalt 12 % vises i parentes.

Statuser

Et signifikant løft er registrert

Økningen er signifikant, og det foreligger over 150 konverteringer i den eksponerte gruppen.

Ikke nok data

Økningen er signifikant, men det foreligger under 150 konverteringer i den eksponerte gruppen, eller det er ikke registrert noen signifikant økning, og konfidensintervallets feilmargin er lavere enn 2 %.

Ingen signifikant økning er registrert

Det er ikke registrert noen signifikant økning, og konfidensintervallets feilmargin er høyere enn eller lik 2 %.

Linker til relatert innhold