Sammenligning av ulike typer måling av løft

Før du begynner med testing av løft, må du velge en type løft i tråd med målet ditt, budsjettet, tidskravene og resultatforventningene. For å lykkes med eksperimentene er det viktig at du velger rett type måling av løft.

Merkevareløft

• Mål: Du vil vite hvor effektive YouTube-kampanjene dine er med hensyn til beregninger som reklameoppmerksomhet, merkevarebevissthet, vurdering, positiv oppfatning og kjøpsintensjon. I undersøkelser om merkevareløft kan du få detaljert statistikk om hvilken innvirkning kampanjene dine har på hva folk synes om produktet ditt eller merkevaren din.
  • Kanal: Merkevareløft er tilgjengelig for YouTube- og Demand Gen-kampanjer.
  • Beregninger: Du vil ha detaljerte rapporter om hvordan kampanjene genererte løft, inndelt etter aldersgruppe, kjønn, video, kampanje og så videre. Den totale økningen kan bidra til en bedre forståelse av hvor effektiv YouTube-annonseringen er for merkevaren din eller produktet ditt.
  • Budsjett: Denne typen eksperimenter krever et visst budsjett. Du finner mer informasjon om dette i artikkelen Konfigurer måling av merkevareløft.

Økning i søk

• Mål: Du ønsker å dokumentere hvilken innvirkning YouTube-medier har på intensjonsbaserte handlinger (søk).
  • Kanal: Denne testtypen er bare kompatibel med YouTube- og Demand Gen-kampanjer.
  • Beregninger: Du kan få en forståelse av hvor mye mer sannsynlig det er at målgruppen søker etter merkevaren din eller produktet ditt etter å ha sett annonsene dine.
  • Budsjett: Minstekravene til budsjett er lignende som for merkevareløft. Kontakt kontoteamet ditt for mer informasjon.

Konverteringsløft basert på brukere

• Mål: Du ønsker å finne ut hvor effektive kampanjene dine er med tanke på å generere konverteringshandlinger som kjøp, nedlastinger og besøk på nettstedet, basert på en brukerbasert gruppeinndeling.
  • Kanal: Konverteringsløft basert på brukere er tilgjengelig i Google Ads for video-, Discovery- og Demand Gen-kampanjer. Hvis du vil bruke konverteringsløft basert på brukere i kampanjetyper som app-, banner-, søke-, Shopping- eller Performance Max-kampanjer (ikke inkludert Performance Max for butikksalgsmål), kan du kontakte kontorepresentanten din.
  • Metode: Du er opptatt av detaljerte rapporter der resultatene er inndelt etter konverteringshandling, konverteringskategori, alder, kjønn og land, og du forstår at fordi testen hovedsakelig er basert på trafikk fra brukere som har gitt samtykke, kan målingene være mangelfulle. Hvis du vil måle løft på tvers av flere beregninger i hele konverteringstrakten, kan du legge til undersøkelser av merkevareløft og økning i søk. Den samme holdback-gruppen brukes til alle typer brukerbasert løft.
  • Budsjett: Budsjettet som kreves, fastsettes på grunnlag av historiske konverteringsdata for kampanjene som måles, når du konfigurerer eksperimentet.

Konverteringsløft basert på geografisk område

• Mål: Du ønsker å finne ut hvor effektive kampanjene dine er med tanke på å generere konverteringer som kjøp og nedlastinger, basert på en regionbasert gruppeinndeling.
  • Kanal: Konverteringsløft basert på geografisk område er tilgjengelig i video-, banner-, Discovery-, Demand Gen-, søke-, Shopping-, app- og Performance Max-kampanjer. Hvis du vil ha tilgang til konverteringsløft basert på geografisk område, kan du kontakte Google-kontorepresentanten din.
  • Metode: Du er opptatt av åpenhet og måling i flere kanaler og ønsker å måle konverteringer på og utenfor nettet. Du forstår imidlertid også at gruppeinndelingen ikke er like entydig, og at resultatene ikke segmenteres på grunnlag av kategorier som demografisk informasjon.
  • Budsjett: Budsjettkravet er som regel høyere enn brukerbaserte undersøkelser.

Linker til relatert innhold