Nettadresse

Plasseringen til en nettside eller fil på nettet. Her er noen eksempler på Google-nettadresser: www.google.no, adwords.googleblog.com og http://www.google.com/intl/no/policies/privacy/.

• På samme måte som bygninger og hus har gateadresser, har nettsider også unike adresser som gjør det enklere å finne dem. På Internett kalles disse adressene nettadresser (engelsk: URL – Uniform Resource Locator).
  • Nettadressen for en nettside, for eksempel http://support.google.com/google-ads, består av et domenenavn (i dette eksemplet «google»), en domenekategori («.com») og noen ganger også andre elementer, som for eksempel et underdomene («support») og en bane («/google-ads»).
  • For hver annonse angir du en visningsadresse, som vises sammen med annonsen din, og en endelig nettadresse, som styrer hvor brukerne havner når de klikker på annonsen din.
  • Du finner nettadressen til en nettside i adressefeltet nesten helt øverst i nettleseren.

Retningslinjer for visningsadresser
Slik redigerer du nettadressene dine