URL-osoite

Verkkosivuston tai tiedoston sijainti internetissä. Googlen URL-osoitteita ovat muun muassa www.google.fi, adwords.googleblog.com ja http://www.google.fi/intl/fi/privacy.

• Aivan kuten talolla on katuosoite, myös verkkosivustolla on tarkka ainutlaatuinen osoitteensa, jonka avulla sen voi löytää. Internetissä näitä osoitteita kutsutaan URL (Uniform Resource Locator) -osoitteiksi.
  • Verkkosivun URL-osoite (kuten http://support.google.com/google-ads) koostuu verkkotunnuksen nimestä (tässä tapauksessa "google"), verkkotunnuksen luokasta (".fi") ja toisinaan myös muista osista, kuten aliverkkotunnuksesta ("support") ja polusta ("/google-ads").
  • Kullekin mainokselle on määritettävä näkyvä URL-osoite, joka näytetään mainoksessa, sekä lopullinen URL-osoite, joka määrittää, mille sivulle käyttäjät siirtyvät klikattuaan mainostasi.
  • Näet verkkosivuston URL-osoitteen osoiterivillä internetselaimesi yläosassa.

Näkyviä URL-osoitteita koskeva käytäntö
URL-osoitteiden muokkaaminen