Landingspagina: definitie

De landingspagina is de webpagina waarop gebruikers terechtkomen nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. De URL van deze pagina is meestal gelijk aan de uiteindelijke URL van uw advertentie.

• U geeft voor elke advertentie een uiteindelijke URL op om de landingspagina aan te geven waar gebruikers naartoe worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken.
  • Volgens het beleid van Google moeten de landingspagina en de zichtbare URL (de webpagina die in uw advertentie wordt weergegeven) zich in hetzelfde domein bevinden.
  • De ervaring op de landingspagina is een van de factoren waarmee we de kwaliteitsscore van een zoekwoord vaststellen. De ervaring op de landingspagina wordt bepaald door aspecten zoals de bruikbaarheid en relevantie van de informatie op de pagina, het navigatiegemak voor gebruikers, het aantal links op de pagina en de verwachtingen van gebruikers op basis van het advertentiemateriaal waarop is geklikt.