Gennemsnitlig pris pr. klik (gns. CPC): Definition

Det gennemsnitlige beløb, du er blevet debiteret for et klik på din annonce. Gennemsnitlig pris pr. klik (gns. CPC) beregnes ved at dividere den samlede pris for dine klik med det samlede antal klik.

• Din gennemsnitlige CPC er baseret på din faktiske pris pr. klik (faktisk CPC), som er det beløb, du rent faktisk bliver debiteret for et klik på din annonce. Vær opmærksom på, at din gennemsnitlige CPC kan være forskellig fra din maksimumpris pr. klik (maks. CPC), som er det højeste beløb, du er villig til at betale for et klik.
  • Her er et eksempel på, hvordan din gennemsnitlige CPC beregnes. Lad os antage, at din annonce får to klik, hvor det ene koster 1 DKK, og det andet koster 2 DKK. Den samlede pris er så 3 DKK. Den samlede pris (3 DKK) divideres med 2 (antal klik i alt), så den gennemsnitlige CPC bliver 1,50 DKK.
  • Du kan finde dine gennemsnitlige CPC-beløb i kolonnen "Gns. CPC" under Kampagner.
  • Er du lige gået i gang, og vil du gerne have en fornemmelse af det gennemsnitlige beløb, du kunne blive debiteret for et klik? Du kan bruge Søgeordsplanlægning til at se estimerede gennemsnitlige CPC-beløb for dine kampagner på Søgenetværket.