Anbefalte fremgangsmåter i eksperimenter med appelementer

I denne artikkelen ser vi nærmere på anbefalte fremgangsmåter i eksperimenter der målet er å oppnå bedre appresultater.

På denne siden

Før du oppretter nye eksperimenter

Se hvordan eksperimenter med appelementer kan dekke ulike bruksmønstre

Hva er eksperimenter med appelementer? I slike eksperimenter kan du teste ut og se effekten av å legge til videoelementer i eksisterende kampanjer.

• Avhengig av bruksmønsteret anbefaler vi disse fremgangsmåtene når du kjører eksperimenter med appelementer:

• Prøv video for første gang: Hvis du ikke allerede har video i kampanjen, kan du kjøre eksperimenter med appelementer for å få se resultatøkningen du får ved å legge til videoelementer.
    • Velg vinneren av flere videoelementer ved hjelp av veiledende resultater: Hvis du har flere videoelementer, kan du bruke slike eksperimenter til å finne ut
      • om alle videoelementene sett under ett fører til bedre resultater
      • hvordan de enkelte videoelementene bidrar til den samlede resultatøkningen

Minstebud og -budsjett

Vi anbefaler at du fastsetter et bud og budsjett som gir kampanjen minst 100 konverteringer (helst over 150) per dag, for å sikre at modellene våre kan optimalisere kampanjene. Ved hjelp av simulatorene for smart budgivning kan du danne deg et tydeligere bilde av hvor mange konverteringer du sannsynligvis kan oppnå hvis du justerer budsjettet eller angir et annet mål i budstrategien.

• Jo flere daglige konverteringer du oppnår i eksperimentet, desto raskere får du statistisk signifikante resultater.
  • Hvis grunnkampanjen har mange videoelementer (over 50), kreves det sannsynligvis et mye høyere budsjett for å vurdere de ulike elementene daglig.

Målet i budstrategien for kampanjen (mål-CPI, mål-CPE, mål-ROAS)

Hvis kampanjen er begrenset av budsjettet, må du påse at den faktiske CPI- eller CPE-en ikke er mer enn to ganger lavere enn mål-CPI-en eller mål-CPE-en (og tilsvarende for mål-ROAS). Dette bidrar til å unngå uventet atferd i forbindelse med kald oppstart eller senking av bud.

Kampanjer uten bud- eller budsjettbegrensninger betyr som regel at resultatene blir nøyaktigere og foreligger raskere.

Sjekk eksisterende videoelementer

Kampanjer som er begrenset av budsjettet

• Hvis kampanjen du kjører nå, ikke har videoer, eller om den har videoer, men ikke noe forbruk, er det lite sannsynlig at resultatene blir bedre ved at du legger til nye videoer.
  • Du bør vurdere å øke kampanjebudsjettet slik at kampanjen ikke lenger er begrenset, og deretter kan du vurdere å kjøre et eksperiment for å måle resultatøkninger.

Kampanjer som ikke er begrenset av budsjettet

• Hvis kampanjen du kjører nå, har videoelementer, men de utgjør bare en liten andel av det totale kampanjeforbruket, får du neppe bedre resultater ved å legge til nye videoelementer.
  • Du kan vurdere å øke målkostnaden per konvertering (eller redusere mål-ROAS-en) til de eksisterende videoelementene har nådd et passende forbruksnivå, og deretter kan du vurdere om et eksperiment for å måle resultatforbedringer kan være nyttig.

Eksperimentoppsett

Eksperimentmål

• Velg eksperimentberegninger i tråd med kampanjens optimaliseringsmål.
    • Du kan for eksempel velge CPI eller installasjonsvolum hvis kampanjen optimaliseres for installeringer.
  • Prioriter kostnaden per handling (installering / handling i appen) fremfor beregninger knyttet til konverteringsvolum, med mindre kampanjen ikke er begrenset av budsjettet.

Eksperimentdel

• I de fleste tilfeller anbefaler vi at trafikken og budsjettet fordeles 50/50, for da får du eksperimentresultatene raskere og til den lavest mulige kostnaden.
  • Men i enkelte situasjoner, for eksempel hvis du tror at testelementene kan ha en betydelig negativ effekt, kan det være lurt å ha en annen oppdeling av trafikken (f.eks. 40 % i prøvekampanjen og 60 % i grunnkampanjen).

Konfidensnivå

• Vi anbefaler et konfidensnivå på 80 %, noe som vanligvis gir nøyaktige eksperimentresultater innen kortere tid og til en lavere kostnad enn om du bruker et konfidensnivå på 85 % eller 95 %.
  • Hvis du er usikker på hvilket konfidensnivå du bør velge i eksperimentet, kan du se hvor mange konverteringer du trenger for å nå de ulike konfidensnivåene, i tabellen i tillegget.

Eksperimentdatoer

• Vi anbefaler at du kjører eksperimenter i 30 dager hvis det er mulig, slik at du maksimerer sannsynligheten for sikre eksperimentresultater.

Tilstandssjekk for eksperimenter

• Gjennom tilstandssjekker får du en rekke kontroller og diagnostikker som kan øke sannsynligheten for sikre eksperimentresultater. Vi anbefaler at du løser alvorlige problemer (merket i rødt), for eksempel at det brukes en iOS-app (støttes foreløpig ikke), og at du også forsøker å løse moderate problemer (merket med gult), for eksempel at kampanjen er begrenset av budsjettet. Finn ut mer om tilstandssjekker når du oppretter økningseksperimenter for apper.

Generelle anbefalinger

Overlapping med andre kampanjer som markedsfører den samme appen

• Påse at ingen andre kampanjer i kontoen markedsfører den samme appen på de samme geografiske stedene som kampanjen du tester – dette for å unngå kannibalisering (at appkampanjene dine stjeler inntekter fra hverandre).

Brudd på retningslinjene

• Korriger eventuelle brudd på retningslinjene som finnes i kampanjen (der dette er mulig), da slike brudd kan føre til at eksperimentkampanjer kan bli stoppet, eller at resultatene blir forsinkede.

Mens eksperimenter kjøres

Justerte budsjetter eller andre resultatmål

• Vi fraråder all oppdatering av disse innstillingene de første 7 dagene eksperimenter kjøres.
  • Hvis endringer kreves etter denne perioden, bør du gjøre små endringer over flere dager fremfor omfattende endringer umiddelbart.

Elementendringer

• Hvis du har behov for å redigere et element i grunnkampanjen, må du gjøre den samme endringen i den tilsvarende prøvekampanjen samtidig.

Overvåking av eksperimenter

• Vi anbefaler at du ekskluderer de første 5–10 dagene av eksperimentet fra resultatene (vha. datovelgeren) for å unngå at kampanjens innlæringsfase gir utslag i verdiene som presenteres.
  • Du kan velge å overvåke eksperimentresultatene ved hjelp av tre konfidensnivåer (80 %, 85 % og 95 %).
  • Hvis du har lagt til flere videoelementer i prøvekampanjen, kan du se resultatene fra hvert enkelt videoelement i Google Ads-rapporteringen.

Når eksperimenter er avsluttet

Tolking av eksperimentresultater

• Statistisk signifikante resultater:
    • Positive resultater for begge eksperimentmålene: For at de samlede resultatene skal bli bedre, anbefaler vi at du markedsfører det aktuelle elementet i grunnkampanjen og potensielt også i andre kampanjer i kontoen, der dette kan være aktuelt (hvis du f.eks. har kampanjer med tilsvarende mål, men ulike geografiske nedslagsfelt).
    • Negative resultater for begge eksperimentmålene: Vi fraråder deg å markedsføre elementet både i kontoen og kampanjen.
    • Både positive og negative resultater for eksperimentmålene: Vi anbefaler at du tar beslutninger basert på bedriftens behov og avkastningskrav. Annonsører som for eksempel opplever at CPI-en og antallet installeringer øker med henholdsvis 5 % og 10 %, bør markedsføre elementene hvis de er komfortable med at flere installeringer betyr at den gjennomsnittlige CPI-en øker noe.
  • Resultater som ikke er statistisk signifikante
    • Vi anbefaler at du tar beslutninger basert på bedriftens behov og risikotoleranse. For annonsører som er komfortable med veiledende resultater, kan det være fornuftig å markedsføre elementer som har positive, men ikke statistisk signifikante resultater. Men det kan også anbefales at de redigerer elementet og kjører et nytt eksperiment.