Sovellusparannuskokeiluja koskevat parhaat käytännöt

Tässä artikkelissa kerrotaan sovellusparannuskokeiluja koskevista parhaista käytännöistä.

Sisällys:

Ennen uuden kokeilun luomista

Millaisiin käyttötapauksiin sovellusparannuskokeilut voivat sopia

Mikä sovellusparannuskokeilu on? Sovellusparannuskokeilujen avulla voit testata, miten videoelementtien lisääminen nykyiseen kampanjaan vaikuttaa tuloksiin.

• Alla on muutamia vinkkejä sovellusparannuskokeilujen käyttöön eri käyttötapausten yhteydessä.

• Kokeile videoita ensimmäistä kertaa: Jos kampanjassasi ei vielä ole videoita, voit sovellusparannuskokeilun avulla saada käsityksen siitä, miten videoelementin lisääminen voi parantaa tuloksia.
    • Valitse voittaja useista videoelementeistä suuntaa antavien tulosten perusteella: Jos sinulla on useita videoelementtejä, voit sovellusparannuskokeilun avulla selvittää
      • auttavatko kaikki videoelementit yhdessä parantamaan tuloksia
      • miten kukin videoelementti osaltaan parantaa tuloksia.

Vähimmäisbudjetti ja ‑hintatarjous

Suosittelemme asettamaan budjetin ja hintatarjouksen, joilla voit saada kampanjalle vähintään 100 (mieluiten yli 150) konversiota päivässä. Näin voit varmistaa, että mallimme pystyvät optimoimaan kampanjasi. Smart Bidding ‑simulaattoreidemme avulla voit saada paremman käsityksen siitä, miten monta konversiota voisit todennäköisesti saada muuttamalla budjettiasi ja hintatarjousstrategiasi tavoitetta.

• Mitä enemmän konversioita kokeilulle kertyy päivittäin, sitä nopeammin saat tilastollisesti merkitseviä tuloksia.
  • Jos peruskampanjassasi on paljon videoelementtejä (yli 50), kunkin elementin päivittäistä arviointia varten tarvitaan todennäköisesti huomattavasti korkeampi budjetti.

Kampanjan hintatarjousstrategian tavoite (CPI-/CPE-/ROAS-tavoite)

Jos kampanjasi on budjetin rajoittama, varmista, että todellinen CPI, CPE tai ROAS on vähintään puolet CPI-, CPE- tai ROAS-tavoitteestasi. Näin voit välttää odottamattomat yllätykset käynnistäessäsi kampanjaa tai pienentäessäsi hintatarjouksia.

Yleensä sellaiset kampanjat, jotka eivät ole budjetin tai hintatarjousten rajoittamia, tuottavat tarkempia tuloksia nopeammin.

Videoelementtien tarkistaminen

Jos kampanja on budjetin rajoittama

• Jos kampanjassasi ei ole videoita tai siinä on videoita mutta sen budjettia ei käytetä, uusien videoiden lisääminen ei todennäköisesti paranna tuloksia.
  • Tällöin sinun kannattaa poistaa rajoitukset korottamalla kampanjan budjettia ja harkita vasta sen jälkeen parannuskokeilua.

Jos kampanja ei ole budjetin rajoittama

• Jos kampanjassasi on videoelementtejä mutta niiden mainontaan käytetään vain pieni osa kampanjaan käytetystä kokonaissummasta, uusien videoelementtien lisääminen ei todennäköisesti paranna tuloksia.
  • Tällöin sinun kannattaa nostaa konversiokohtaista hintaa (tai laskea ROAS-tavoitetta) sen verran, että videoelementteihin käytetään sopiva osa budjetista, ja harkita vasta sen jälkeen parannuskokeilua.

Kokeilun asetukset

Kokeilun tavoitteet

• Pyri valitsemaan kokeilun mittarit kampanjasi optimointitavoitteiden mukaan.
    • Jos kampanjasi on esimerkiksi optimoitu asennuksille, valitse mittariksi Asennusten määrä tai Hinta asennusta kohti (CPI).
  • Valitse konversiomäärään liittyvien mittareiden sijasta Toimintakohtainen hinta (Asennuskohtainen hinta tai Hinta / sovelluksensisäinen tapahtuma), paitsi jos kampanjasi ei ole budjetin rajoittama.

Kokeilujakauma

• Suosittelemme useimmissa tilanteissa jakamaan liikenteen ja budjetin puoliksi kokeilu- ja peruskampanjan kesken, jotta voit saada kokeilusta tuloksia mahdollisimman nopeasti ja edullisesti.
  • Tietyissä tilanteissa – esimerkiksi silloin, jos uskot testattavien elementtien heikentävän tuloksia merkittävästi – voi olla järkevää käyttää jotakin muuta liikenteen jakoa (esim. 40 % kokeilukampanjalle ja 60 % peruskampanjalle).

Luottamustaso

• Suosittelemme käyttämään 80 %:n luottamustasoa, sillä se tuottaa yleensä tarkkoja kokeilutuloksia nopeammin ja edullisemmin kuin 85 tai 95 %:n luottamustasot.
  • Jos et ole varma siitä, mikä luottamustaso sinun kannattaa valita kokeilullesi, käytä liitteestä löytyvää taulukkoa selvittääksesi, miten paljon konversioita tietyn luottamustason saavuttaminen vaatii.

Kokeilun kesto

• Jos haluat saada luotettavia tuloksia, pidä kokeilu käynnissä vähintään 30 päivän ajan, jos mahdollista.

Kokeilun toimintatarkastus

• Toimintatarkastus sisältää diagnostiikkaa ja tarkistuksia, joiden tarkoitus on parantaa luotettavien kokeilutulosten saamisen todennäköisyyttä. Suosittelemme korjaamaan vakavat (punaisella näkyvät) ongelmat, jotka liittyvät esimerkiksi iOS-sovelluksen käyttöön (jota ei tueta tällä hetkellä). Yritä myös parhaasi mukaan korjata lievät (keltaisella näkyvät) ongelmat, kuten budjettirajoitukset. Lue lisää sovellusparannuskokeilun toimintatarkastuksesta.

Yleisiä suosituksia

Vältä saman sovelluksen mainostamista monessa kampanjassa

• Varmista, ettet mainosta testikampanjassa näkyvää sovellusta tilisi muissa kampanjoissa samoissa maantieteellisissä sijainneissa, jotta kampanjasi eivät kilpaile keskenään.

Käytäntörikkomukset

• Korjaa kampanjan mahdolliset käytäntörikkomukset (jos mahdollista), sillä ne voivat estää kokeilukampanjaasi näkymästä tai viivyttää sen tuloksia.

Kokeilun ollessa käynnissä

Budjetti- ja tulostavoitemuutokset

• Budjetti- ja tulostavoiteasetuksia ei suositella päivittämään kokeilun ensimmäisten seitsemän päivän aikana.
  • Jos niihin sen jälkeen pitää tehdä muutoksia, tee yhden ison muutoksen sijasta pienempiä päivittäisiä muutoksia.

Elementtimuutokset

• Jos sinun tarvitsee tehdä muutoksia peruskampanjasi elementtiin, tee sama muutos samanaikaisesti myös vastaavaan kokeilukampanjaan.

Kokeilujen seuraaminen

• Suosittelemme, että suljet kokeilun ensimmäiset 5–10 päivää pois tuloksista (käyttämällä päivämäärävalitsinta), jotta kampanjan oppimisaika ei vaikuta mittareihin.
  • Voit seurata kokeilun tuloksia käyttämällä jotakin kolmesta luottamustasosta (80, 85 tai 95 %).
  • Jos olet lisännyt kokeilukampanjaan useita videoelementtejä, voit tarkistaa yksittäisen elementin tulokset Google Adsin ‑raporteista.

Kokeilun päättyessä

Kokeilun tulosten tulkitseminen

• Tilastollisesti merkitsevät tulokset
    • Positiivisia tuloksia kokeilun molempien tavoitteiden suhteen: Sinun kannattaa lisätä elementti peruskampanjaasi ja mahdollisuuksien mukaan myös muihin tilisi kampanjoihin (esim. sellaisiin, joilla on samantyyppiset tavoitteet mutta jotka on kohdistettu jollekin toiselle maantieteelliselle alueelle) kokonaistulosten parantamiseksi.
    • Negatiivisia tuloksia kokeilun molempien tavoitteiden suhteen: Sinun ei kannata lisätä elementtiä kampanjaasi tai tilillesi.
    • Sekä positiivisia että negatiivisia tuloksia kokeilun tavoitteiden suhteen: Suosittelemme, että teet päätökset yrityksesi tarpeiden ja sijoitetun pääoman tuottoprosentin asettamien rajoitusten perusteella. Jos esimerkiksi hinta asennusta kohti (CPI) nousee kokeilun myötä 5 % ja asennusten määrä 10 %, sinun kannattaa lisätä elementit kampanjaan, jos haluat saada lisää asennuksia eikä keskimääräisen CPI:n pieni nousu haittaa sinua.
  • Ei tilastollisesti merkitseviä tuloksia
    • Suosittelemme, että teet päätökset yrityksesi tarpeiden ja riskinsietokykysi perusteella. Jos sinulle riittävät suuntaa antavat tulokset ja olet esimerkiksi saanut positiivisia tuloksia, jotka eivät kuitenkaan ole tilastollisesti merkitseviä, voit lisätä elementit kampanjaan. Vaihtoehtoisesti voit myös tehdä elementteihin muutoksia ja aloittaa niillä uuden kokeilun.