Om statuskontroll vid skapande av appökningsexperiment

I experimentets statuskontroll får du en rad diagnostik och kontroller som förbättrar sannolikheten för säkerställda experimentresultat när du skapar nya experiment för appökning.

I den här artikeln förklarar vi vilka problem som kan visas med statuskontrollen och hur du åtgärdar dem. Vi rekommenderar att du åtgärdar allvarliga problem (i rött) som att använda en iOS-app (stöds inte för närvarande) och att du åtgärdar måttliga problem efter bästa förmåga (i gult), till exempel att budgeten är för låg.

Problem som visas i statuskontroll

Orsaker

Sätt att åtgärda (läs om rekommenderade metoder)

App-operativsystem

Appökningsexperiment stödjer för närvarande endast Android-appar

Välj en Android-app

Begränsad av budget

Om din kampanj begränsas av budget är det inte troligt att testtillgångarna kan generera tillräckligt mycket trafik för att ge säkerställda experimentresultat.

Öka din budget

För lågt bud

Om din kampanj begränsas av dina bud är det inte troligt att testtillgångarna kan generera tillräckligt mycket trafik för att ge säkerställda experimentresultat.

Höj din mål-CPA eller -ROAS

Budgeten är för låg

Om kampanjbudgeten är för låg är det troligt att testtillgångarna får ett lågt antal konverteringar, vilket kan begränsa hur väl våra modeller kan optimera experimentet.

Öka din budget

Konfidensnivå

Den valda konfidensnivån kan vara för hög i förhållande till kampanjens budget, vilket kan leda till att experimentet körs längre än förväntat

Sänk konfidensnivån

Experimentets varaktighet

Varaktigheten som du anger för experimentet är förmodligen för kort i förhållande till den valda baskampanjens budget och den valda konfidensnivån. Detta kan medföra att experimentet inte ger statistiskt signifikanta resultat.

Förläng experimentets varaktighet eller sänk konfidensnivån