Om budgivning för målet förvärv av nya kunder

Med målet förvärv av nya kunder används Performance Max- eller sökkampanjer för att värva nya kunder. Du kan välja att optimera kampanjen för att lägga högre bud på nya kunder eller för att enbart lägga bud på nya kunder.

Innan du konfigurerar målet förvärv av nya kunder är det viktigt att du förstår de lägen Google använder för att rikta in sig på nya kunder. I den här artikeln beskriver vi hur budstrategier fungerar med målet förvärv av nya kunder. Läs mer i Så avgör målet förvärv av nya kunder vad som är nya och befintliga kunder.

På den här sidan

Innan du börjar

Obs! Läget Nytt kundvärde är inte tillgängligt för kampanjer med enbart butiksmål. Läs mer om hur du använder målet förvärv av nya kunder med butiksmål.

När du lägger bud på målet förvärv av nya kunder i Google Ads instruerar du Google Ads att fokusera på att värva nya kunder. Google Ads använder sedan olika faktorer för att avgöra vilket bud du ska lägga på varje annons, bland annat följande:

• kostnaden för din produkt eller tjänst
  • en ny kunds värde för ditt företag
  • konkurrensen om dina sökord
  • sannolikheten för att en användare ska klicka på din annons

Googles AI optimerar dina bud över tid så att du kan vara säker på att du får ut mesta möjliga av din budget. Läs om hur du ställer in målet förvärv av nya kunder för att maximera förvärv av nya kunder i budgivningen för dina Performance Max- eller sökkampanjer.

Läget Nytt kundvärde (endast tillgängligt med köpkonverteringsmål)

Smart Bidding tar hänsyn nya kunders värde och lägger bud därefter. Genom att förutse framtida konverteringar hjälper Smart Bidding dig att maximera det totala konverteringsvärdet, inklusive det ytterligare värde du anger för nya kunder. Om du är osäker på vad det nya kundvärdet ska vara kan du använda det rekommenderade värdet som är inställt som standard.

Med läget Nytt kundvärde kan du lägga högre bud för nya kunder än för befintliga kunder. För att uppnå det här målet kan du använda värdebaserad budgivning, till exempel:

Läget Endast ny kund

Du kan använda läget Endast ny kund för att endast lägga bud för nya kunder. För att uppnå det här målet kan du använda värdebaserad budgivning, till exempel:

Kundförvärvsvärde

Kundförvärvsvärde är den ytterligare värdejustering som läggs till i en ny kunds första köpkonvertering. Vi rekommenderar att du anger ett kundförvärvsvärde så att det värdet plus det normala värdet på en ny kunds första köpkonvertering motsvarar intäkterna som en ny kund vanligtvis ger på lång sikt. När du väljer en värdebaserad budstrategi kan du använda det här totala värdet som grund för dina ROAS-mål. Kundförvärvsvärde används endast av kampanjer som använder värdebaserade budstrategier.

Obs! Det här skiljer sig från kostnaden för kundförvärv, vilket är det belopp som spenderas på att värva nya kunder och som kan beräknas som kostnaden för kampanjen dividerat med antalet nya kunder.