Aktiver målet for anskaffelse av nye kunder

I målet om anskaffelse av nye kunder brukes Performance Max-kampanjer eller søkekampanjer for at du skal få nye kunder. Du kan velge å optimalisere kampanjen for å by høyere på nye kunder eller bare by på nye kunder.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer målet for anskaffelse av nye kunder. Selv om aktiveringstrinnene er de samme for annonsører med butikksalgsmål, finnes det forskjeller i funksjoner som budgivning. Finn ut mer om bruk av målet for anskaffelse av nye kunder med butikksalgsmål.

Tips: Hvis målene i denne artikkelen ikke samsvarer med kampanjemålene du har angitt i Google Ads, har Google flere alternativer for aktivering. Finn ut mer om målet for anskaffelse av nye kunder.

På denne siden

Veiledning

Trinn 1/4: Last opp eksisterende kundelister via Kundematch

Du kan laste opp kundelistene dine slik at Google klassifiserer nye kunder med den rette informasjonen. Finn ut mer om hvordan du lager kundelister.

Trinn 2/4: Konfigurer målet for anskaffelse av nye kunder

Du må ha en konverteringshandling knyttet til kjøp for å optimalisere for anskaffelse av nye kunder i kampanjer. Konverteringshandlinger må være konfigurert via den manuelle implementeringsmetoden for å kunne brukes i forbindelse med mål for anskaffelse av nye kunder. Du kan konfigurere en ny kjøpsrelatert konverteringshandling, men hvis du allerede har konfigurert en slik konverteringshandling, må du påse at måltypen angis som «Kjøp», og at Nettsted og Primær angis som henholdsvis konverteringskilde og type konverteringshandling.

Hvis du ikke har konfigurert målet for anskaffelse av nye kunder ennå, kan du følge fremgangsmåten nedenfor. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, kan du legge inn målet for anskaffelse av nye kunder i kontoen der konverteringssporing er konfigurert.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Konfigurer i Kundeanskaffelse-panelet.
  5. Definer eksisterende kunder ved å velge én eller flere målgruppelister.
    Viktig: Bekreft alle de eksisterende kundelistene dine, slik at Googles registrering av nye kunder blir så presis som mulig. Uten denne informasjonen kan ikke Google Ads skille mellom nye og returnerende kunder. Hvis du bruker en managerkonto (MCC), må du påse at automatisk deling er på.
  6. Angi verdien som skal tilordnes kundeanskaffelser. Den brukes bare i verdien-av-en-ny-kunde-modus og tilordnes nye kunders første kjøpskonvertering. Ikke bare gjenspeiles den i rapporteringen, men den bidrar også til at det kan optimaliseres for nye kunder i den smarte budgivningen. Jo høyere denne verdien er, desto mer optimaliseres kampanjen for nye kunder. Denne verdien brukes som standard i alle kampanjer som er optimalisert for anskaffelse av nye kunder.
    • Det kan være lurt å angi verdien av kundeanskaffelser som tilsvarende de fremtidige organiske inntektene du er forventet å ha fra nye kunder.
      Eksempel: Hvis kunder i gjennomsnitt bruker NOK 1200 per kjøp, og to av tre kunder i snitt har ett kjøp hvert år i to år på rad, bør verdien av en ny kunde være NOK 1200 x 2⁄3 x 2 = NOK 1600.
    • Hvis du er usikker på hva verdien av anskaffelse av nye kunder skal være, kan du bruke den anbefalte verdien som foreslås når du velger målet for anskaffelse av nye kunder. Denne anbefalte verdien er basert på den gjennomsnittlige bestillingsverdien i kampanjene du tidligere har kjørt.

Et skjermbilde av brukergrensesnittet for å definere eksisterende kunder på kontonivå for konverteringssporing for flere kontoer.

Trinn 3/4: Aktiver anskaffelse av nye kunder i kampanjen

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Gå til Google Ads-kampanjen der du vil aktivere konverteringer fra nye kunder (per nå tilgjengelig i søke- og Performance Max-kampanjer).
  5. Klikk på tannhjulikonet Admin Icon ved siden av kampanjenavnet for å åpne «Innstillinger»-panelet.
  6. Vis «Kundeanskaffelse»-raden.
  1. Velg Optimaliser for anskaffelse av nye kunder i kampanjen.
    • Velg et av disse alternativene:
      • By høyere på nye kunder enn på eksisterende kunder (anbefales)
        • Med dette alternativet kan du optimalisere for anskaffelse av nye kunder samtidig som du har fokus på det samlede salgstallet ved å rette deg mot alle kunder.
        • Merk: Dette er bare tilgjengelig i budstrategiene mål-ROAS og maksimer konverteringsverdien.
      • By bare på nye kunder
        • Med dette alternativet blir annonsene dine bare vist til nye kunder, uansett hva budstrategien måtte tilsi
  2. Verdiene hentes fra målet for kundeanskaffelse på kontonivå. Hvis du vil justere dette, må du klikke på Endre verdien, så blir du viderekoblet til kontoinnstillingene for målet for kundeanskaffelse.

Trinn 4/4: Overvåk kampanjeresultatene

Du kan holde øye med antallet nye kunder du skaffer deg når målet for anskaffelse av nye kunder er aktivert, og kalkulere viktige beregninger som kostnaden av kundeanskaffelser (antallet nye kunder delt på kostnaden).

Her finner du resultatrapportene

1. Legg til kolonnene nedenfor i Kampanjer-tabellen for å se antallet nye kunder og den totale verdijusteringen for anskaffelse av nye kunder:
    • Nye kunder: antallet nye kunder du har skaffet deg gjennom kampanjen.
    • Levetidsverdien av nye kunder: verdijusteringen for konverteringer som tilsvarer konverteringer i form av kundeanskaffelser (de første kjøpskonverteringene som stammer fra nye kunder).
      Eksempel: Hvis kunder i gjennomsnitt bruker NOK 1200 per kjøp, og to av tre kunder i snitt har ett kjøp hvert år i to år på rad, bør verdien av en ny kunde være NOK 1200 x 2⁄3 x 2 = NOK 1600.
  2. I Kampanjer-tabellen kan du segmentere etter «Konverteringer» eller «Nye kontra returnerende kunder». Med dette segmenteres konverteringene og konverteringsverdien i tre kundekategorier:
    • Nye: personer som for første gang har kjøpt noe i appen din eller på nettstedet ditt. Nye kunder registreres når de innfrir minst én av disse betingelsene:
      • De har ikke kjøpt noe i løpet av de siste 540 dagene (dette gjelder ved bruk av Googles automatiske deteksjonssystem).
      • De inngår ikke i listen over de eksisterende kundene du har spesifisert i innstillingene for kundeanskaffelse på kontonivå.
      • De er identifisert som nye kunder via taggen for rapportering om nye kunder.
    • Returnerende: personer som tidligere har kjøpt noe i appen din eller på nettstedet ditt. Returnerende kunder registreres når de innfrir minst én av disse betingelsene:
      • De har kjøpt noe i løpet av de siste 540 dagene (dette gjelder ved bruk av Googles automatiske deteksjonssystem).
      • De inngår i listen over de eksisterende kundene du har spesifisert i konverteringsinnstillingene på kontonivå.
      • De er identifisert som returnerende kunder via taggen for rapportering om nye kunder.
    • Ukjent: kunder vi ikke kan rapportere om som følge av retningslinjer forbundet med juridiske eller kulturelt sensitive kategorier, eller på grunn av konverteringer vi ikke kan avgjøre om stammer fra nye eller returnerende kunder som følge av innstillinger for personlig tilpasning.
      Merk: Hvis du bruker målet for anskaffelse av nye kunder med Google-taggen, bruker Google Tag Manager, eller Firebase, verdien du har oppgitt for henholdsvis «nye», «returnerende» eller «ukjente» kunder, ikke det Googles automatiske deteksjonssystem oppgir.
Merk: I enkelte tilfeller kan annonsene som er forbeholdt nye kunder, også vises til eksisterende kunder av tekniske eller personvernrelaterte årsaker. Du kan finne ut mer om disse tilfellene i artikkelen om konverteringer fra eksisterende kunder i modusen for bare nye kunder.