Uusasiakashankintatavoitteen käyttöönotto

Uusasiakashankintatavoitteen avulla voit tavoittaa uusia asiakkaita Maksimitulokset- tai Haku-kampanjoilla. Voit optimoida kampanjan tekemään korkeampia hintatarjouksia uusille asiakkaille tai tekemään hintatarjouksia vain uusista asiakkaista.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa käyttöön uusasiakashankintatavoitteen. Vaikka aktivointivaiheet ovat samat toimipistetavoitteita käyttäville mainostajille, esimerkiksi hintatarjousten kaltaisissa ominaisuuksissa on eroja. Lue lisää uusasiakashankintatavoitteen käyttämisestä toimipistetavoitteiden kanssa.

Vinkki: Jos tämän artikkelin tavoitteet eivät vastaa Google Adsissa valitsemiasi kampanjatavoitteita, Google tarjoaa muita aktivointivaihtoehtoja. Lue lisää uusasiakashankintatavoitteesta.

Sisältö:

Ohjeet

Vaihe 1/4: Lataa nykyiset asiakaslistat asiakaskohdistuksen kautta

Voit ladata asiakaslistoja, jolloin Google tunnistaa uudet asiakkaat tarkkojen tietojen perusteella. Lue lisää asiakaslistan luomisesta.

Vaihe 2/4: Määritä uusasiakashankintatavoite

Konversiotapahtumaksi on valittava "Ostos", jotta kampanjat voidaan optimoida uusien asiakkaiden hankkimiselle. Uusasiakashankintatavoitteita käytettäessä konversiotapahtumat voidaan luoda ainoastaan manuaalisesti. Voit luoda uuden Ostos‑konversiotapahtuman. Jos olet jo luonut konversiotapahtuman, varmista, että tavoitetyyppi on "Ostos", konversion lähde on Verkkosivusto ja konversiotapahtuma on Ensisijainen.

Jos et ole vielä määrittänyt uusasiakashankintatavoitetta, tee se näin: Jos käytät MCC‑tilin alaista konversioseurantaa, määritä uusasiakashankintatavoite päätililtä, jolla konversioseuranta on käytössä.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet‑kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa Asiakashankinta‑paneelista Ota käyttöön.
  5. Määritä nykyiset asiakkaat valitsemalla vähintään yksi yleisölista.
    Tärkeää: Tarkista kaikki nykyiset asiakaslistat, jotta Googlen uusien asiakkaiden tunnistus on mahdollisimman tarkka. Ilman näitä tietoja Google Ads ei pysty tunnistamaan, ketkä ovat uusia tai palaavia asiakkaita. Jos käytät hallinnoijan tiliä (MCC), varmista, että automaattinen jakaminen on päällä.
  6. Lisää asiakashankinnalle asetettu arvo. Arvoa käytetään vain Uuden asiakkaan arvo ‑tilassa. Se lisätään uuden asiakkaan ensimmäiseen ostoskonversioon, mikä näkyy raportoinnissa, mutta auttaa myös Smart Biddingia optimoimaan kampanjan uusille asiakkaille. Mitä korkeampi arvo on, sitä paremmin kampanja optimoidaan uusille asiakkaille. Arvoa käytetään oletuksena kaikissa kampanjoissa, jotka optimoidaan uusien asiakkaiden hankinnalle.
    • Voit asettaa asiakashankinnan arvoksi luvun, joka vastaa uudelta asiakkaalta odotettavissa olevia orgaanisia tuloja.
      Esimerkki: Jos asiakkaat käyttävät keskimäärin 120 euroa ostosta kohden ja kaksi kolmesta asiakkaasta tekee ostoksen kerran vuodessa kahden vuoden ajan, suositeltu uuden asiakkaan arvo on 120 € * 2⁄3 * 2 = 160 €.
    • Jos et ole varma, mikä uusasiakashankinnan arvon tulisi olla, voit käyttää suositeltua arvoa, kun valitset uusasiakashankintatavoitteen. Suositeltu arvo perustuu aiempien kampanjoidesi tilauksen keskimääräiseen arvoon.

Kuvakaappaus käyttöliittymästä, jossa näkyy nykyisten asiakkaiden määritelmä MCC-tilin alaisessa konversioseurannassa tilitasolla

Vaihe 3/4: Ota uusasiakashankinta käyttöön kampanjassa

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Siirry Google Ads ‑kampanjaan, jossa haluat ottaa käyttöön uusien asiakkaiden konversiot (tällä hetkellä käytettävissä Maksimitulokset- ja Hakukampanjoissa).
  5. Avaa Asetukset-paneeli klikkaamalla kampanjan nimen vieressä olevaa rataskuvaketta Admin Icon.
  6. Laajenna Asiakashankinta-rivi.
  1. Valitse Optimoi kampanja uusasiakashankinnalle.
    • Valitse jompikumpi seuraavista:
      • Tee uusista asiakkaista korkeampi hintatarjous kuin nykyisistä asiakkaista (suositus)
        • Tämän vaihtoehdon avulla voit optimoida kampanjasi uusien asiakkaiden hankinnalle ja lisätä kokonaismyyntiä kohdistamalla mainokset kaikille asiakkaille.
        • Huom. Tämä on käytettävissä vain konversioarvon maksimoivissa ja ROAS‑tavoitteen hintatarjousstrategioissa.
      • Tee hintatarjous vain uusista asiakkaista
        • Tässä vaihtoehdossa mainokset kohdistetaan vain uusille asiakkaille hintatarjousstrategiasta riippumatta.
  2. Tämä hakee asiakashankintatavoitteen arvot tilitasolle. Jos haluat muokata arvoja, klikkaa Muuta arvoa, niin pääset tilisi asiakashankintatavoitteen asetuksiin.

Vaihe 4/4: Seuraa kampanjan tuloksia

Voit seurata uusasiakashankintatavoitteen käyttöönoton ansiosta saamiesi uusien asiakkaiden määrää ja laskea tärkeitä mittareita, kuten asiakashankinnan hintaa (uusien asiakkaiden määrä/hinta).

Näin voit tutustua tulosraportteihin

1. Lisää Kampanjat‑taulukkoon seuraavat sarakkeet, jotta näet uusien asiakkaiden määrän ja uusien asiakkaiden hankintojen kokonaisarvonmuokkauksen:
    • Uudet asiakkaat: Kampanjasta saamiesi uusien asiakkaiden määrä.
    • Uuden asiakkaan elinkaaren arvo: Hankintakonversioita vastaava konversioarvonmuokkaus (ensimmäiset ostoskonversiot lasketaan tulleiksi uusilta asiakkailta).
      Esimerkki: Jos asiakkaat käyttävät keskimäärin 120 euroa ostosta kohden ja kaksi kolmesta asiakkaasta tekee ostoksen kerran vuodessa kahden vuoden ajan, suositeltu uuden asiakkaan arvo on 120 € * 2⁄3 * 2 = 160 €.
  2. Voit ryhmitellä Kampanjat‑taulukon datan konversioiden tai uusien ja palaavien asiakkaiden mukaan. Tällöin konversiot ja konversioarvo jaetaan kolmeen asiakaskategoriaan:
    • Uudet: Henkilöt, jotka ovat ensimmäistä kertaa ostaneet jotakin verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi. Henkilö on uusi asiakas, kun vähintään yksi seuraavista ehdoista täyttyy:
      • Henkilö ei ole tehnyt ostoksia 540 viime päivän aikana (jos käytössä on Googlen automaattinen tunnistusjärjestelmä).
      • Henkilö ei ole mukana nykyisessä asiakaslistassa, jonka olet luonut tilitason asiakashankinnan asetuksissa.
      • Uusien asiakkaiden raportointitagi on tunnistanut henkilön uudeksi asiakkaaksi.
    • Palaavat: Henkilöt, jotka ovat aiemmin ostaneet jotakin verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi. Henkilö on palaava asiakas, kun vähintään yksi seuraavista ehdoista täyttyy:
      • Henkilö on tehnyt ostoksia 540 viime päivän aikana (jos käytössä on Googlen automaattinen tunnistusjärjestelmä).
      • Henkilö on mukana nykyisessä asiakaslistassa, jonka olet luonut tilitason konversioasetuksissa.
      • Uusien asiakkaiden raportointitagi on tunnistanut henkilön palaavaksi asiakkaaksi.
    • Tuntemattomat: Asiakkaat, joita emme voi raportoida sellaisia kategorioita koskevien käytäntöjen takia, jotka ovat lainsäädännöllisistä tai kulttuurisidonnaisista syistä arkaluontoisia, tai konversiot, joita emme pysty tunnistamaan uusiksi tai nykyisiksi personointiasetusten takia.
      Huom. Jos käytät uusasiakashankintaa Google‑tagin, Google Tag Managerin tai Firebasen avulla, käytämme Googlen automaattisen tunnistuksen sijasta tagissa toimitettuja arvoja uusille, palaaville tai tuntemattomille asiakkaille.
Huom. Tietosuojaan liittyvien ja teknisten syiden takia vain uusille asiakkaille kohdistetut mainokset voivat näkyä joissakin tilanteissa myös nykyisille asiakkaille. Lisätietoja on myöhemmin kohdassa Nykyisten asiakkaiden konversiot Vain uusi asiakas ‑tilassa.