Använda målet förvärv av nya kunder med butiksmål

Med målet förvärv av nya kunder används Performance Max- eller sökkampanjer för att värva nya kunder. Du kan välja att optimera kampanjen för att lägga högre bud på nya kunder eller för att enbart lägga bud på nya kunder.

I den här artikeln beskriver vi hur målet förvärv av nya kunder fungerar tillsammans med butiksmål.

Om du väljer att optimera din kampanj med butiksmål för förvärv av nya kunder identifierar Google nya kunder med någon av följande metoder:

• tidigare konverteringar från onlineköp (om sådana finns tillgängliga)
  • listor med befintliga kunder som du delar via Kundmatchning och märker på panelen Konverteringsöversikt för förvärv.
Obs! Performance Max-kampanjer med butiksmål är endast kompatibla med läget Endast ny kund.

Optimera din kampanj

Läget Endast ny kund fungerar annorlunda för kampanjer med onlineförsäljning. Följ riktlinjerna nedan för att ta reda på hur läget Endast ny kund fungerar för dig. Läs mer om hur du optimerar din kampanj för onlineförsäljning.

Kampanjmål Budgivningsläge Så fungerar det
Offlinekonverteringshändelser Endast ny kund
  • Kampanjer visas endast för nya kunder som har identifierats som sådana utifrån tidigare onlineköpskonverteringar, eller utifrån listor med befintliga kunder som har delats via Kundmatchning och är märkta som nya kunder på panelen Konverteringsöversikt för förvärv.
  • Nya kunder rapporteras inte för offlinekonverteringar från butiksförsäljning.
Onlineförsäljning och offlinekonverteringshändelser Endast ny kund
  • Kampanjer visas endast för nya kunder som har identifierats som sådana utifrån tidigare onlineköpskonverteringar, eller utifrån listor med befintliga kunder som har delats via Kundmatchning och är märkta som nya kunder på panelen Konverteringsöversikt för förvärv.
  • I rapporterna är Nya kunder antalet första köp-konverteringar från nya kunder.